Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1440 / "This device, isn’t a spaceship, it’s a time machine"

 

 

 

 

Sparta BK 1964 

 

"Nostalgia, in Greek, literally means the pain from an old wound.
It’s a twinge in your heart, far more powerful than memory alone"

 

 

 

Hammarby Boxning 2012 (I samma lokal)

 

Jag tror det var 1964 som jag var i den här träningslokalen senast. Och varför jag inte besökt lokalen tidigare, säg det, vissa saker finns det inga bra svar på.

 

 

 

BK Sparta

Här är lokalen fotograferad 1964, och var då Boxningsklubben Spartas träningslokal. Horace Brandt heter den propert klädde tränaren. De va mer stil på tränarna förr! ;) 

Trappan till höger i bilden, den har man numera stängt igen.


Jag tränade boxning ett kort tag hos Sparta BK på 1960-talet, och tog då även några bilder.  Se'n gick åren, och det är först nu som jag har börjat fotografera litet boxning igen.
(Sparta gick in i Hammarby 1969)

 

 

 

 

BK Örnen

 

För nå't år sedan tog jag kontakt med BK Örnen för fotografering, Örnen som numera ligger på Brännkyrkagatan.  Jag hade även boxats hos Örnen på 1950-talet, men då fanns lokalen på Ringvägen. Den finns inte kvar längre.

 

 

 

 



Men då fd Spartas träningslokal fortfarande finns kvar på Kocksgatan 24, dubbeltolvan, och används fortfarande av Hammarby Boxning, så tyckte jag det vore mycket spännande och intressant att få återse lokalen, och se om jag känner igen mig, och ev ta några bilder.

 

 

 





Har haft kontakt med en av tränarna, som va mycket trevlig och även positiv till att jag skulle komma och titta på lokalen och även fota litet, så igår efter Twang så va det dags för ett första återbesöket sedan 1964!

Och kände jag igen mig då?  Jodå, men det va såklart litet moderniserat, men efter ett tag så började minnesbilder att rulla, och det var en mycket säregen känsla.

Som sagt, spännande, intressant med en stor del av nostalgi!
Skall få återkomma till lokalen för att ta mer bilder, och förhoppningsvis en litet mer planerad fotografering, för det här skall bli kul och mycket spännande!

/Bengan

 

 

Eriksdalshallen

 Ibland så gick vi till Eriksdalshallen och tittade på boxning.

 

 

 

Inlagt 2012-02-23 08:17 | Läst 4455 ggr. | Permalink
Det va kul att hänga med dig ner i träningslokalen. Sen att vi fick se bilder på den välklädde tränaren Horace Brandt som boxare på bilder från 1932 va ju helt fantastiskt kul. Detta är ditt kall Bengan. Du bara måste grotta ner dig dit igen och igen.
Svar från Benganbus 2012-02-23 09:42
Skall återvända!
Tycker det här skall bli intressant och spännande!
/B
Härliga retrobilder! Kan förstå din känsla av nostalgi...
Ser gärna mer av detta.... Frågar mig själv, kan man fånga samma känsla idag som då??
//Peter
Svar från Benganbus 2012-02-23 09:46
Tack Peter!
Jag skall jobba mest i svartvitt, och ta bilder på träning, så får vi se hur det blir! :)
/B
Ser fram emot dina boxningsbilder. Vi grabbar läste naturligtvis Edwin Ahlkvists skapelse Rekordmagasinet så på den tiden var man ganska så insatt i boxningens värld ;).

/Torbjörn
Fina bilder när du tog de under 1964! Vilken kamera var det du körde med ? Titta, vilken bra bilder det var, rätt ljus, kontrast, svärta och dynamisk omfång som inte ens en digitalkamera kan fånga! Om man jämför med de andra som var tagna nyligen, blek och saknar kontrast om man jämför med 1964! Skärpa på håret, ansiktet samt skön bokeh!

Nu funderar jag om jag ska till boxning i Örebro och fota! Det lär få fina bilder när någon tränar, boxas! Få fina vinklar... får väl fråga någon om det är ok att fota :D
Svar från Benganbus 2012-02-23 12:56
Använt en M Leica med ett 35 mm objektiv och Tri-X.
Utan exponeringsmätare! :)
/B
Is it a bird? - no. Is it an airoplane? - no. It´s SUPERMAN!! :-D
Kul med dina boxningsbilder, Bengan! Tyvärr så slår de gamla analoga boxningsbilderna "Knockout" på de nyare, digitala, även om de också är fina ;)
Svar från Benganbus 2012-02-23 21:41
Jag försöker få litet stil på det här digitala också, men det e svårt! ;)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg