Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1441 / Anna-Lena Löfgren fotograferad på Nalen 1964 med Hasselblad 500 C

 

 

 

 

 

Och varför sprang jag och fotade med en Hasselblad på Nalen då? Jo, jag jobbade som fotograf ett tag, och en fotograf med självaktning skulle så klart ha en Bladare! Och att ha en Hasselblad som stod på stativ så att det va det första en besökare såg när dom kom in i ateljen, de va grejer det! Man växte som fotograf liksom! :)

Blev det några bra bilder med Bladaren då? Jovars, men en sak blev mycket bra, och det va negativen! Jag använde Tri-X även i Bladaren, och det gick mycket, mycket bra! Vilka valörer det blev på dom negativen, brukar jag förklara!

Men se'n va det de här och bära omkring en Bladare på sta'n, visst blev folk imponerade som sagt, men efter ett tag med Bladaren på sta'n, så längtade i alla fall jag efter en M Leica! Så det va nog bara nå't år som jag hade en Hasselblad 500 C!
Så nu vet ni det! :)

/Bengan

 

 

Inlagt 2012-02-23 22:06 | Läst 3578 ggr. | Permalink
Jo bladaren är bra till det den passar till, som nattfotografering med stativ till exempel, men hopplöst långsam när det behöver gå fort. Nu finns ju de som kan plåta med Hasselblad på gatan också med viss framgång, en amerikansk snubbe Friedlander någonting har visst tagit en del bra gatubilder med bladare. ;)
-affe
Riktigt snyggt porträtt av Anna-Lena. Fina valörer. :-)

Hon dog visst för ett par år sedan, såg jag.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg