Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1923 / Sista bloggen om HCB, på ett tag i alla fall! :)

Satt i går och undrade när jag läste om Henri Cartier-Bresson för första gången, och kom ihåg att det var i en fototidning och mindes att jag hade tidningen kvar där jag läst det.  Nu va tidningen redan gammal när jag läste den. Jag tror, om jag inte minns helt fel ;) att jag läste om HCB 1962, i en tidning från 1953. Och tidningen låg bland andra tidningar i ett litet fikautrymme utanför ett mörkrum som jag använde vid några tillfällen, och efter att ha läst artikeln, så tog jag hem tidningen....  Men det här tidningslånet från 1962 borde väl vara preskriberad nu va?

Här är tidningen med bilder och artikel!

 

 

 

 

Och läser man om någon bra fotograf, tycker att fotografen tar bra bilder, så skall man såklart ha en likadan kamera som den fotografen har, låter logiskt och känns igen va?  :)

Här även några idolbilder av HCB på väggen hemma i arbetsrummet!

 

 


Nu hade jag även en annan idol som också använde den här kameran, en magister på Fotoskolan, och gör man som magistern, då ligger man bra till i skolan, och då va det absolut ingen tvekan om vilken kamera jag skulle ha! Och för att inte tjata ut ämnet HCB, så pratar jag litet om kameran i stället, och berättar att den kameramodellen har funkat i över femtio år för mig! Visst har jag varit litet kameraotrogen någon gång, men huvudkameran har alltid varit det här märket som HCB och fotomagistern använde. Och sedan är det ofta kört, har man vant sig med en grej, så e det svårt att byta till nå't annat! Vanans makt e stor! Å så e den här kameran ganska enkel att sköta, å det passar mig alldeles utmärkt!

Ok, det om det!

/Bengan

Ps. Är fortfarande förkyld, därför litet extra bloggande idag, för kommunen har plogat en skridskoslinga på Frösjön här i Gnesta, och så finns det andra sjöar i närheten där det går att åka, å då e det inte så kul att vara hemma och veta vad man skulle ha gjort i stället för att vara hemma och blogga! ;)

 

Bloggen är provläst i iPhone 4 och godkänd för spridning! :) 

 

Inlagt 2013-01-26 22:08 | Läst 3012 ggr. | Permalink
Ser så snyggt ut numera :-) lättläst!
Bengan 2013-01-27 12:15
Tack för det! Skall försöka hålla den här stilen även framöver!
Fin bild på tidningens framsida! Men den har väl inte HCB:s signum? Idag skulle den nog aldrig publicerats.
Bengan 2013-01-27 12:22
Det är Hans Hammarskiöld som tagit omslagsbilden på pojken som tränar tjurfäktning.
Vissa bilder ä känsliga numera...
Vilken himla vacker plansch från Louisiana du har på din vägg, Bengan! Och sen urklippet med Sartre på bron, jag älskar det porträttet.

Jaså, du har också skaffat en Iphone? Vad kul, då får vi se lite hipstamatic-bilder från dig så snart du blivit frisk då? ;)
Bengan 2013-01-27 12:13
Tack för det Johan!
Nix har inte nå'n så'n där töntig telefon! ;)
Lånar min frus iPhone för att kolla så bloggen blir lättläst i iPhone också!
/B
Ps. Jag skall försöka låna min frus telefon vid tillfälle, inte å ringa med utan å fota med,
men det e litet känsligt liksom, hon kommer att mobba mig se'n!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg