Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1920 / Vad gör man under en förkylning? (Men det intresserar nog bara mej själv)

Så ni som redan nu känner ointresset växa, låt det växa fullt ut och läs gärna en annan blogg! För det här inlägget handlar om min inneaktivitet då jag har influensan. Inte speciellt fotointellektuellt alltså. Men eldar i vedspisen och funderar litet! Och tycker synd om sig själv, då jag nog har feber! Å saknar Roffe, då han e på hundpensionat några dagar. Men på på nå't sätt e det bra att man tvingas till litet stillhet, man får fundera, och så hjälper man immunförsvaret med litet stillhet! :) Och så hinner man läsa litet! I lugn och ro!

Läste en artikel om näthat i DN i dag, och tycker att ordvalet mot en del bloggande kvinnor i Sverige påminner om ordvalet som man använder mot bloggande kvinnor i andra delar i världen! Ni vet dom där som bombar flickskolor ute i världen, dom gillar heller inte bloggande kvinnor. Visst e det konstigt att man i så olika länder, med så olika religioner, har ett liknande hat och liknande ordval mot bloggande kvinnor?  Samarbetar de här grupperna? E det en konspiration?

Annars så läser jag en bok som heter "Vad är liv". Det är Karolinska institutet som gett ut boken. Inledningen innehåller en del om en tidigare bok skriven av han med katten ni vet, Erwin Schrödinger, han ställde frågan tidigt i en bok, What is life?  Och Erwin gav inspiration till efterkommande forskning om vad är liv? Tidigare tyckte man frågan va ganska enkel, men ju mer forskningen går på djupet, så blir svaret inte lika enkelt längre. Även frågan, hur uppkommer liv, har blivit svårare ju mer man tror sig veta!
Och en ännu svårare fråga i sammanhanget är nog, vad är medvetande? Där spekulerar även forskningen, och det är ovanligt!

Å det var nog litet enklare förr, nu menar jag inte på alla plan, men i vissa fall! Tex så rörde sig solen runt jorden, basta! Nu finns såklart den "kunskapen" kvar i en del av världen. Men för oss andra, som tror litet annorlunda, så börjar det bli aningen svårgripbart, för universum utvidgas snabbare och snabbare, avståndet mellan galaxerna ökar, så en galax som ligger i utkanten av universum rör sig så snabbt bort från oss, att ljuset inte kan nå oss snart, så då kommer vi aldrig att få veta hur stort universum är, vi får bara veta hur långt vi ser i universum, och då måste funderingen nog bli, hur mycket finns det som vi aldrig kommer att få se?  Visst e det litet frustrerande! ;)

Kommer att tänka på Carl Wilhelm von Nägeli, som funderade på oändligheten och dess konsekvenser. Von Nägelis paradox. I varje mängd, om den är tillräckligt stor, hittar vi till slut en likadan sak, tex en planet som är likadan som jorden, och någonstans upprepar sig jorden geografi, någonstans bortom miljarder och åter miljarder nästan likadana upprepningar kommer det till slut även att finnas en likadan som du...
I dag tror vi oss veta att Von Nägeli kan ha haft fel, men det är inte helt säkert att han skulle ha haft fel, för vi känner inte naturens ordning tillräckligt bra ännu, om vi nu någonsin kommer att känna naturens hela ordning...
Som sagt, feberfunderingar i ifluensatider! :)

Å hinner inte spåna mer just nu, måste passa vedspisen, för att senare aska ur pelletspannan.
Pelletspannan går mycket då det är -18 grader ute.

/Bengan


Ps. Va ute några minuter i går och tog några bilder med Canon 1,2/50 mm, får se om jag orkar fota litet till i dag med optiken.

iPhonekollad blogg. 

Inlagt 2013-01-24 09:35 | Läst 4019 ggr. | Permalink
Klart vi bryr oss...... :) Verkar va många som är krokiga just nu.
Näthat och ordval är saker jag ganska ofta kan reagera över. Kanske speciellt mot flickor och eftersom jag själv då är pappa... Men, att välja sina ord verkar inte gälla längre... :( Så i det sammanhanget tror jag också att det va bättre förr. Fast, det är ju upp till oss och föräldrar att sätta scenen för vad som är okej. Jag inbillar mig det i varje fall, och hoppas.

Har du tråkigt kan du väl plocka fram helikoptern och flyga en runda i vardagsrummet.... :) Krya på dig! //Peter
Svar från Benganbus 2013-01-24 12:25
Tack! Känner mig redan litet bättre! :)

Många mörka känslor verkar komma fram när man kan vara anonym på nätet!

Helikoptern måste jag träna på på först! Flygkunnande e en färskvara! :)
Och tack för tillfrisknandeönskan!
/B
Spännande tankar idag Bengan, influensa och hundpensionat kanske är modellen? ;)
-affe
Svar från Benganbus 2013-01-24 13:52
Tack för det Affe!
Och så Roffe, de e konstigt det här, vi vet att Roffe har det super just nu,
i sällskap med två andra hundar som han känner sedan tidigare.
Men när vi kom hem. efter att ha lämnat Roffe, så är det konstigt tomt i huset.
Å rätt som det är så "hör" vi hans tassande... ;)
/B
Omvänd psykologi är ett sinnesrubbande verktyg på icke ont anande bloggläsare... :-) Människor är genuint intresserade av vad andra människor gör och har det. Ett ypperligt människoexperiment i interaktiva medier är t ex Facebook. :-)
Svar från Benganbus 2013-01-25 13:28
Jag förstår inte...? :)
B)
Rei Trulsson 2013-01-25 17:31
Jag har sett flera gånger att du uppmanar potentiella läsare att inte läsa blogginlägget pga olika förutsättningar. Detta kallar jag för omvänd psykologi då det ligger i människans natur, att göra det motsatta. Det fungerar, som du säkert noterat. :)
Hemma, bakom tangentbordet, vågar folk säga mycket mer än de borde, och än öga mot öga...

Krya på dig! :-)
Vad är liv, vad är medvetande? Bristen på vetenskapliga svar lämnar mig fri att ha min egen uppfattning. Men det finns en bok som behandlar detta bättre än någon annan jag läst, och den är skriven av en riktig vetenskapsman. Den heter "Det femte undret", och författare är Paul Davies. Vad man än tycker om honom, så är han intressant, och han har verkligen plöjt på djupet i frågan.
Svar från Benganbus 2013-01-25 13:27
Tack för spännande lästips!
/B
Ps. Jag har två tidigare böcker av Davies!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg