Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1965 / Kocksgatan 24, eller dubbeltolvan, som Slas skriver i en av sina böcker.

 


Efter fikat på Ellens Fotografiska så gick jag till Kockgatan 24, Hammarby IF Boxning, för att fotografera igen. De va få som tränade, men då hinner man prata litet mer med både tränare och boxare.

Sedan 30-talet har det funnits en träningslokal för boxning på Kocksgatan 24. Lokalen är till synes opåverkad av vad som försiggår i kvarteren runtomkring med gallerier, vintagebutiker, ekologiska fik och surdegshotell.

 

Hammarbys boxningssektion låg nere i över 30 år, men 1969 gick Årsta BK och söderklubben Sparta BK ihop och gick in i Hammarby och det hela förlades till källarlokalen på Kocksgatan 24, som sedan tidigare förvaltades av Sparta BK.

 


Här började också Slas, Stig Claesson,träna boxning på 60-talet tillsammans med vännen Anders Hedberg, sedermera chef för Historiska museet. Boxning är ett tema som Slas återkommer till många gånger i både text och bild. Slas hade egen nyckel och tränade ofta varje dag, alltid vid sjutiden på morgnarna, alltid oerhört disciplinerat, berättar Åke Andersson, ordförande i klubben.

 

Jag själv tränade en tid här på 1960-talet, och tog bilder även då, och det känns spännande och kul att komma tillbaka femtio år senare för att fortsätta fotografera. Och lokalen är i stort sett oförändrad, men numera tävlar och tränar även tjejer boxning.

/Bengan

 

 

BK Sparta 1963

 

Inlagt 2013-03-07 11:57 | Läst 2924 ggr. | Permalink
Kul att se dina bilder från Slas gamla klubb, han tillhör en av favoriterna och återkommer ofta, precis som du skriver, till boxningen. " Det var en jädra tjej, hon visste vad ett orv var, hon vet nog vad en rubank är också." Citerat fritt ur minnet med reservation för att minnet kanske sviker, har inget med boxning att göra men visar Slas sinne för detaljer i skrivandet.
Mvh Glenn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg