Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1999 / Att samla på kameror, på olika sätt! Och det va nog bättre förr!

 


En gång i världen, å det här va för länge sedan, så hade jag bara en kamera! Med ett objektiv! Och en film, med en framkallare, och jag bara fotade! Fattade nog inte att det fanns fler kameror på den tiden!

Se'n började jag läsa fototidningar på "djupet", jag tittade inte bara på bilder, utan såg att det fanns en del andra kameratillverkare, och började fundera på om inte kameran hade en del i bra bilder, så verkade det i alla fall enligt tidningarnas "experter"!

Och så gick åren, och kameraskåpet växte till sig, och så kom jag också i lag med olämpliga fotografer ;) dom som samlade på kameror!

Nu när jag har blivit litet äldre, så börjar jag förstå att bra bilder, det har nog inget att göra med hur många kameror man har, eller hur många bilder man visar, utan det måste beror på något annat! Och inte beror det på om man har den senaste kameramodellen heller, för den senaste kameramodellen blir strax gammal, det tar ju bara nå'n månad numera för en kamera att åldras ordentligt!

Så vad göra?

Tror jag skall tänka litet som förr, även om det låter gammaldags, så jag har börjat rensa i kameraskåpet, och kör just nu med en kamera, även om det är en lånekamera, och tar inte så många bilder heller. Och funkar inte det, så e det nog inte kameran som det beror på, utan då får jag ta ett omtag med kameran jag fotar med, eller ett motivomtänk, så har jag i alla fall bestämt! :)

Ha en fin dag!

/Bengan

Ps. Men när jag fotar Roffe på gärdet, så blir det mest digitalt! De e enklast så! Litet av en hunddagbokskamera liksom!  ;)

 

 

 

 

Inlagt 2013-04-04 10:49 | Läst 2573 ggr. | Permalink
Sunda funderingar som alltid! Själv har jag en digital och en analog kamera, tycker att de erbjuder helt olika fördelar och nackdelar. Jag älskar att fota analogt (varför vet jag inte) men digitalt är så mycket mer praktiskt.
Fin bild på hötorgskraporna också, minns du var du stod?
Mvh Petter
Svar från Benganbus 2013-04-04 11:25
Vad gäller Hötorgsbilden, så "känns det" som jag stod vid Oxtorgsgatan/Sveavägen!?
/Bengan
varför stanna där Bengt? =) en mejsel och nått att slå på så kan man rita fina spår för framtiden i någon sten
fin bild=)
ha det
peter
Svar från Benganbus 2013-04-04 16:24
Tack!
Ha det du med Peter!
/Bengan
Jag har faktiskt ett lite längre blogginlägg på lut som handlar om just detta. Så jag håller alltså med dig :-)
Svar från Benganbus 2013-04-04 16:23
Låter spännade!
Att du håller med mig alltså! ;)
/Bengan
Ack ja - olämpligt sällskap och dåliga kamrater! Var det inte det som mamma alltid tjatade om?
Hej Bengt!

Det här är ett ämne som du regelbundet återvänder till, år efter år. Det är ju inget fel med det, men det får mig att undra. Har du någon olöst konflikt kring ditt fotograferande? Själv tycker jag att både dina analoga och dina digitala bilder håller hög klass. Det kan i mina ögon inte vara den resulterande bildkvaliteten som avgör vad slags teknik du använder. En del av dina digitala bilder skulle det nog vara svårt att göra med analog utrustning. Men jag tror inte att någon av dina analoga bilder skulle vara omöjliga att åstadkomma med digital utrustning. Om du sedan tycker att det analoga köret är roligare, det är ju en helt annan sak. Man håller på med det här därför att det är roligt! Nå, varför skriver jag nu detta? Jo, för att du i så många av dina bloggposter faktiskt uttryckligen själv ifrågasätter ditt intresse för analogfoto. Jag undrar varför?
syntax 2013-04-05 13:42
Bengan har nu rent bokstavligt skrivit tusentals bloggar. Han har lärt sig hur den lätta provokationen fungerar - hur många kommentarer det genererar... ;-)
Det är alltså ett svar på "varför".(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg