Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1877 / Juldag och ingen DN! :( Och några svartvita bilder från julafton!

 

 


Så va den Julaftonen överstökad, tyvärr, måste jag säga för det va en mycket trevlig julafton!  Det va julfirande hos släkten, firande e nog å ta i, men i alla fall en mycket trevlig eftermiddag och kväll, med ledig kädsel och i kära vänners sällskap, och då går tyvärr tiden alldeles för fort!

Blev det några bilder då på julaftonen?  Några blev det!  Men julgranar å snö å renar å tomtar har ni nog sett bilder på så det räcker, men då i-phonerna hos nästan alla kom fram på julaftonseftermiddagen, så tog jag fram min litet äldre och omodernare kamera utan telefon, Fuji X100, och tog några svartvita bilder, här e några av dom bilderna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med önskan om en god fortsättning på julen!
/Bengan

 

Ps. Men tyvärr ingen DN i dag som sagt...

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-12-25 08:58 | Läst 2754 ggr. | Permalink
Saknar också DN på morgonen
men läser den på datorn i stället :-)
fast det är inte samma känsla.
Bengan   2012-12-25 11:35
Jag har en så'n där elektronisk prenumeration på DN också, men det blir inte riktigt samma sak!
Var sak har sin plats, även om mycket på internet känns billigare eller kallas gratis! ;)
2012-12-25 12:00   Joakim
Ser man på. Isabelle! Det är min gamla kollega det. Hälsa från Joakim nästa gång du stöter på henne :)
Svar från Benganbus   2012-12-25 17:23
Hej Joakim, jag skall hälsa från dig nästa gång jag träffar Isabelle!
Här är en tidigare bild! :)
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/140708/791579.htm
/Bengan
Jättefina porträtt!
God fortsättning till dig!
Ewa
Svar från Benganbus   2012-12-25 17:24
Tack!
Tillåtande och tacksamma motiv!
God fortsättning tillbaka!
/Bengan
Jag ler åt dagens inlägg och känner igen mig själv i förfarandet angående att plocka fram iPhone för dokumentering och uppladdning till interaktiva medier. Människor är genuint intresserad av vad andra gör eller ha någon form av koll över vad andra gör.

Och visst går det bra att fotografera spontana porträtt med din X100. Kvinnan i profil och framifrån gör sig väl på bild, tycker jag.

Minns min käre far, hur han svor över avsaknaden av tryckt tidning just på juldagen. Fastän det är presstopp typ 2 ggr per år, så är det i princip jordens undergång och han fick gå ut till macken och handla någon kvällstidning istället.
Bengan   2012-12-25 17:16
För mig är det ännu värre, jag har inte köpt någon kvällstidning på tjugo år! ;)
Tycker inte kvällstidningarna spelar i samma höga division som tex DN, SvD ändå gör!
Rei Trulsson   2012-12-25 17:24
Precis vad min far tyckte. Men han ville ändå ha en fysisk tidning att bläddra igenom, samtidigt som han muttrade att det var kasst innehåll. Samt att han fick vänta flera timmar till macken öppnade på morgonen då han brukar stiga upp tidigt och läsa tidningen. :)
Svar från Benganbus   2012-12-25 17:32
Det här med fysika och påtagliga saker kanske kommer igen litet! Nu menar jag inte i stort, men tänker på en yngre släkting som upptäckte fysiska julkort i år! "Det känns mycket mer seriöst och trevligt att få ett riktigt julkort än att bara få ett sms", sa han. "och så kan man sätta julkortet på kylskåpet!! :)
Analogt foto kanske också e litet mer fysiskt?
Eller känns mer fysiskt och riktigt på nå't sätt i alla fall!? ;)
/B
Rei Trulsson   2012-12-25 22:15
Ja, i dagens snabba och lättillgängliga tekniksamhälle, finns det vissa saker som känns mer gediget och personligt, än i elektronisk form. Jag skickar och tar emot elektroniska julkort numera, men då och då kommer det i fysisk form och glädjen är märkbar i skillnad jämfört med ett elektroniskt dito. Och då krävdes det endast ett papperskort, frimärke, par rader av handstil och en promenad till postlådan. Medan jag själv gjorde det elektroniskt från mobilen, på språng. :) Vissa saker var och är bättre på det gamla sättet. :)
Bengan   2012-12-25 23:52
Sitter just nu och läser bloggkommentarer och väntar på en film som skall bli klar i sköljen. Varför fota analogt då, när man måste sitta och vänta på grejerna och ändå inte kunna göra något med negativen förrän i morgon?
Bra fråga som nog bara har personliga svar!

Nu skall jag hälla i några droppar Yes i dosan och se'n upp med filmen på klädstreck i källaren!
Visst e det opraktiskt och omodernt och litet bökigt! :)
Rei Trulsson   2012-12-26 00:15
Handarbetet med att framkalla själv är charmigt och högst individuellt. Jag gillar det, men har inte rätt förutsättningar hemma hos mig, med två nyfikna och lekfulla husdjur som älskar upphängd film med tyngdklämmor. :)
Bengan   2012-12-26 10:10
Jag förstår, jag har det litet lättare, bara en nyfiken hund! :)
Men vi har även diskuterat det där med hängande film i tvättstugan Roffe å jag, så han är införstådd med att det kan bli repor på en fuktig film om han skall kolla på negativen innan de torkat, för han ville gärna peka med klon på en del bilder tidigare och säga: "Titta där e jag, å där, å där...!
Nu får han vänta med det tills filmen e torr!
Å det e han helt införstådd med! ;)
Rei Trulsson   2012-12-26 14:07
Roffe har nog bättre disciplin och tålamod att vänta tills filmen är torr. Mina är busiga och kan de ta sig till den upphängda filmen, så kan de inte motstå saker som hänger och kan sättas i pendling. Jag ska nog flytta verksamheten till käre mors hem, där är det fritt från nyfikna och lekfulla klor och tänder. :) Då slår man ju två flugor i en smäll, genom att dels umgås med mor och dels pyssla med framkallning. :)
Bengan   2012-12-27 13:44
Framkallar film nu också, 27 dec, men Roffe ligger på soffan och bryr sig inte!
Men det handlar nog mera om att det inte går att äta! ;) Filmen alltså!
Och hade Roffe varit yngre, då hade det varit en annan sak, han gillade som ung tex att tugga på blixlås i flieströjor, tugga sönder en Contax-spole, modellera om filmburkar, tugga sönder halsband osv, osv,
men nu är han "vuxen" och har helt andra intressen!
Mat och tjejhundar! :)

Ps. Vi har haft katt en gång, en Burma som hette Castor, men min fru blev allergisk.....
Castor och jag lekte lekte bla gömma i lägenheten!
Han apporterade också! :)
Rei Trulsson   2012-12-27 13:53
Vad skoj och bra att filmrullarna inte förblir i kylskåpet. ;) Jag förstår att Roffe har andra intressen nu när han är vuxen. Valpar gillar att gnaga och tugga på det mesta som hamnar framför nosen. Har sett andras valpar gå på det mesta och ovanliga grejor i hemmet. Det är tur att det oftast är en övergångsgrej. Men det är grymt svårt att avvänja en katt från ett beteende. Men det är inget nytt under solen och jag är helt ok med det. Jag får anpassa mig därefter. :) Aha, en Burma-katt. De är så fina. Vad skoj och ovanligt att Castor dels lekte kurragömma och dels kunde apportera. Min minsting, apporterar också. Men det är bara en specifik leksak. Himla skoj och enkelt att underhålla. :-)(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg