Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1953 / Konsten att välja bort skräpbloggar! ;)

Ni skall  veta, i nutiden så är det ofta svårt att stanna "stanna upp"  i tillvaron! Tänk om en massa människor skulle börja fundera i egna tankar vid det löpande bandet på jobbet, hur skulle det då gå? ;) Och det löpande bandet i dagens läge, det är nog både på jobbet och på fritiden!  Hinna, hinna, göra, göra, e nog det enda man hinner att göra!

Man jag tror ändå, trots svårigheten, att det är viktigt att stanna upp en stund! Man kan faktiskt hitta alternativa möjligheter där man kan tänka litet i lugn och ro! Och kanske även hitta en "utgång" ur det här löpande bandet!  ;)  Tänkte på det här när jag nyss läste, "De viktigt att skynda sig, då man inte vet vart man ska!"

Vad jag också vill komma till i sammanhanget, de e faktiskt en liten varning vad gäller bloggar, ingen nämnd och ingen glömd! Vissa bloggar går inte framåt med dagens mått mätt, utan ältar bara det som varit, återupprepar sig, eller fastnar i nostalgi, som tex analog fotografi. Och inte blir det speciellt många bilder heller varje dag, som det blir när man har en digitalkamera! Det blir som ett stopp i det löpande bandet liksom med det analoga fotograferandet! ;)

Så tänk också på när ni läser olika bloggar, har ni läst en blogg några gånger, så vet ni ganska säkert vad  den här "författaren" kommer med i nästa blogg, tex om M Leica! För vissa bloggare brukar inte förnya sig speciellt mycket!  Så med den kunskapen, så behöver ni inte gå in i de här "återupprepningbloggarna" varje dag eller varje gång och spar då en väldig massa tid!

Å skyll inte på mej nu,
för det är fortfarande bara ni själva som väljer om ni vill fortsätta att läsa vidare i bloggen! 
För nu blir det litet mera om Nokton SC 1,4/40 mm! :)

Hittade en relativt nytagen bild och en del äldre bilder tagna med SC Noktonen, flera bilder e väldigt gamla, med dagens mått mätt, vissa bilder är ända från 2007!! De ni! Och jag tycker, som jag sagt några gånger tidigare, här lilla udda gluggen, 40 mm SC Nokton, den e bra! Och har en spännande Bokeh!

Tror jag skall pröva Noktonen på boxningsträningen nästa gång, då Sonnar 50 mm, trots sin fina Bokeh och skärpa, blev aningen svårjobbad. Jag får litet högre ljusstyrka, aningen bättre skärpedjup och kanske litet bättre skärpa med SC Noktonen.

Och här kommer då litet SC Nokton-bilder, från förr alltså! ;)

 

Nokton 1,4/40 mm SC

Ganska nytagen bild på Kaffebaren i Gnesta stationshus! 
Och alla bilderna här e tagna med SC Noktonen!

 

 

Dogmaporträtt

Å ett självporträtt måste det alltid finnas!  :)

 

 

Porträtt

 Tvillingar även i verkligheten! Här finns det en del rörelseoskärpa i bilden då vi alla står och lyssnar på musik. Ni vet, man kan inte stå stilla! :) 

 

 

Krister

 Krille Kleréus på Tunnelbanan. Kolla bakgrunden, visst e det litet Bokeh va?

 

 

Pianostämmare

 Pianostämmare på Saltå Café.

 

 

Blockflöjt

 Rysk blockflöjt.

 

 

Ulf Fågelhammar

 Ulf Fågelhammar

 

Porträtt

 Ung man uppe på kulturhuset! Min sonson alltså!

 

Lacoste

 Ung dam vilar fötterna.

 

Nog för idag med bilder från SC Noktonen!
Om det nu är några läsare kvar ända hit....?

/Bengan

 

 

Inlagt 2013-02-26 12:12 | Läst 6026 ggr. | Permalink
Flera fina porträtt. Kul att se :-)
Bengan 2013-02-26 19:42
Tack för det Joakim!
Jag tror som du att det är viktigt att kunna stanna upp och reflektera! Det är lätt att bara springa på, men var och en måste ju värdera och värna sin tid. Att välja bort "skräpbloggar" tycker jag blir lite självreglerande. Jag har däremot valt, på vilka få sajter jag lägger min tid. Istället för att fladdra hit och dit. Jag förstår inte riktigt ditt citat, men det likna ett annat som jag gillar och värnar....
"Om du inte vet vart du är på väg, då spelar det ingen roll vilken väg du väljer"

Så, kloka tankar Mr Bengt! Och i ärlighetens namn så hoppade jag "Noktonstycket" men kollade de fina bilderna... Också ett sätt att stanna upp... ;) Allt gott! //Peter
Bengan 2013-02-26 19:37
Tror det har med erfarehet och kanske även med åldern att göra,
att man inte springer efter allt som rör sig! ;)
Man vågar sitta kvar!
Våra citat betyder nog nästan samma sak... tror jag...
för man bör nog ha ett mål när man e ute å springer, å inte bara springa för att alla andra springer! ;)
Det här med vad som är "skräpbloggar" eller inte lär man sig ganska så snabbt. Jag brukar kolla ingressen på bloggarna rycker den med mig klickar jag nyfiket in på bloggen. Bloggar utan bilder har jag också lärt mig att undvika och därför är det trevligt att mötas av en blogg som är kryddad men många bra bilder i de färgerna som Robert Frank älskade.
Jag har ett Summicron-C 40mm och det några som har spridit ut ett illasinnat rykte om att det inte ger någon snygg bakgrundsoskärpa. För min del som är mycket förtjust i det objektivet är det dock bara bra då det har gjort att inköpspriset för mig har varit mycket rimligt :)
/Mikael Good
Instantclassic 2013-02-26 14:43
Summicronen är bra. Jag är glad att du gillar den.
/Säljaren
Svar från Benganbus 2013-02-26 14:53
Misstänker partsinlaga! ;)
B)
Bengan 2013-02-26 19:44
De e en ryktesspridare om 40 mm Bokeh i en kommentar längre ned! ;)
Chasid 2013-02-27 09:42
Det är bara bra, det kan finnas fler som kan behöva fynda riktigt bra Leicaoptik :) Summicron-C 40/2 är lika bra som version I, II och III av Summicron-M 35/2 men det behöver vi inte säga så högt så att alla hör :)
/Mikael Good
Ql bilder! Nokton eller ej, blick och känsla för ljus är nog det viktigaste.

Vilken slump förresten, vi har båda lagt in en pianostämmarbild i våra resp bloggar med en dag emellan... Hur ofta plåtar man pianostämmare?
Bengan 2013-02-26 19:41
De e nog inte så ofta man plåter en pianostämmare,
och sedan visar pianostämmarbilder på nästan samma dag... :)
De e väl litet kvantmekanik? ;)
De e inte omöjligt, men väldigt osannolikt!
Robert tar 298.80 pund färden skall jag slå till eller är det något på gång.

Alg
Bengan 2013-02-26 19:23
Den här lilla optiken e så udda och trevlig,
så den måste jag tyvärr behålla! :)
Min enda invändning mot Noktonen är just bakgrundsoskärpan som syns ganska tydligt i dina bilder. Jag undrar om det har något med brännvidden att göra? Jag upplevde Minolta/Summicron 40:an lika dant.
-affe
Bengan 2013-02-26 19:24
De där med orsak och verkan, de e jag dålig på...(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg