Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1962 / Blogg nummer två i dag, ursäkta! ;)

Men de här e viktiga grejer! För jag har hittat några knappar som jag inte känt till tidigare i min Photoshop 7.0! Och va tvungen att testa på några bilder, och vill nu att den bästa av bloggläsarkretsar säger sitt om två av bilderna jag fixat! Säg gärna nå't bra alltså! ;)
Eller Ok, säg va ni tycker...

De e två olika versioner av varje bild! Jag har ju känt bland fotograferande "ungdomar" här på Fotosidan, att det skall vara litet råare svartvita bilder numera än vad jag e van vid! Och att man också lägger in bilden i ett extraprogram för att få det ännu mer råare eller noir eller vad man skall kalla stilen! Så här kommer bilder för påseende och tyckande! Och jag vet att vi alla ser bilder litet olika då vi sitter på olika bildskärmar, men jag gör ett försök ändå!

Första bilden är "original", v 2 är ändrad litet.   Till det bättre, eller...

Och som sagt, ursäkta blogg n:2 i dag!

/Bengan 

 

Bild 1. version 1

 

Bild 1. v2

 

 

Bild 2. version 1

 

 

Bild 2. v2 

  

 

 

 

Inlagt 2013-03-05 16:00 | Läst 2431 ggr. | Permalink
Har du gjort nåt mer än att höja kontrasten? Jag tycker den första var lite väl mjuk - den tjänade på kontrasthöjningen. Den andra var perfekt i sin ursprungliga version. Men det är vad jag tycker alltså, personligen gillar jag sv-vitt med en fin gradation. Mvh, Lars Olov
Ser ut att vara lite högre gamma i bild 2. Annars är skillnaderna ju små.
Själv är jag en sådan där tråkig typ som inte fäster mig vid vad som råkar vara inne, utan tycker att den fotografiska bilden skall spegla verkligheten, eller någon viktig sida av den. Jag föredrar alltså bild 1.
Anders F. Eriksson 2013-03-05 17:41
Vare sig den ena eller andra är väl egentligen mer verklig, eftersom de är svartvita? ;)

Det där med att konvertera digitala färgoriginal till svartvitt är inte alltid så enkelt (även om man låter kameran göra det åt en). Det finns massor av verktyg för att "skita ner" bilden och få den så lik film som möjligt, men är det verkligen något att eftersträva? Med tokpressad Tri-X i dåligt ljus blir det sotigt och kornigt för att tekniken inte medger något annat, men med moderna digitalkameror behöver det inte alls bli så, och jag tycker ofta det är synd att ta bort en massa information ur bilden bara för att det ska se ut som förr.
syntax 2013-03-05 18:48
Bildens valör och tonomfång är en verklighetsparameter som går väl fram i svartvitt - ja det är rent av bärande för verklighetsintrycket just när det gäller svartvitt.
Anders F. Eriksson 2013-03-05 19:04
Det kan jag hålla med om, och det var också av min poäng - om man gör om de digitala bilderna så de ser ut som kornig pressad film tar man ju bort mycket av det. Sedan är det förstås så att det kan se lite trist och kliniskt ut med korn-/brusfria svartvita bilder med ett stort tonomfång, och det är nog därför många vill ha det så skitigt som möjligt.
Små ändringar, men så pass mycket att jag föredrar båda bilderna i version 1
Hälsn//Rolf
Tycker tvåorna är bättre men rått skall vara rått, mer svärta.
/Hans-Åke
Kan väl berätta att jag hittade en grej under fliken Filter- Konstnärliga-Kornig film.
La försiktigt på litet korn och aningen litet mer kontrast! :)
Jag tycker det ser bra ut! Nästan som Tri-X! :)
Appropå boxare så såg jag nyss det här reportaget av Ori Sadeh som handlar om boxare i Ghana: http://lifeforcemagazine.com/index_18.htm
/Mikael Good
Svar från Benganbus 2013-03-06 08:39
Tack för den intressanta länken Mikael! Gillar fotografens sättet att beskriv det hela,
de inte bara själva boxningen, utan även miljön och träningsmiljön,
och det runtomkring som han visar!
Kanske att "kopieringen" e litet väl mörk...?
Men mycket intressant!
/B
Intressanta frågor och tråd - och faktiskt närvarande för mig just nu. Jag har just svarat på en blogg om samma ämne (nästen):
http://www.fotosidan.se/blogs/lorentzdotter/svartvitt-pa-forsok-fy-vad-jag.htm
(Gun-Inger Arvidsson)

Om dina bilder: Jag gillar mest # 1 i båda bilderna. Speciellt flickans hud är inte mycket trevligt på version 2
m.v.h. Erik / DK



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg