Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1997 / Skall börja rensa i kameraskåpet och så er'e Ellens i morgon.

 

 


Börjar inse till slut att jag inte hinner använda alla mina prylar i kameraskåpet, så jag skall börja avyttra en del till bättre behövande. Börjar med två Nikon-gluggar. En 85 mm och en 24 mm.
85:an på 1,8 är en Nikonklassiker, eller som Peter Braczko skriver i sin Nikon Pocket Book, "This portrait telephoto lens deserves to be called legendary because it is the reason why many proffessional photograpers first turned to Nikon." Det här är den andra versionen, tror den kom 1972, men den har ett löpnummer från den första versionen. Den är fabriksombyggd till AI. Hur som helst, vill ni ha en tidig Nikon-85mm glugg, så är den här.

Den andra gluggen e en 2/24 mm. Den kom 1977 och gillades direkt av press och reportagefotografer för den höga ljusstyrkan.

Kommer att lägga ut de här gluggarna på Fotosidan annonser. Skall även försöka sälja några gäng-Leicor och optik senare, och även tex Jupiter-optik.

Och så är det Ellens i morgon onsdag! Tårtan alltså!  Från 15.00!

Väl mött!

/Bengan 

 

Inlagt 2013-04-02 09:11 | Läst 2916 ggr. | Permalink
24 tejpad, den var utmärkt när det var mörkt.
Bengan,
Vad vill du ha för 24an?

/fabbe
Om du ska göra dig av med något 35 summicron så har jag ett voigtländer 35 f1,7 som jag gärna byter ut med någon lapp till din fördel;)
Svar från Benganbus 2013-04-02 16:58
Summicron 35:an e litet svårt att göra sig av med, hoppas du förstår? :)
/B
Ps. Men har nå'n eller nåra 50 mm Summicron...
MichaelAlster 2013-04-03 17:42
Ja det förstår jag, antar att det är därför de är så kluriga att få tag på:) Ja,, skulle behöva byta ut min jupiter-8 mot något som inte ger vaselinpålinsen-resultat.. Ultronen får jag vänta att göra mig av med tills jag har en ersättare;)
Ps. 50mm summicron kan jag vara intresserad av lite senare faktiskt!
Hej igen, nyss hemkommen från en skidtur och nu en påtår med en hembakt fruktkaka med vispgrädde! Skall till Åre nästa vecka och måste skaffa litet kondition tills dess!

Och Fabbe, sänt ett mail så vi kan talas vid litet ostört! :)
/Bengan



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg