Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1951 / De e mycket nostalgigrejer numera! Tillbakalängtan liksom! Eller vad det är?

 

As time goes by...

Kom att tänka på det när jag tittade på den nya Nokton 1,5/50 mm. Varför göra en så'n här glugg egentligen! Och Cosina har ju flera andra sådana här objektiv i sitt program! (Å det gör dom sannolikt för att grejerna går att sälja!) Å se även på Nokton SC 1,4/40 mm. Man sätter på en halvdan antireflexbehandlig på en modern optik så det skall bli som bilder på 1960-talet! Och de här tillägsprogrammen som finns, så man kan göra en digital bild så den ser ut som Tri-X!
Och köken! Det finns 1940-tals kök att inreda sina moderna kök med! Jag skulle kunna räkna upp mängder med sådana här konstiga saker som bara pekar bakåt! Va er'e för fel, gillar ingen nutiden numera!? Å förresten tänk på alla rollspel, man e nå'n riddarmadam från medeltiden!
Vad handlar det om egentligen? Trivs ni inte här?

Ejdern (Leica 1932)

Även om några tycker att dom själva inte är bakåtsträvare, så har dom säkert nå't skumt i garderoben, eller på vinden! Kanske ett modernt 1940-tals kök, eller en nytillverkad Roberts Radio som ser ut som en gammal bakelitradio, eller så kör man med en gammal nästan antik Amason till nå'n bilträff, åker en gammal ångbåt, eller skrapar på nå'n gammal träbåt på våren, när det finns plastbåtar! Och så tittar dom säkert på antikrundan! Visst e det här intressant?

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

/Bengan

 

Ps. Fast ibland så håller också jag med om att inga nyheter, de e bra nyheter! :)

 

 

Inlagt 2013-02-24 19:23 | Läst 2232 ggr. | Permalink
Mode kommer, går och upprepas. Ungefär som din tankar om fotoutrustning och bilder tagna med dessa. :-) Dock har jag inte sett de två första bilderna förut... :-)
Ja, det är märkligt att det är så mycket "retro" nu förtiden. Men det mesta var ju snyggare förr - biograferna, bilarna, moperna, båtarna, kamerorna, objektiven, och bilderna såklart ;) Skön nostalgi och tidsdokument, den översta bilden, Bengan!
Åsså bo´re en gammal tant i min lägenhet!!(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg