Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1949 / Min uppfattning är att C Sonnar T* 1,5/50 ZM passar bäst på en analog M Leica.

 


C Sonnar T* 1,5/50 ZM  e en intressant optik på flera sätt, det e nog det minsta man kan säga, men en speciell optik. Och kanske en nostalgi-glugg, litet som Nokton 1,4/40 mm SC. (Single Coated)  Objektiv som påminner om förr som man nästan säger i reklamen! Och så är nog C Sonnar T* 1,5/50 ZM  en optik för en analog kamera, för då döljs eller försvinner en del "udda" saker i konstruktionen! Och så måste man vara medveten om att C Sonnar 1,5 / 50 mm T* ZM är en reportage/porträtt-optik, så man inte börjar fota tegelväggar med optiken, för Sonnaren har en ganska stor bildfältskrökning. För att fota tegelväggar så e Planar T* 2/50 ZM klart mycket bättre!

Och man bör nog kolla hur C Sonnar T* 1,5/50 ZM är "inställd" från fabriken, då det verkar finnas olika inställningar!? Vill man ha skärpa där man ställer den med bländare 1,5 på nära håll, så bör man nog provfota innan köp! (Men man kan få inställningen ändrad hos fabriken under garantitiden enligt uppgift)

Men helt klart en mycket spännande optik, om man vet vad man köper!
Mycket spännande, och kanske en aficionados-optik! ;)

Och som sagt, det här e i alla fall min uppfattning om C Sonnar T* 1,5/50 ZM.

/Bengan

 

 

Inlagt 2013-02-23 11:58 | Läst 2149 ggr. | Permalink
Det är få förunnat att provfotografera innan köp. Jag ville ha den så jag köpte grisen i säcken och fann att det var en guldgås. Jag fotograferar ju inte tegelväggar så det går nog bra ändå =) Sonnaren sitter på min Zeiss ZM nu och bara det känns bra! Och jag använder den bara för bilder på film. Ändå blir det FÖR bra ibland, men då blir i alla fall en del betraktare nöjda =) Jag förstår det där med Sonnar + känslor. Den är ett verktyg för bilder med mycket känsla.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg