Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1940 / I dag fick Mats Svegfors mothugg om den försämrade journalistiken i Sverige! Från DN!

  Kiosk

Å konstigt vore väl det annars! Och en del i sammanfattningen i dagens DN är att man numera har mycket större möjligheter att nyhetsinformera sig själv bla. Men där har jag en synpunkt, visst kan man hitta andra nyheter, om man går utanför de vanliga informationskanalerna! Men frågan är hur många gör det?

Och en annan sak, som man inte berör, nyheter dyker inte upp själv i tv-rutan eller i tidningen! Det är någon som plockar i hop ett nyhetspaket åt oss. Någon som tycker att det här är bra och viktiga nyheter för just oss! Och numera kan man göra det här litet billigare ochså. Man köper in ett nyhetspaket från ett företag som redan har plockat ihop nyheterna, paketerat dom. Det blir billigare än att ha en egen redaktion! Det är därför vi får i stort sett likadana nyheter i Metro, Expressen, Aftonbladet, SvD, DN, SN osv, osv.

Men den som vill kan säkert hitta några andra nyhetskanaler för att bilda sig en egen uppfattning, och kanske hitta intressanta nyheter från tex Sydamerika, eller Afrika som det ofta är väldigt tyst om. Men det kräver tid, och även kunskap! Ok nu är ju Frankrike i Mali, så då kan det komma en del nyheter därifrån.

Men sammantaget, att fler att fått en internetkommunikationsapparat i handen eller i hemmet,
betyder inte automatiskt att man blir mer upplyst eller bildad!

Och man kan då undra, varför är nyheter och politiska händelser så viktiga då, räcker det inte att titta på sport och nöjen! Om man vill få litet kött på benen för att själv bättre kunna tolka vissa politiska beslut, eller politiska skeenden i samhället och i världen, så räcker det inte med nöjen och sport.

Eller säg så här, ju mer du själv kan om en häst, ju svårare är det för en hästhandlare att lura dig! ;)

/Bengan

Ps. Å måste sluta nu, för nå'n har stått i rummet och gnällt en lång stund...

"Kan du intressera dig för mig en liten stund nu va? Å kolla här, du får ju välja leksak! Schysst va?"

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-02-11 08:38 | Läst 2266 ggr. | Permalink
"att fler fått en internetkommunikationsapparat i handen eller i hemmet,
betyder inte automatiskt att man blir mer upplyst eller bildad!"
Ord och inga visor
Förmodligen ökar klyftan mellan de bildade och de obildade. Självskattningen är dock ett plåster på såren, åtminstone för mig ;)
/H
Bengan 2013-02-11 11:39
Man talar ibland om det nya klassamhället, men det handlar inte så mycket om pengar numera, utan om att vissa grupper har information och kunskap så att dom kan navigera sig fram till fördelarna i vårt samhälle.
Kunskap ger makt, brukar man säga, och det gäller ännu mer idag...



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg