Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1512 / Sammanfattning av Fuji X100 efter några veckors användning i ur och skur.

 

 

 

 X100 som självporträttkamera

 

Och så skall ni som läsare här i bloggen vara litet observanta när nå'n som nyss köpt en kamera skriver om sitt nya köp! Man vill ju inte gärna gå med på att man gjort ett dåligt val, utan det brukar bli en massa lovord om hur bra kameran är man köpt, osv, osv!  En varning alltså!

 

 

 

X100 som sportkamera

 

Och några kallar ibland ett kameraköp för investering! Fast för mig är en investering något som ökar i värde under tiden, och det tror jag inte en digitalkamera gör, inte ens en X100 tyvärr! ;)
Möjligtsvis är en investering att köpa ett Leica M4-hus för c:a 3000 i januari, för redan nu i april sälja kamerahuset för en 5-6000!  Men min M4 e inte till salu! :)

Så jag kallar mitt inköp av X100 bara för ett köp! Och som sa, tänkt nu på att jag nyss köpt den här Fuji X100, när ni läser vidare i texten! Så läs det hela kritiskt!! 
För jag e mycket partiskt! För jag gillar den här kameran!

 

 

X100 som nattkamera!

 

Men för att ta sammanfattningen först, så e jag mycket nöjd med kameran!  :)

För mig känns det som Fuji X100 är en nära släkting till min Leica M6! Och det känns kul för mig som M Leica-nörd! Och X100 är även litet mindre OCH tystare! Och är en kamera tystare än en M Leica, då är den tyst!! Och det känns mycket kul och bra! Men visst finns det skillnader mellan en Fuji X100 och Leica M6, självklart,  Fuji X100 e ju digital, M6:an e analog! ;)

Och X100 funkar utmärkt att ha med sig hela tiden, den ger mycket bra bilder, kameran känns gedigen! Och nu har jag hyffsat koll på alla menyer, så jag kan komma tillbaka när jag råkar trycka på en knapp på baksidan av kameran.  De e mycket knappar för att fota numera! ;)

 

 

X100 som porträttkamera

Men för att inte orda i onödan, och som jag tidigare sagt, så e jag mycket nöjd med X100, den kommer att funka bra för mig, både som jobbkamera, gatufotokamera, sportfotokamera, familjekamera, agilitykamera, fjällvandringskamera och nattkamera! Fuji X100 kommer att vara min universalkamera framöver alltså!

Och som kvälls och nattkamera e X100 långt före en analog M Leica! Jag är imponerad av hur bra bilder det blir på tex ISO 4000!

Så var'e med det!

/Bengan


Ps. Men kom ihåg, jag är inte objektiv vad gäller Fuji X100! Jag är mycket partiskt! För jag gillar den här lilla kameran!  :)

 

 

Iphone

X100 som familjekamera.

 

 

 

 

Inlagt 2012-04-13 11:16 | Läst 3379 ggr. | Permalink
Som du öser på kommer värdet att stiga =)
Svar från Benganbus 2012-04-13 11:43
Som jag sagt, kameran passar mig utmärkt!
Men man måste läsa det jag skriver med en kritisk blick!
Det här är bara vad jag tycker om kameran! ;)
B)
Skoj att du nu träder in i ett nytt skede i din fotografiska bana. Du är personen som sällan har bråttom. Men du lär märka att det mesta görs enklare och smidigare nu än förr. Dock utan att relatera och jämföra dem åt som autentiskt hantverk. Jag gillade porträtt- och familjeläget på din nya kamera. :-)
Svar från Benganbus 2012-04-13 14:25
Vi får se vad det blir av det här, men det känns i alla fall spännande och intressant.
Och framkallning i den analoga fotoformen, den e ofta en tröskel för mig! :)
Så visst kommer det att bli enklare! :)
/B
Man får pigga ögon med en x100 ;)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg