Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1898 / Fast i Photoshop! Men det är såklart självförvållat! Och så litet om Gnesta-Planket!

 

 


Mao, jag har suttit och jobbar i PS litet då och då under några dagar mellan andra kul grejer! Vi har tex haft besök från Värmland, med övernattning, mycket analog konversation liksom! Och så har vi "kollat" på vinylskivor som vi äldre gör ibland! Högar med vinylskivor, och spelat skivorna, och kollat om skivorna har nå't värde annat än som lyssnar och nostalgivärdet!

Ni som är unga kanske inte känner till skivartister som Elvis Presley, Janis Joplin, Tommy Steele, Aretha Franklin, Viktor Jara, Jan Johansson, John Lennon, Bill Haley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, artister som va poppis när vi va unga! ;)  Å så e det skönt att bo i villa, man kan ha på VOLYMEN litet!  :)

Å så litet Roffe-aktiviteter såklart! Och som sagt, litet PS då och då! Har tagit mig i kragen nu på det nya året och håller på att gå igenom en del 1960-talsbilder via PS! Dom bilderna kanske jag kan visa litet senare, men hittar även en del nyare bilder bland det gamla. Här kommer en nytagen bild!

Å så e de kanske litet konstigt att bara visa en bild i en blogg när det går att ta många bilder med dagens kameror och nästan direkt kunna lägga upp många bilderna på en gång. De e nog inte riktigt i tiden att bara lägga upp en bild så att säga! Men försök att stå ut med bara en bild är ni vänliga! Kanske kan det även vara en träningssak,  att bara titta på en bild i taget menar jag? ;)

 

 

 

Å vad är det för speciellt med den här bilden då?  För er som inte ser var och vad det är, så är det fotograferat i en fotobutik i Sockholm, där jag stod och talade med Gert, butiksinnehavaren, då han sa: "Vänta skall du få se på ett negativ", och så dök han in i luppen över ljusbordet. Jag hann ta en bild innan han reste sig upp och pekade på ett negativ och sa: "Titta på det här negativet med luppen så förstår du!" 
Och jag förstod!  :)

Fotoutrustning: Leica M2 med Nokton 1,4/40 mm och Tri-X. Tycker den här SC-Noktonen e bra! Det blir litet 1960-tals-stuk på bilder tagna 2012 med den här gluggen!

/Bengan


Ps. Gnesta-Planket som aktivitet kommer med i Gnesta kommuns broschyr över vad som händer i Gnesta i sommar! Trevligt och kul! Men se'n gäller det att hitta några intressanta fotografer till planket också, och det är inte det lättaste! ;)

 


 

Inlagt 2013-01-06 19:15 | Läst 2639 ggr. | Permalink
Det var Gert som lurade in mig på kombon Tmax400 och Xtol och nu har jag fastnat för det =) Han är bra på det, Gert.
Bengan 2013-01-06 20:52
Inga nyheter e bra nyheter, Tri-X funkar bra för mig! :)
Gert e en luring! ;)
Tommy Steele!?? Nu får du allt ta och ge dig. För övrigt är vinyl inget enbart för gamlingar. Många yngre som spelar, ger gärna ut sina alster på vinyl. Lite som ett svar för att skapa något mer beständigt än nedladdningsbara MP3-filer. Dom vill även att någon lite äldre tar kortet som ska pryda omslaget. Jag har fullt upp.
Faidros 2013-01-06 20:50
Ni ungdomar kan sällan hitta på nå't eget, nu härmar ni våra gamla skivor och musik också!
Vad skall det bli av ungdomen?
Antingen gör ni bara som den senaste reklamen säger,
eller så härmar ni prylar som vi redan gjort! ;)
Och dessutom fotar en del ungdomar analogt också! :)
Lycka till! :)
Micke Borg 2013-01-06 20:54
Du skäller upp vid fel träd här. (ute och cyklar) Jag är gammal nog, men du kan åka hem till Bengan och lyssna på Tommy Steele. Muahahaha
Svar från Benganbus 2013-01-06 22:08
:) :) :)
2013-01-06 23:41   Morgan
Verkar som om negativen är jämnt och bra exponerade i alla fall, även om alla negativen verkar vara på en och samma kvinna (gissar lite här).
Men visst är det kul att titta på negativ, att scanna negativ är inte fullt lika kul
Jag kan tänka mig att ni haft en trevlig och nostalgisk konversation till musik från vinylskivor. Mina vinylskivor har jag slängt, eftersom de var slitna och hade repor på grund av mycket spelning. Själv har jag inga nostalgiska känslor för vinylskivor, men har en stor samling av CD och musik-DVD. Dock bara klassisk musik. Dina nämnda artister har jag växt upp med, men av dessa gillar jag bara Jan Johansson.
Så konstig är jag :-)
Vänligen
Wolfgang(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg