Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1514 / För att bli en uppmärksammad fotograf så måste man våga litet! Och kanske göra nå't udda!

 

Och att göra sin grej, även om den e litet udda, är nog det som blir bäst i det långa loppet! Nu kanske litet udda bilder inte uppmärksammas så mycket här på Fotosidan?  Eller jag menar, att den typen av fotografi som e litet udda och avikande, å inte riktigt följer med den "pågående trenden", den kanske inte kommenteras så mycket!?  Hur som helst, tappa inte sugen ni udda fotografer, för kommentarer e inte det viktiga! Om ni inte bara vill följa med strömmen alltså! :)  

Och vad gäller att göra nå't udda, så är nog långsiktighet ett måste i all verksamhet som skall bli bra till slut, tex långsiktighet i sitt fotoämne, för långsiktighet i dagens läge, det är nog också udda! ;)


En intressant fotograf i sammanhanget, udda fotograf alltså, det är Sally Mann. Jag såg en del av hennes bilder på Kulturhuset för några år sedan. Och nu kommer hon på Fotografiska, så har ni tillfälle, gå dit. Och hon jobbar också udda, mao långsiktigt, så uppfattar jag det i alla fall.

Ok, jag skall inte orda mer om udda fotografi just nu!  :)

Och tänk på att det finns andra värden i livet än många kommentarer,  om man ser det hela i ett större sammanhang alltså! :)

 

 

Håller på att testa "Night Hawk-kameran", men inte i diskbänken ;) utan på kvällen, utomhus i duggregn!
Å här är det skumt, visserligen finns det en gatlykta en tjugotal meter bort, men det ljuset räcker knappt hit!  Här kör jag manuellt med tid/bländare, bl 2, och en 1/125,  4000 ISO, för å testa alltså! Men kameran hade nog valt en 1/3o eller en 1/15-del om den fått bestämma! :)
Men kameran klarade faktiskt själv att hitta skärpan själv! Utan n å't hjälpljus!  Visserligen blev det litet "kornigt", för "negativet" e litet "tunt",  men jag ville testa liksom!  Och jag är imponerad av Fuji X100!!

/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2012-04-15 15:11 | Läst 2749 ggr. | Permalink
Jag har inte följt med i kameradebatten förstår jag (det har jag aldrig gjort) nu måste du förklara för mig vad du har köpt är det kameran som heter X100 eller är kameran analog så det är en film.

Det du skrev om udda är precis som det är. Tror du det finns någon med tålamod kvar i denna stressade tid många lever i. Hoppas det faktiskt...............
Ha det bra med hopp om lite att få lära mig något nytt.....................
Hälsningar
Gun-Inger
janolof 2012-04-15 16:50
Det är kameran som heter X100.
Gun-Inger Arvidsson 2012-04-15 17:00
Tack min livskamrat kom nu och säger att det är nog den nya Fuji. Då vet jag i så fall för jag såg när han kikade på den här på Fotosidan för ett tag sedan.
Gun-Inger
Svar från Benganbus 2012-04-15 18:54
Gun-Inger, ursäkta!
När man e inne i sina prylar så blir man lätt hemmablind,
men som Jan-Olof redan sagt, de e digitalkameran, Fuji X100 som det handlar om! :)
Min nya digitala "Leica!" ;)
/B(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg