Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1980 / Nå, hur klarade sig Contax G2 på boxningen? Jämfört med en M Leica! Och X100!

 

Tog fyra rullar Tri-X i går på Kocksgatan 24 med Contax G2. Rutorna rinner iväg fort med en så'n här "automatkamera". Och fotandet kändes ungefär som med Fuji X100, men X100 e såklart tystare och har en större filmrulle! ;) Men de va fullt ös på musiken i lokalen på Kocksgatan, så det lilla ljudet som Contax gjorde, det försvann helt! Men i kyrkan blir det nog annorlunda! ;)

Det jag tänkte på, de va att jag "hittade" inte sökarokularet lika lätt med ögat på Contax som på en M Leica och X100. Okularet sittet mer på mitten på Contax baktill, och så måste man se in ganska rakt i sökaren, och så känns sökaren aningen trång som sagt, men är ögat väl på plats, så funkar det bra! :)

 

Men i jämförelse med att fota analogt med M Leican, så går det fortare att fota med Contax, då det bara e å trycka av hela tiden! Är såklart nyfiken på hur bilderna blev, skall framkalla senare i dag, måste köpa pellets först, och hämta Roffe, Roffe fick sova över hos två tjejer i natt, och sedan kommer framkallningen, då först vet jag om Contax G2 funkade på riktigt! :)

/Bengan

 

Inlagt 2013-03-19 07:31 | Läst 2501 ggr. | Permalink
Det skulle också vara intressant att läsa mer om Roffes eskapader..........mvh/marie
Bengan 2013-03-19 10:37
Det kommer! Jag skall snart hämta Roffe och då får jag höra vad han har varit med om
tillsammans med två tjejer! :) Men han brukar vara trött, och det första han brukar göra de e å äta,
för å äta det har han ofta inte hunnit med i tjejsällskap! :)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg