Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1507 / Den kreativa fotografens dilemma, att tro att man ständigt måste "leverera" något!

 

 

 

 


Tempot ökar på de flesta områden i samhället! Vi skall ständigt vara effektiva, på jobbet skall vi "leverera" tjänster/produkter i en ökande takt, och även på fritiden så skall vi också hinna med att "leverera" ett otal saker!

Och den kreative konstnären, eller vad man skall kalla hen, kanske ibland blandar ihop äpplen och päron då insprirationen inte är på topp?
"Nu är jag inte produktiv längre, nu har jag tappat min konstnärliga förmåga!
Jag kan inte leverera lika mycket, jag har tappat min insprirationen!"

Jag tror att man ibland blandar ihop konstnärlig kreativitet med att ständigt leverera fort och mycket! Jag tror att vara kreativ och nyskapande, det är inte alls samma sak som att leverera mängder!


Det kan vara därför som man ibland tycker man stagnerar i sin utveckling, att man tappar styrfarten liksom, börjar tveka över sin förmåga, för man blandar ihop leveranseffektivitet med konstnärlig kreativitet!

Och håller man på för länge med att ständigt leverera mängder av alster, så blir man säkert mycket duktig i sin leveransproduktion, men vad är det man egentligen producerar i sådana mängder?


Därför tror jag att ett avbrott i "produktionen" då och då inte alls behöver betyda något katastof. Utan ger i stället tillfälle till "vila" och återhämtning, eftertänksamhet och att man får återkoppling på gjorda saker, man får tid för att fundera på vad för bra saker man gjort, och fundera på hur gå vidare med det som är bra! Och kanske även hitta nya infallsvinklar för skapa ännu mer kvalitet i sitt ämne!

Men visst kan det vara litet påfrestande i inte kunna leverera något i dagens "underhållningsvärld" under några dagar eller under några veckor, eller kanske under en ännu längre tid, men allt handlar om vad man vill med sin fotografi!

Vill man visa mycket, eller vill man visa bra saker!?   ;) 

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2012-04-09 17:02 | Läst 2425 ggr. | Permalink
Leveransproduktion:) Ja, det tror jag att jag sysslat med idag. La in foton i ett mil låååångt blogginlägg, då valde jag ändå bort en del:) Får väl låtsas att jag kompenserar att jag inte skriver blogginlägg så ofta! Men, du skriver kloka ord! Viktigt att inte fastna i att hela tiden bli bättre, att man måste leverera osv. Det är ett av skälen till att jag tog bort min fotografsida på facebook, då jag ville lägga upp "jättebra" bilder där varje dag.... Jag tar bättre bilder när jag har kul, utan tvång:)

/Carina:)
Svar från Benganbus 2012-04-10 08:29
Känner själv att det är lätt att luras in i det här mängdtempot.
Om det mängd man är ute efter, så är väl det här inga fel,
och så bör man ju få många kommentarer då man lägger ut många bilder på många platser! :)

Men jag tror inte det är speciellt utvecklande för en fotograf,
om man vill utvecklas...
/B
Som amen i kyrkan! ;-)
Beskriver du inte skillnaden mellan ett proffs som alltså har detta som ett levebröd och MÅSTE leverera annars blir man utan bröd - och en amatör (av franskans amateur som betyder älskare) som för stunden kanske älskar med lägre låga eller så övergår kärleken till något (någon) annat; som nån sa "kärleken är evig det är bara objektet som växlar".
Ha de'
Johan



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg