Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1895 / Kan en ateist gilla Jesus? Och vad är medvetande? Och snart Ellens igen!

 

 

 

 

 

Hiss B

 

Men jag börjar med det mest jordnära, första fotofikat på Ellens bageri 2013! Terminsstart sker onsdagen den 9:e januari 2013 omkring kl. 15.00 på kafe Tårtan, Gata Horns alltså!
Medtag behövliga imagestärkande attribut, kan vara allt från kameror till eget imponerande vetande och kunskap!

Så där ja, nu borde de flesta elever har fattat dag, tid, plats och år, fast man kan aldrig vara säker! ;)

 

Vad gäller Jesus och medvetande, så handlar det om två olika saker, två olika ämnen alltså.
Jag är intresserad av Jesus som historiskt person och hans budskap, även fast jag anser mig vara ateist. Jag läser just nu hur den tidiga katolska, allmänna kyrkan, växte upp och vilka diskussioner det va mellan olika grupper inom Jesus-rörelsen innan man valde olika vägar.

Vad gäller det andra ämnet jag läser om, medvetandet, vårt medvetande alltså, så vet vetenskapen och forskningen inte så mycket om det! Man vet mycket om kemiska och elektriska sinaler i kroppen, men har inte en susning om hur det här fungerar så vi kan tänka på händelser som varit, eller fantisera på händelser som vi tror skall komma och dessutom se det i bilder!
Spännande va?
En annan fråga kan också vara, vad skall vi ha det här medvetandet till?
För egentligen behövs det inte, och ofta ställer det bara till besvär! ;)

Så bloggen handlade om tre saker i dag, Ellens, vår kyrka och vårt medvetande,
fast det va litet kortfattat! :)

Om det här kan man läsa om på internet, men tänk på att det finns många charlataner i de här ämnena! Även på internet! ;)


/Bengan

 

 

Kväll i Garda

 

 

 

 

Inlagt 2013-01-03 11:59 | Läst 2792 ggr. | Permalink
Ja, varför skulle inte en ateist kunna gilla Jesus, likaväl som han gillar andra historiska personer. Men ateisten skulle nog ställa sig lite tveksam ifall Jesus påstår att han är Guds son - vilket inte är helt klart att han någonsin gjorde egentligen.
Bengan 2013-01-03 16:56
De e det här som e så spännande, olika tidiga trosrikningar inom Jesus-rörelsen har olika uppfattningar om vad Jesus representrerade och även vad han hade sagt. Det finns olika källor.

Det här med kvinnliga präster som vi diskuterade för ett antal år sedan i Sverige är intressant. För sannolikt hade Jesus kvinnor bland de som följde honom, men man bestämde efter ett antal år efter Jesu död i den Jesus-rörelse som blev vår Kristendom att bara män fick bli präster, biskop osv. Man földe den tidigare Judiska traditionen i den senare Kristendomen och gjorde så även i Islam. Men i andra delar av Jesus-rörelsen fanns det kvinliga "präster".
"...vad skall vi ha det här medvetandet till?"

Det var väl att ta i Bengan. Det är just den här medvetandeprocessen som skiljer oss fån djuren (i högre och mindre grad). Det är det avancerade medvetandet som har gett oss de avgörande fördelarna i kampen om, och utnyttjandet av livsrummet. Det är medvetandet som gör att när du går in så är det varmt, när du trycker på en knapp blir det ljust, och när du vrider på en kran så kommer det varmt och kallt vatten - och sedan alla andra saker. Det är en ren följd av den styrka som ligger i den här sortens medvetande. Vi har skåpat ut alla andra genom denna totala överlägsenhet.
I den mån medvetandet ställer till besvär, är det nog ett kärt besvär!
Bengan 2013-01-03 17:01
Vad gäller medvetande och intelligens, så undrar jag om det hänger ihop. Tänker på miljöförstöring, krig och en del annat! ;) Vi kanske bara kommer att vara på den här planeten under några hundra tusen år.
Dinosaurerna va här mycket, mycket, mycket längre utan nå'n större intelligens! :)
syntax 2013-01-03 19:29
Dinosaurierna var här länge. Undrar vad dom hade för det - på individnivå...? Likförbaskat så blir det ljust när du trycker på en knapp, och hela det andra köret i samband med det - på individnivå.
Snygg bild den översta, Bengan! Känns som den skulle kunna vara tagen ur en sv/v Sci-fi film från 60-talet ;)
Bengan 2013-01-03 17:02
Tack Johan! :)
2013-01-03 16:09   Morgan
Slänger ut en fråga!

- Har du handlat på Ebay nån gång, hur uppfattar du det. Det verkar som om de har ganska mycket Leica och annat trevligt där men samtidigt känns det lite främmande att handla från ett annat land.
Då det gäller begagnat Leica så är oftast kvalitén väl använd eller näst intill låg och priset väldigt högt då jag tittar på Tradera och blocket. Men det kanske är lika dyrt på Ebay.
Bengan 2013-01-03 16:41
Jag har ingen erfarenhet av att köpa Leica på ebay. Jag har köpt två kameror via privat "postorder" och några objektiv, men då har jag vetat vilka personerna var som sålde grejerna. Tycker nog att priset på Leica ligger litet högt just nu! En leica e väl inget märkvärdigt! ;)

Men skulle jag köpa en M Leica idag, så ville jag klämma på den först!(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg