Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1509 / Idag bara några rader om nattfoto!

 

 

 

 

Night Hawks!

 


Nu menar jag amatörnattfoto, och inte den fotograferingen som man ser på en del bättre nattbilder som e tagna med stativ och större format, långa tider osv, utan mera den fotograferingen som jag ibland håller på med, snapshots på kvällen/natten alltså!

Det har ju blivit mycket lättare att fota i svagt ljus via digitalkameran! Förr så gick det ju också att ta snapshots med en analog kamera när det va skumt och kväll, men det blev ofta inte så bra, kornigt, och svårt att kopiera osv, osv.

Nu har det blivit mycket lättare som sagt, men jag tycker ändå, som jag också sagt tidigare,  att det fotas ovanligt litet under kvällar/nätter utomhus!  Så fotohobbyn e nog fortfarande i stora drag en nio till fem-aktivitet, och då mest under helgerna!  ;)

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2012-04-11 08:23 | Läst 2433 ggr. | Permalink
Kul att du hittat en kamera, som är bra även på natten, Bengan. Trevlig bild. Ser bra ut, i skuggorna, men tyvärr lite sämre i högdagrarna. Dags att köra RAW? ;)
Svar från Benganbus 2012-04-11 15:45
Högdagar eller vad du kallar det för,
de e bara bagteller när man kan fota mitt i natten Johan! ;)
/B
En av de största fördelarna med moderna digitalkameror är just möjligheten till lättvindiga kvälls-och nattbilder. För mig öppnades en ny värld när jag skaffade Canon 5D (ISO 3200 är fullt användbart), för sex år sedan!, och kunde fota obehindrat i stadsmiljöer på kvällen, så som du gjort här. Bara gatlampor och skyltfönster, ibland i balans med skymningsljus, allra finast. Tyvärr är vackert ljus ofta lika med hårt ljus så alldeles enkelt är det inte.

Jag håller med dig. Folk verkar inte fatta vilka kraftfulla verktyg de har. En aning brus är en bagatell och för oss gamla tri-x-pressare ingenting jämfört med vad vi fick acceptera.
Svar från Benganbus 2012-04-11 15:43
Jag som e färsk på det här digitala tycker jag har upptäckt nå't häftigt, att kunna fota mitt i natten! :)
Och tycker det är konstigt att inte fler gjort den upptäckten under åren!? ;) :)

Nåja, kul är det och visst blir det en stor skillnad mot att använda en Tri-X på natten!
Men bara på natten,
på da'n e Tri-X fortfarande bäst! ;)
/B
Nio till fem! Då jobbar man ju ;-) Räddningen för oss som under större delen av året inte kan ge oss ut med kameran förrän mörkret har lagt sig är bildpoolen Night Hawks, som du nyligen skapade. Tack för den!
/Tom
Svar från Benganbus 2012-04-11 15:48
Roligt att kunna tillföra något Tom!
Å så tycker jag själv det här är spännande och kul!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg