Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1961 / Bilder tagna med en Contax från 1936. Och i morgon onsdag så er'e Ellens Fotouniversitet.

Bilderna som jag har som utfyllnad i bloggen i dag är tagna med en Contax II från 1936 med en icke antireflexbehandlad Biogon 2,8/3,5 cm. Optiken är aningen repig, och med en film på 400 ISO, kommer inte ihåg om det va Tri-X eller Ilford. (Utan exponeringsmätare) Och det går aningen långsammare att fota på det här gamla sättet med en gammal kamera, men inte så mycket långsammare faktiskt! Problemet, om det nu är nå't problem, det är att man ligger på en 1/8 dels sekund eller däromkring här nere vid Saltsjöbanan!

 

 

 

 

 


Å så va det Ellens Fotografiska Universitet i morgon onsdag. Medtag böcker, printar, tips för sevärda utställningar, framkallningsrecept för att pressa Tri-X. Och den som vill får gärna ta med sin kamera.  Lektionerna startar c:a 15.00 och pågår fram till c:a 18.00! Jag kommer att närvara en liten stund bara, skall även besöka ögonläkaren i morgon.

Väl mött!

/Bengan 

Ps. Nu kanske vän av ordning undrar varför man kallar en fikaträff för universitet? För mig har de här träffarna inneburit mängder av fotoutbildning! Jag får intressanta tips och råd varje gång! Det visas böcker om fotografer jag inte sett tidigare, de e printar som nå'n berättar om, och hur man framställt printen, hemmagjord eller på labb, mao hela tiden kommer tips och råd som gör att jag i alla fall, känner att det här är en fotoskola!  :) 

Inlagt 2013-03-05 08:46 | Läst 1992 ggr. | Permalink
En Contax II har inte 1/8s. - he, he.
Bra ögonblicksbilder! På negativet kan man väl se, vilket film det och varför har de magentastick?



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg