Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1516 / Åkte på ett fotojobb! Så pensionärslivet blev inte så mycket lugnare i dag heller!

 

 

 

 

 

 

Krister Kleréus och Dragan Popovic i Abbekås.


Skrev om min "livssituation" i gårdagens blogg, men skall man vara ärlig, och tala i klartext, så va e mitt problem egentligen? ;) Ett litet, litet, litet lyxproblem, så idag skall jag skärpa mig, och inte gnälla om nå't ganska oväsentligt!   ;)

 

 

 

Dragans musikstudio i Abbekås.

 

Fast litet "jobbigt" er'e i alla fall....? ;)  Har fått fotojobb, ev blir det två dagar, och så måste jag ju fortsätta med det jag inte hann med i går, och så måste jag deklarera! För jag e ju i fjällen i nästa vecka. :)
Slut med lyxproblembeskrivningen! Basta! ;)

 

 

 

Del av teaterlokalen/skolan i Abbekås

 

 

 

 

Dragan Popovic var vår curator både vad gäller inbjudan och sedan hängning av våra bilder i teaterfoajen i Abbekås för några år sedan. Tack för det ännu en gång Dragan! Det var mycket spännande och kul att få komma till Abbekås och att visa våra bilder under en teaterpremiär!
/Sedan fick bilderna hänga en längre tid i foajen såklart.

/Bengan

 

 

Ps. Och så en liten minneslapp för oss fotokonstnärer! :)
Om man inte får nå'n kommentarer på en bild, kan det såklart också betyda att du är inne på ett spännande och intressant och nytt fotoområde, som dom andra inte hittat till än! :)
De e bra att ha i bakhuvudet liksom! :)

 

 Postat 2012-04-17 09:04 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 1515 / * Bloggen Uppdaterad * Ni som tror pensionärslivet e en dans på rosor, läs här! Å Twang på onsdag!

 

 

 

 

Inga problem med att ta ned den här Airbussen, ni ser att det finns en bra bit bana kvar! :)  Nu rullar vi snart in här framme till höger, ni som har flugit en så'n här, ni ser och känner igen saker!

 

 

 

 Hur som helst, det var en kul upplevelse! (Vi startade från Arlanda och här är vi på Newark Liberty) Fast det gick att snabbspola! :)


Ok, men nu handlar det om pensionärlivet! Men först en återblick! När jag jobbade, så tyckte jag det även va skönt att vara ledig, fast jag hade ett kul jobb! Och det tycker nog de flesta att det är trevligt att vara ledig från jobbet då och då. Sedan tror jag det är viktigt att ha "tunga" intressen på fritiden, som man kan fortsätta med efter pensioneringen! För har man bara varit intresserad av jobbet, och haft alla kompisarna på jobbet, tja....

Men nu va det om måndagen och ickedansen på rosor!
Så det som ligger i pipeline i dag måndag det är:

1. Gå ut med Roffe  (Fixat)
2. Aska ur pelletspannan  (Fixat)
3. Åka till bilverkstaden för att beställa sommardäck  (Fixat)
4. Jaga sponsorer till Gnesta konstrunda samt till Gnesta-Planket  (Tar det i morgon)
5. Kolla skidutrustningen inför Åre (Fixat)
6. Kontakta några tidningar för Gnesta-Planket  (Tar det i morgon)
7. Och kanske hinna dra några penseldrag på en pall som skall målas  (Fixat)
8. Och så handla och fixa middag  (Fixat, för min fru fixade det!)

Och det vardagligt återkommande just nu det är att dammsuga! För Roffe, han håller just den här månaden varje år på att tappa delar av vinterpälsen på golvet hela tiden!

 

 

En tidigare flyglandning. Det gick bra då med.  Ni som undrar varför den står så där på nosen då? Man parkerar dom här grejerna så där! Och mot vinden! Då fattar ni va? :)


Men för  att återkomma till jobbtiden, då va det fasta tider och ordning och reda!  Lunchrast, fikarast och reglerade arbetstider! Nu råder något helt annat! Ett slags planerat kaos kanske man kan kalla det med glimten i ögat! Men det e helt Ok! :) Å skulle det bli för körigt, så kan jag alltid omprioritera! Jag e min egen chef liksom! 
Nåja nästan i alla fall!  ;)

Å så e det Twang nu på onsdag! Från 15.00! Å ni som vill komma tidigare eller senare, så går det också bra!

/Bengan

 

 

Ps. Och Fuji X100 funkar bra att ha med sig när man e ute.  Den hänger tex bra under regnjackan, känns inte för tung eller klumpig, för den är ju även litet mindre och lättare än min M Leica, som jag tidigare haft hängande där!  Och snart får vi se hur Fuji X100 klarar sig på kalfjället!  :)

 

 "Äntligen en digitalkamera som ser ut som en riktig kamera!"  :)

 

 

 Postat 2012-04-16 07:41 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1514 / För att bli en uppmärksammad fotograf så måste man våga litet! Och kanske göra nå't udda!

 

Och att göra sin grej, även om den e litet udda, är nog det som blir bäst i det långa loppet! Nu kanske litet udda bilder inte uppmärksammas så mycket här på Fotosidan?  Eller jag menar, att den typen av fotografi som e litet udda och avikande, å inte riktigt följer med den "pågående trenden", den kanske inte kommenteras så mycket!?  Hur som helst, tappa inte sugen ni udda fotografer, för kommentarer e inte det viktiga! Om ni inte bara vill följa med strömmen alltså! :)  

Och vad gäller att göra nå't udda, så är nog långsiktighet ett måste i all verksamhet som skall bli bra till slut, tex långsiktighet i sitt fotoämne, för långsiktighet i dagens läge, det är nog också udda! ;)


En intressant fotograf i sammanhanget, udda fotograf alltså, det är Sally Mann. Jag såg en del av hennes bilder på Kulturhuset för några år sedan. Och nu kommer hon på Fotografiska, så har ni tillfälle, gå dit. Och hon jobbar också udda, mao långsiktigt, så uppfattar jag det i alla fall.

Ok, jag skall inte orda mer om udda fotografi just nu!  :)

Och tänk på att det finns andra värden i livet än många kommentarer,  om man ser det hela i ett större sammanhang alltså! :)

 

 

Håller på att testa "Night Hawk-kameran", men inte i diskbänken ;) utan på kvällen, utomhus i duggregn!
Å här är det skumt, visserligen finns det en gatlykta en tjugotal meter bort, men det ljuset räcker knappt hit!  Här kör jag manuellt med tid/bländare, bl 2, och en 1/125,  4000 ISO, för å testa alltså! Men kameran hade nog valt en 1/3o eller en 1/15-del om den fått bestämma! :)
Men kameran klarade faktiskt själv att hitta skärpan själv! Utan n å't hjälpljus!  Visserligen blev det litet "kornigt", för "negativet" e litet "tunt",  men jag ville testa liksom!  Och jag är imponerad av Fuji X100!!

/Bengan

 

 

 

 Postat 2012-04-15 15:11 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1513 / Idag inget om foto utan om bostadsbyggandet i Stockholmsregionen!

 

 


Bostadsminister Attefall har varit Gnesta tidigare och försökt få kommunen att bygga mer och snabbare! Och inte krångla så mycket med miljötänk å så'nt! (Så sa man från kommunen att han sagt i alla fall!) Och i dag i DN skriver Attefall igen att kranskommunerna måste ta större ansvar för att bygga fler bostäder i regionen.

Det här har som sagt Attefall talat om tidigare i en artikel och även på Tv, men jag undrar om han inte missar något väsentligt?

Fast om man tänker efter litet herr Attefall, så skulle det kunna fungera faktiskt, men det finns ett stort MEN eller OM!  KOMMUNIKATIONERNA!

Tycker att någon i Regeringen borde upplysa bostadsministern om att bra och gärna fungerande och även billiga kollektiva kommunikationer är en förutsättning för att människor skall kunna flytta ut på "landet", men ändå kunna jobba i "sta'n"!

Eller som en vän till mig sa när han besökte Gnesta, här verkar det vara trevligt att bo, men hur kommer man härifrån?

Så det mesta i ett väl fungerande samhälle måste hänga ihop herr bostadsminister!  :)
Om helheten skall fungera alltså!

/Bengan

 

 

 Postat 2012-04-14 08:48 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 1512 / Sammanfattning av Fuji X100 efter några veckors användning i ur och skur.

 

 

 

 X100 som självporträttkamera

 

Och så skall ni som läsare här i bloggen vara litet observanta när nå'n som nyss köpt en kamera skriver om sitt nya köp! Man vill ju inte gärna gå med på att man gjort ett dåligt val, utan det brukar bli en massa lovord om hur bra kameran är man köpt, osv, osv!  En varning alltså!

 

 

 

X100 som sportkamera

 

Och några kallar ibland ett kameraköp för investering! Fast för mig är en investering något som ökar i värde under tiden, och det tror jag inte en digitalkamera gör, inte ens en X100 tyvärr! ;)
Möjligtsvis är en investering att köpa ett Leica M4-hus för c:a 3000 i januari, för redan nu i april sälja kamerahuset för en 5-6000!  Men min M4 e inte till salu! :)

Så jag kallar mitt inköp av X100 bara för ett köp! Och som sa, tänkt nu på att jag nyss köpt den här Fuji X100, när ni läser vidare i texten! Så läs det hela kritiskt!! 
För jag e mycket partiskt! För jag gillar den här kameran!

 

 

X100 som nattkamera!

 

Men för att ta sammanfattningen först, så e jag mycket nöjd med kameran!  :)

För mig känns det som Fuji X100 är en nära släkting till min Leica M6! Och det känns kul för mig som M Leica-nörd! Och X100 är även litet mindre OCH tystare! Och är en kamera tystare än en M Leica, då är den tyst!! Och det känns mycket kul och bra! Men visst finns det skillnader mellan en Fuji X100 och Leica M6, självklart,  Fuji X100 e ju digital, M6:an e analog! ;)

Och X100 funkar utmärkt att ha med sig hela tiden, den ger mycket bra bilder, kameran känns gedigen! Och nu har jag hyffsat koll på alla menyer, så jag kan komma tillbaka när jag råkar trycka på en knapp på baksidan av kameran.  De e mycket knappar för att fota numera! ;)

 

 

X100 som porträttkamera

Men för att inte orda i onödan, och som jag tidigare sagt, så e jag mycket nöjd med X100, den kommer att funka bra för mig, både som jobbkamera, gatufotokamera, sportfotokamera, familjekamera, agilitykamera, fjällvandringskamera och nattkamera! Fuji X100 kommer att vara min universalkamera framöver alltså!

Och som kvälls och nattkamera e X100 långt före en analog M Leica! Jag är imponerad av hur bra bilder det blir på tex ISO 4000!

Så var'e med det!

/Bengan


Ps. Men kom ihåg, jag är inte objektiv vad gäller Fuji X100! Jag är mycket partiskt! För jag gillar den här lilla kameran!  :)

 

 

Iphone

X100 som familjekamera.

 

 

 

 Postat 2012-04-13 11:16 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg