Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1975 / Torr ved, som Jack London sa i "Skriet från Vildmarken!"


För överlevnad i ett kallt klimat, så gäller torr ved! Nu e väl den här kunskapen inte så behövlig längre med golvvärme och uppvärmda trottoarer. Man behöver annan kunskap numera, tex hur man betalar på kollektivtrafiken. Jag som varit med några år tyckte det va lättare förr att betala en resa! Tex, om jag plötsligt kom på att jag skulle åka till Åre, då packade jag ryggan, la skidorna i fodral och steg på tåget och betala biljetten hos konduktören. De kallar jag för spontanliv!

 



Nu i den nya sköna världen e livet litet mer inrutat, kontrollerat kan man nog påstå, eller mera instängt, fast många tycker nog inte så, för dom vet inte om något annat liv. Läste nyss i DN om kollektivtrafiken, som sköts av ett antal bolag som har olika betalsätt å man måste ibland även registrera sitt personnummer för å kunna betala en biljett eller gå på toaletten på stationen?

 

Ok, nu de va om ved det skulle handla om! I morse va det -18 grader på Gnesta-Höjden. Ute alltså! :) Men då pelletsbrännaren rasslar på i pannrummet så har vi det skönt, men det är ändå en viss känsla att tända i vedspisen då jag står och gör några smörgåsar och brygger kaffe i köket.

 

Å ni som e nyfikna på den morgonmåltiden så kan jag berätta att det e rågsurbröd från ett försäljningsställe på Scheelegatan i Stockholm, osten är Västgöta Kloster, honungen e från Järna och kaffet från Skåne, Mollbergs blandning!  Och en del vill ha radion eller Tv som morgonsällskap, jag vill ha tystnaden som sällskap, men i morse ville jag ha vedspisen som sällskap. Och då gäller som sagt torr ved!

Kom att tänka på då jag fjällvandrade för ett antal år sedan med en kompis, så hade vi som en grej att kunna tända en brasa i skogen med en enda tändsticka! Använde man två tändstickor, då va man en "läskedryckshajkare!" :)  Så det gällde det att planera "uppbyggnaden" av "vedhögen" innan tändstickan kom, även om det va fuktigt, så skulle en tändsticka räcka! :)

Ok, ok, till saken om torr ved!
Jag la in två vedklabbar i spisen i morse, och lade dom på ett sådant sätt så det räckte att sätta en tändsticka mot veden på ett speciellt ställe, sedan började det brinna! Och den här veden e torr. Ibland e jag orolig för självantändning! Och när jag hämtade tidningen fem minuter senare vid brevlådan, så såg jag en nästan osynlig svag vit Påverök stiga från skorstenen! :) 

Och så hörde jag små tassande steg, så jag kollade in i sovrummet.......!



- Vem har lovat dig att ligga i min säng? 
"En liten stund bara Husse? Du borstade ju pälsen på mig i går kväll och duschade av mina tassar, så jag kan väl få ligga här ovanpå till du e klar med bloggen?"  Då Matte redan har gått till jobbet, så tyckte jag det gick bra! :)

Nu skall ni inte tro att Roffe e en så'n här jämt, ligger i sängen hela dagarna, utan här e en anna sida av honom!

The Call of the Wild

(Klicka upp bilden så kommer litet text som förklarar mera) Men den som vill leka Leif GW innan ni klickar upp bilden, vad är det för konstigt på Roffe.  Någon avikande färg på Roffes hals?  Eller han kanske behöver en haklapp ibland! ;)

Nu fortsätter jag läsningen av DN och SN! Måste nog dra ned rullgarninen en aning för solen lyser in! :) Ha en bra dag ni med!
Även utan en småpratande vedspis!

/Bengan

 

Inlagt 2013-03-15 08:37 | Läst 2344 ggr. | Permalink
Härligt blogginlägg! Fotot på den ertappade hunden är klockren, vilken blick! Och nu när vinterkylan tassar fram och tillbaks under dag och natt så är det riktigt skönt med just det....torr ved! Måste genast gå ut och hämta lite!
Mvh/Sonja
Svar från Benganbus 2013-03-15 11:34
Jag är en hårding, brukar jag påstå, tills den här lilla varelsen tittar på mig... ;)
Men så får det vara, han tillför mitt liv saker som jag inte vill vara utan!
Mvh Bengan
Det är en av dagens plussidan - att läsa din blogg.
Och när både text och bilder gå upp till en högre nivå, kan det inte vara bättre. Jag skrattade speciellt om din beskrivning av morgonen måltiden.
m.v.h. från din fan i Danmark.
Svar från Benganbus 2013-03-15 11:30
Tack för det Erik!
Uppmuntrande kommentarer betyder mycket för en bloggare! :)
Men jag blir såklart osäker,
och hoppas det blir bra i nästa blogg också.... ;)
/b



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg