Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1443 / Hallå! 90 spänn för 33 cl öl, när det finns en halvliter Sofiero för 10,70!? Va er'e frågan om?

 

 

 


Ok, nu kan jag blogga om den här hemligheten, för nu finns det inte så många flaskor kvar i Sverige av Paradox Jura! :) Men det va faktiskt litet nervigt i morse!

Bakgrund: Jag brukar vänta till i sista minuten med vissa inköp, det kan ju bli rea eller nå't sån't!

Så, jag va nere hos min specialleverantör av öl idag, Systembolaget i Gnesta, och höll på att få kortis i hjärtmonitorn när jag kollade på öl-hyllan! Alla BrewDOG Paradox Jura va borta!!

Men, vid tidigare händelser av liknande slag, så fanns misstanken om att det kunde finnas några flaskor  "undanstoppade" på butikslagret! ;)  Eller som man förklarar det i butiken, när det är så få öl kvar av en sort, så tar vi in dom på lagret för att bereda plats för andra öl på hyllan.
Så det fanns några stycken Paradox Jura kvar! :)

Och jag frågade om dom hade sålts bra. Nja, sådär, men i går kom det in en man och köpte några stycken, efter en halvtimme kom han tillbaka och köpte fler! Antingen hade han druckit en öl och fattat, eller så hade han inte druckit, men fattat ändå!

För att inte trötta ut er med ovidkommande ölinformation på en Fotosida, så verkar det inte finnas så många Paradox Jura kvar nu i Sverige!  : )  Några kanske, utom i Örebro, där fanns det ett tiotal flaskor kvar vid 11-tiden i dag!?  Undrar vad man har för ölsmak i Örebro?  ;)

Men för er som inte nöjer er med Sofiero, utan söker en annorlunda verklighet ;)
och behöver idéer för att komma ut ett tag i det vackra vårvädret på fredagen,
åk till Systemet!  Chansen finns, även om den är liten! 
Men hela livet är ju en stor chansning!

Ha en fin helg!  Även om ni inte.. ni fattar va?  ;)


/Bengan

 

 

 

 Postat 2012-02-24 12:01 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 1442 / Framtiden är nog även ett tillbakablickande! För den som behärskar ämnet!

 

 

 

 

 

Cafeteria

 

The Artist är en fransk-belgisk svartvit modern stumfilm från 2011. Ja ni läste rätt, en stumfilm från 2011! Filmen fick tio Oscarsnomineringar före Oscarsgalan 2012. Vid Filmfestivalen i Cannes vann Jean Dujardin pris för Bästa manliga skådespelare.
Filmen vann också tre Golden Globes, bland annat för Bästa film, bästa musikal eller komedi.

En stumfilm alltså!
I svartvitt!!
Från 2011!

De e väl ungefär som att fota analogt, och svartvitt idag....?

/Bengan

 

http://www.youtube.com/watch?v=OMUsZVb1zQ0

 

 

#1680697

 

 Postat 2012-02-24 08:38 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 1441 / Anna-Lena Löfgren fotograferad på Nalen 1964 med Hasselblad 500 C

 

 

 

 

 

Och varför sprang jag och fotade med en Hasselblad på Nalen då? Jo, jag jobbade som fotograf ett tag, och en fotograf med självaktning skulle så klart ha en Bladare! Och att ha en Hasselblad som stod på stativ så att det va det första en besökare såg när dom kom in i ateljen, de va grejer det! Man växte som fotograf liksom! :)

Blev det några bra bilder med Bladaren då? Jovars, men en sak blev mycket bra, och det va negativen! Jag använde Tri-X även i Bladaren, och det gick mycket, mycket bra! Vilka valörer det blev på dom negativen, brukar jag förklara!

Men se'n va det de här och bära omkring en Bladare på sta'n, visst blev folk imponerade som sagt, men efter ett tag med Bladaren på sta'n, så längtade i alla fall jag efter en M Leica! Så det va nog bara nå't år som jag hade en Hasselblad 500 C!
Så nu vet ni det! :)

/Bengan

 

 Postat 2012-02-23 22:06 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 1440 / "This device, isn’t a spaceship, it’s a time machine"

 

 

 

 

Sparta BK 1964 

 

"Nostalgia, in Greek, literally means the pain from an old wound.
It’s a twinge in your heart, far more powerful than memory alone"

 

 

 

Hammarby Boxning 2012 (I samma lokal)

 

Jag tror det var 1964 som jag var i den här träningslokalen senast. Och varför jag inte besökt lokalen tidigare, säg det, vissa saker finns det inga bra svar på.

 

 

 

BK Sparta

Här är lokalen fotograferad 1964, och var då Boxningsklubben Spartas träningslokal. Horace Brandt heter den propert klädde tränaren. De va mer stil på tränarna förr! ;) 

Trappan till höger i bilden, den har man numera stängt igen.


Jag tränade boxning ett kort tag hos Sparta BK på 1960-talet, och tog då även några bilder.  Se'n gick åren, och det är först nu som jag har börjat fotografera litet boxning igen.
(Sparta gick in i Hammarby 1969)

 

 

 

 

BK Örnen

 

För nå't år sedan tog jag kontakt med BK Örnen för fotografering, Örnen som numera ligger på Brännkyrkagatan.  Jag hade även boxats hos Örnen på 1950-talet, men då fanns lokalen på Ringvägen. Den finns inte kvar längre.

 

 

 

 Men då fd Spartas träningslokal fortfarande finns kvar på Kocksgatan 24, dubbeltolvan, och används fortfarande av Hammarby Boxning, så tyckte jag det vore mycket spännande och intressant att få återse lokalen, och se om jag känner igen mig, och ev ta några bilder.

 

 

 

Har haft kontakt med en av tränarna, som va mycket trevlig och även positiv till att jag skulle komma och titta på lokalen och även fota litet, så igår efter Twang så va det dags för ett första återbesöket sedan 1964!

Och kände jag igen mig då?  Jodå, men det va såklart litet moderniserat, men efter ett tag så började minnesbilder att rulla, och det var en mycket säregen känsla.

Som sagt, spännande, intressant med en stor del av nostalgi!
Skall få återkomma till lokalen för att ta mer bilder, och förhoppningsvis en litet mer planerad fotografering, för det här skall bli kul och mycket spännande!

/Bengan

 

 

Eriksdalshallen

 Ibland så gick vi till Eriksdalshallen och tittade på boxning.

 

 

 Postat 2012-02-23 08:17 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1439 / Först en stund på Twang, och sedan vidare till nästa fotoprojekt!

 

 

 

 

Jag kom litet sent till Twang idag, så efter ett tag så fick jag sitta vid ett litet mindre bord vid sidan om, för att bereda plats till fler inkommande! Vi var 18 stycken, låter bekant ;) och det va mycket trevligt och givande. Jag behöver bara sitta och lyssna, så lär jag mig viktiga saker hela tiden av det här kunniga gänget! Lättjobbat liksom!

Efter Twang, så drog Micke Borg och jag iväg till en källarlokal.  Sist jag va i den lokalen va 1964.
Det kändes som i går! ;)

Liten rapport om var vi va någonstans, kommer i morgondagens blogg! :)

/Bengan

 

 

 Postat 2012-02-22 22:53 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg