Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1872 / "Vi drar elden på oss!" Vad gäller Fotografiska alltså! ;)

 

 

 

Hammarby IF

 


De här orden, "att dra elden på sig", kommer från en Sovjetisk film jag såg för en fyrtio år sedan, och jag kom att tänka på de orden nu när Fotografiska ligger i skottlinjen.

Men i den Sovjetiska filmen så va det en medveten startegi, så att andra grupper skulle kunna smyga sig runt fienden!  ;)

Nu vet jag inte riktigt varför Fotografiska vill vara i rampljuset eller dra elden på sig? Och man kan inte hela tiden skylla på illvilliga journalister som snokar, för det finns säkert en liten, liten anledning...?  Och varför ge pressen den här anledningen då? Det är nog själva frågan!

 

 

 

Eriksdalshallen


Om man av någon anledning inte kan ha en utställare under en viss tid på Fotografiska, så bör man sköta det här mycket, mycket smartare, än vad Fotografiska nu gjort! Det går tex att göra en liten överenskommelse, så båda parter e hyffsat nöjda. Å så va det klart!
Det är ju så förhandlingar sker dagligdags, så vad är då problemet med Fotografiska.

Det må så vara att bildvisningverksamheten går bra på Fotografiska, men det räcker inte att bara vara bra på affärer, man måste ha litet koll runtomkring också, annars blir det lätt så här, förr eller senare!

Men en katalysator va nog den här intervjun som Fotografiska bjöd in till! 

Skall bli intressant att följa fortsättningen i Kulturnyheterna på Tv! 

/Bengan

 

 

Amanda Heed, boxare

 

 

 

Inlagt 2012-12-19 21:13 | Läst 2496 ggr. | Permalink
Just detta att fläkta boxaren med ett par gamla stora kalsonger, då fixar man ju detta med ammoniaken på en gång så att säga. ;)

Jo, fotografiska verkar ha en del att lära när det gäller etik och moral. Svagt också att låta den "utställningsansvariga" ta hela smällen, skulle tro att ägarna har ett finger med i detta. Men som vanligt får väl någon underordnad bära hundhuvudet och får sparken så att de huvudansvariga kan fortsätta med obefläckat rykte.

-affe
Jäkligt fina boxningsbilder som vanligt Bengt! Och en finstämd kalsongkommentar från Hr Johansson som är bland det roligare jag läst på FS på länge...
Men när det gäller Fotografiska tycker jag att vi ska besinna oss i vårt fördömande. Lite typiskt svenskt att gå i taket för något som kanske inte är hela världen egentligen, eller?
Är grymt avundsjuk på Stockholmarna som har denna guldgruva att tillgå, finns en motsvarighet i Europa??
Och ambitionerna, kommersiellt styrda naturligtvis, ligger på den nivån. Fotografi har generellt sett fått ett enormt uppsving de senaste åren. Och Fotografiska vill hänga på.
Inte så konstigt kanske att man som fotograf drar järnet med uppkopiering mm när man blir tillfrågad, kanske tom innan allt är klart med kontrakt o dyl, vad vet jag?
Har man gjort fel rent juridiskt ska man få ta smällen men var det så i detta fall? Ha det gött!
Lustigt detta, jag fick precis samma kalsongassociationer när jag såg boxningsbilden. F.ö. en makalöst bra bild, allt stämmer och den lille gubben längst ner till höger fullbordar liksom kompositionen. Världsklass! Beträffande Fotografiska, kan jag som boende i Göteborg ibland känna en viss avundsjuka mot er på baksidan. Men detta med Micke Bergs och andras utställningar är ju minst sagt skumt, och den utställningsansvariga verkar pinsamt dåligt påläst beträffande avtal etc. Men "sådan är kapitalismen..."
Det är väl det här som jag undrat litet över, då man å ena sidan skapat en Fotografisk träffpunkt i Stockholm,
men å andra sidan fumlat en del...
De e klart att man kan väl bortse från det fumliga och se det hela i stort, om man så vill,
men jag tror ändå att saker hänger i hop på nå't sätt...

Och jag tycker fortfarande att man kunde ha skött det här mycket mera proffesionellt från Fotografiska.
För som våra förfäder så ofta antydde,
"Ett vet jag som aldrig dör..."
/B(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg