Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2001 / Jag har inget emot moderniteter, men klassiker funkar också bra! Och känns ofta bra!

 



Vägen mot Storulvån i maj 2012.  
Men visst har det kommit moderna grejer de senaste åren, som tex digitalkameror, goretex-material i kläder och skor, lättare prylar som gör fjälltillvaron enklare. Men jag kan tycka att vissa äldre saker ger en speciell känsla, en ganska trevlig känsla. Å en bra känsla e viktig i fjällen tycker jag! :)

*
Men jag har en del moderna grejer faktiskt, gore-tex grejer tex, å digitalkamera, å flies-jacka,  å jag har även en dator! :)

 



Äldre saker kan tvinga en till förberedelser, en förberedelse som kan vara en trevlig göraupplevelse, tex att borsta skor! :) Jag har nyss borstat två par riktiga läderskor, ett par för skidåkning och ett par för vandring! De här skorna för vandring hade jag glömt bort att jag hade. Hittade dom för nå't halvår sedan och hade dom under en sen höstvandring i Grövelsjön förra året. Förberedelserna nu va, minkolja på vissa delar, riktig vax-skokräm på andra delar av skorna. Å det kan vara skidåkning runt Storulvån ena dagen och vandring vid Vålådalen en annan dag så här års.

 

 

 Och har även börjat kolla skidorna (Åsnes A-Ski med Hot Chili-bindning) De e en kabelbindning, kanske inte det bästa om man skall sätta på sig en tappad skida skidan i lössnö, men bindningen e ball! :) Så jag har kollat bindningar, kollat stighudarna (måste kanske lägga på nytt klister på hudarna) väljer stavar och har plockat fram skidryggsäcken. Innejobbet blir se'n att plocka fram kläder, kartor, thermos, osv, och så plocka fram den ena fjällkameran, en M Leica, och ta fram film ur frysen! :)

Även vägen mot målet kan vara en trevlig och intressant upplevelse, å inte bara själva målet!

/Bengan


Ps. Och som jag sa i förra bloggen, det e inte mycket folk i Åre så här års, å ännu mindre e det på fjället!  Varför vet jag inte! ;)
Å så e det ljust mellan 06.00 och 20.00 c:a, så det kan bli långa skiddagar!

 

Inlagt 2013-04-05 17:44 | Läst 2565 ggr. | Permalink
Gillart! Det blir mysfaktor över dina alldagligheter:)
Svar från Benganbus 2013-04-05 20:40
Tack för det Per! :)
/Bengan
Gamla grejer har ofta en överlägsen livslängdsprognos och funktion över tiden.
Före ett antal år sedan köpte jag en ny motorsåg till landet, eftersom den gamla hade stått i många år i ett droppande lider, och sågkedjan hade korroderat fast i svärdet. Jag bedömde saken som att den sågen var död. Den nya motorsågen jag köpte hade elektronikstödd startfunktion med en liten startmotor, som drog runt några varv - vilket dock visade sig fungera rätt otillfredsställande i verklighetens värld. Sålunda lösgjorde jag den korroderade kedjan på den gamla sågen och oljade in funktionen. Jag fyllde på soppa, och den gick igång på andra draget. Nu använder jag den gamla sågen betydligt mer än den nya.
Gammalt ä´ bäst - sa´ grannen.
Svar från Benganbus 2013-04-05 22:32
Vi bytte bräder på husets framsida för några år sedan, bräderna hade blivit litet gråa nedtill, och fått en del sprickor längst ned, söderläge liksom. Han som bytte bräderna sa, nja, de va väl inte så livsnödvändigt att byta, men Ok, det ser snyggare ut nu, nåra år i alla fall.
Bräderna va från 1940, när huset byggdes! :)
Bra årgång även på bräder!
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg