Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1907 / Varför är kvinnan så farlig? Och ett gym i Gnesta! Och snart objektivtest!

 

 

 

 

 

Amanda Heed, boxare

 

Det här är min egen uppfattning alltså! Om varför kvinnan e så farligt! För jag kan inte tolka det på ett annat sätt, att kvinnor har ansetts för farliga och därför har maktens män med hjälp av religion och andra tvångsmedel utstängt kvinnor från att deltaga i det mesta just för att dom är så farliga!?
Tex dom måste sitta längst bak i kyrkan tidigare,  om man fick vara med överhuvud taget, och inte fick dom vara präster tidigare i vår kyrka, inte ha rösträtt för inte så många år sedan, eller bli professor, och fortfarande ha dom ofta lägre lön, osv, osv, osv....
Nu har det här hos oss i västvärlden såklart ändrats en del, men grundtanken finns nog kvar hos många män och instutioner även hos oss, att kvinnor nog e olämpliga och/eller farliga på nå't sätt!? Och då gäller det att ha kontroll på dom!

Fast jag fattar nog ändå inte varför dom skulle vara så farliga, måste jag nog erkänna....


Läste också för att tag sen vad gäller bistånd i utvecklingsländer, debattören ansåg att den bästa u-hjälpen det va att utbilda kvinnorna, inte männen. Männen tar utbildning som något personligt och privat och behåller den ofta för sig själva, kvinnors utbildning blir som ringar på vattnet. Utbildningen, informationen och tankar går ofta från kvinnor vidare till andra kvinnor och sedan till barnen. Kvinnor utbildar vidare i hemmet och runt om hemmet, så kan man nog kortfattat säga.
Kommer att tänka på det här när man bombar flickskolor  i vissa länder....

Och om vi skall tala om något ännu känsligare, religion alltså, som nog kan vara grunden till många värderingar, så är min uppfattning att Jesus även hade kvinnor som lärjungar, men aposteln Petrus, även kallad klippan, ansåg efter Jesu död att kvinnor inte va lämpliga som präster eller apostlar utan tyckte att kvinnan skulle fortsätta att lyda mannen som man gjort i den Judiska religionen tidigare! Å så blev det även i vår religion!

Nog om detta känsliga ämne på en fotosida, även om man visar det här ämnet i bilder till och från! ;)

 

Åså va det test! Ett av testobjektiven visas här, men objektivet skall inte testas på den här kameran! :)

 

Och vad gäller själva objektivtesten, så kommer en god vän kommer att hjälpa mig med att testa några objektiv i veckan! Jag tänker testa, jämföra några objektiv på full öppning och bändare 5,6. Objektiven blir nog sannolikt Leica Summicron 2/35 ASPH, Summicron 2/35, Zeiss Biogon 2/35 mm, Canon 1,5/35 mm, Nokton 1,4/40 mm och Sonnar 1,5/5 cm.

/Bengan

 

Ps. Just det, så va det gymmet i Gnesta också! Utomhusgym alltså!  :)  Jag har köpt värmepellets till vår pelletspanna idag hos Granngården! Och har lyft 52 säckar á 16 kilo två gånger. Först från en pall in i bilen, sedan ur bilen in i garaget! Alltså 2 x 52 x 16 kg!  :)  Bra träning för en medelålders man! Nu blir det kaffe och semla som belöning! :)

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-01-14 12:25 | Läst 2920 ggr. | Permalink
Att äta semlor är en utmärkt metod att återfå alla kilocalorier man förbrukat. =)
Snygga bilder. Men jag måste fråga varför du gör så många radbrytningar mellan rubrik och bild? När man läser i mobilen blir det inte bra :-)
62174 2013-01-14 22:19
Per, vågade inte säga det .... Men det har vatt så ganska länge!
Det blir väldigt mycke luft mellan rubriken och texten!
Typ 6-7 mellanslag under rubriken. Andningsuppehåll?

Likadant emellan och under det sista inlägget..

Windows version? Ursäkta Bengan! Vi försöker bara hjälpa till!
Du vet att jag alltid står stand-by.
/Staffan
Otten 2013-01-14 22:27
Vågar? Tror du han blir arg? :-)
62174 2013-01-14 22:48
Nä, bara litet netiquette eller vad det heter. Vår värd har tidiga vanor, med Roffe som väckarklocka som du vet!
Jag vet inte om jag håller med dig fullt ut här :-) Lite väl många generaliseringar som känns allt för grunda. Tittar man demografiskt ser man att den där indelningen i män=makt, kvinnor= underläge inte stämmer. Det finns så många andra faktorer som spelar in. Könsmaktsperspektivet är helt enkelt ofullständigt som förklaringsmodell.

Men samtidigt förstår jag dig. Tänker på den fasansfulla våldtäkten i Indien och den unga tjejen i Afghanistan. Det är helt vedervärdigt och svårt att ta in. Varför, liksom?
När jag såg rubriken trodde jag att det handlade om den fotografiska området
Är kvinnan farlig eller ett hot mot mannen här. Jag tycker inte - tvärtom - jfr. min bloggindlæg idag - lite reklam :-)
Håller fullständigt med dina observationer, men en farlig ämne att diskutera skriftligen.
Vacker bild av den kvinnliga boxare.
m.v.h. Erik från Danmark.
Sedan har vi ju även områden där kvinnan har makten, och områden som kvinnan överlåter till mannen eftersom det verkar för jobbigt.
Att gräva lite för att finna orsakerna till våra värderingsmönster är alltid viktigt, om man tillexempel tar bibelns syn på människans överhöghet i naturen och kombinerar denna med "De Gamla Grekernas" syn på utforskandet av densamma hamnar vi nog där vi står idag med en skövlad planet och en "Gud" som vänt oss ryggen? ;)
-affe
syntax 2013-01-14 21:56
Var det inte Gud som sade åt människan att gå ut och uppfylla världen? Sedan glömde han bort att tala om vad vi skulle göre sedan.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg