Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1320 / What is wrong with the real world?

 

 

 

A window on the world....

 


Jag var i sta'n igår och träffade vänner, det är trevligt, inspirerande och så får man alltid lära sig nya spännande saker. Jag gillar att träffa människor! Men missförstå mig inte, jag är ingen festprisse precis, utan jag gillar det litet mer vardagliga träffandet av människor, man stämmer av leget liksom, samtalar, och hittar snabbt nå't trevligt eller intressant att samtala om eller att fnittra om...

Men jag gillar även att ha min egen tid liksom, att kunna sitta och titta ut genom ett fönster, tex på tåg, eller på ett kafe, eller hemma, och reflektera över det jag ser i lugn och ro, eller bara fundera på om det kanske är en omräkning Pg vad gäller Standardmodellen om man inte hittar nå't intressant väldigt snart hos CERN, och ibland när det ringer på telefon, så svarar jag inte, för jag har inte lust att svara, för "jag tänker!" :) ;)

Men jag ser också att grannens Tv står på hela dagen, och när jag är ute med Roffe så kommer det ofta en människa med iphonen framför sig, och när man står i kassan och skall betala i en butik, så kan personen samtidigt tala i telefon, och när man är ute och går med barnvagnen så talar man ofta i telefon under tiden man drar vagnen och i går när jag åkte pendeltåg, så satt, inte alla såklart, men väldigt många och läste av sina telefoner, eller tittade på något intressant program.....

 

 

Darth Vader


När får de här människorna ledigt tänker jag? Dom sitter säkert och talar i telefon på jobbet, tittar på bilder på jobbet, tittar på internet på jobbet och så måste dom göra det även på fritiden!?
Dom får nog aldrig tänka sina egna tankar färdigt liksom!

Å när skall dom här stackars människorna få lugn och ro för att hinna upptäcka och få njuta av den riktiga världen?

Eller är det här den riktiga världen? Det som händer på Tv, på facebook, i telefonen....!?


/Bengan

 

 

behind sunglasses...?

 

http://www.youtube.com/watch?v=xFhn_GUAhGU&feature=related

 

 

 Postat 2011-11-17 08:30 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 1319 / Suck...så va det Fotomässa igen! Å ständigt samma upprepningar, prylar, prylar och mera prylar..

 

 

 

 

Det känns som om man upplevt det här med Fotomässor för många gånger...

Man kommer dit, å så ett det en massa folk redan utanför, å se'n in på Mässan,
och då ser man nästan samma saker som tidigare, massor av försäljare,
å nya "förbättrade" kameraprylar, ett antal bildutställningar och se'n en massa människor som bara driver omkring....

Å skall jag gå dit då?  De e klart att jag ska!  :) 

För man hittar ofta en massa kul och intressanta saker!
Men inte minst,
man träffar fotokompisar och andra trevliga människor!!

Och, inte att förglömma kära fotovänner, man kan fika gratis hos Fotosidans monter!! :)

Det här skall bli en kul och trevligt fredag!

 

 

 

Å i det här reklambladet för Fotomässan, som kom med i DN idag,
så finns det en fotoskola!  ;)  :)

 

 

/Bengan

 

Å så litet om Tri-X. En fotohandlare på Söder ringde mig i går och sa,
"Så här ligger det till om Tri-X!"

Robert Frank och W. Eugene Smith använde ju bla Kodak Super XX.
Två X i namnet alltså. Det är såklart anledningen till att nästa förbättrade högkänsliga film från Kodak får tre X?  Tri-X alltså!? :)

Jag har i alla fall inte tänkt på det här tidigare... Postat 2011-11-16 06:58 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 1318 / Har det hänt nå't nytt på fotografifronten se'n sist då? ;)

 

 

 

 


Jag läser två morgontidningar, men kan ibland fylla ut läsandet med litet annan läsning, som i dag tex, då det blev några gamla fototidningar, för det kan vara kul att jämföra utvecklingen!  Och om det hänt nå't liksom.

Även inom fototidningarna! ;)

 

 

 

Teknikutvecklingen sker hela tiden! Det kommer nya och fantastiska kameror hela tiden på mässorna även förr.

 

 

 Å skärpan va viktig även då!

 

 

 

Å litet Rockfoto skadar inte!

 


 

 

 

Å bilderna från då...e nog ganska lika de från nu..

 


 

 

Bästa bilden från då e väl också ganska modern även nu va...?

 

 

 

 

Å ett spännande krigsreportage från då..  
Det ser vi ju även nu.. 

 

 

 

Å samma gamla film, finns ju kvar än i dag...

 

Tja, vad sammanfattar man det här med då.....  ;) 

 

/Bengan


Ps.
Hur som helst, jag fotar ett tag till med en gammal 1970-talskamera,
för inte blir mina bilder bättre eller annorlunda med en modernare kamera!
Så tycker jag i alla fall!

 

 

 Postat 2011-11-15 12:32 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 1317 / Mera Olympus OM-1 och nya möjligheter, men glöm inte att ställa undan dammsugaren då ni använt den!

 

 

 

Cafeteria 2011

 

Sitter och läser morgontidningarna, och tycker det finns mycket att förundras över. Det som jag fortsätter att förundras över är att åldringsvården i Sverige fortfarande på 2000-talet sköts efter deviset, "den som tar han om åldringarna billigast på fattighuset, den får jobbet!"

Men det är klart, då behöver vi andra inte betala så mycket i skatt, och får pengar över till annat och kanske roligare saker! 
Å de e ju bra, så länge man e ung i alla fall.

Å så står det en del om en slags städning i tidningarna och om en damsugare som man glömt litet olämpligt. Jag själv brukar direkt ställa undan dammsugaren då jag använt den, så det inte händer nå'n olycka, typ att man snubblar på den eller snubblar på sladden!

Å så e det snart vinter och min fru börjar mentalt ladda för resandeproblemen. Hon åker tåg till jobbet. (Att åka bil kanske vore bättre?)
Jag är inte så insatt i tågförfarandet i Sverige numera, då jag tycker det blivit litet rörigt liksom, för vem sköter egentligen vad eller har nå't viktigt hamnat mellan stolarna?

Men om man e smart ;) så löser man problemet lätt!  Man åker tåg så litet som möjligt!  Då drabbas man sällan av förseningar! :)

Annars så verkar en lågkunjunktur va Pg igen, men frågar man en förståsigpåare, så säger dom alltid, "man skall sitta lugnt i båten och inte göra nå't överilat".  De e klart att dom säger så, vad skulle dom annars säga!  ;) :)

Å så fortsätter jag att med att fota med Olympus OM-1. För steget från Leica M6 till OM-1 är inte så långt. Tom min fru tycker att kameran se'r fin ut, och då jag låtit henne höra skillnaden mellan olika slutarljud på några andra SLR,
så tycker hon att en OM-1:a låter ganska diskret faktiskt.

 

 

 

OM-1, 28 mm, Tri-X , bl 2,8 och en 1/15 del. 

 

 

Ok, en liten sammanfattning av blogginnehållet, ni som är unga för tillfället, passa på att njut, både av kameror och av annat,  för jag misstänker starkt att det inte kommer att bli nån bättre vård eller omsorg när det är dags för er att vårdas, för vården kanske är ännu billigare då! ;)

De e klart att man kan lägga undan litet pengar under tiden man jobbar till sin egen äldrevård, för att klanske anställa nå'ra privata sjuksköterskor som tar hand om en när man blir gammal!? Ett eget litet privat initiativ liksom! 

Fast med en liten eftertanke, jag vet inte, dom här som sköter fattighusen numera, dom e ju redan nu en del av det privata initiativet...

Så man kanske skall göra som dom gör i andra Utvecklingsländer, skaffar många barn, och se'n ser man till att man har en bra relation med sina barn, det borde nog vara det säkraste och mänskligaste vårdalternativet när man blir gammal i Sverige framöver?

Mao, att planera sin ålderdom som i ett Utvecklingsland liksom,
de e nog ett säkrare kort än det nuvararande i alla fall! :)

 

Och som sagt, The Olympic project continues, och "den mörknande vårdframtid är vår", eller vad studenterna numera kan tänkas sjunga...!? ;)

/Bengan

 

 

 

 Postat 2011-11-14 08:53 | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Straight 1316 / Simple is beautiful! :)

 

 

 

Håller på att upptäcka Olympus OM-1, som säkert nå'n redan förstått. ;)

Och fotar nu med den såklart. Handhavandet och funktionen påminner mycket om min Leica M6, en mycket enkel och kompakt mekaniskt kamera med en inbyggd exponeringsmätare.

Objektiven till Olympus OM-1 är också små och kompakta. Den stora skillnaden mellan M Leica och Olympus är att Olympus är en SLR.

Jag fotar på samma sätt med OM-1:an som med M Leica, en blandning av hyperfokal, höftskott och att titta på motivet genom sökaren, och har såklart en vidvinkel även på den här kameran! ;)  :)

 

 

Och kamerahuset är litet, aningen mindre än ett Leica M-hus, men inte riktigt lika tyst då man trycker av, men nästan! Och som sagt, objektiven är små, ungefär som tidigare M Leicaobjektiv.

Det skall bli en intressant resa det här!  :)

/Bengan

 

Ps. Tittade igenom några bloggar på FS innan jag lade ut min blogg, och det är som vanligt en del om det analoga vs det digitala här på FS!  ;)  :)

Och varför jag fotar analogt, det är för att jag tycker det är roligare och enklare att fota analogt!   "It's easy and will be beautiful!"   :)

 Postat 2011-11-12 09:17 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg