Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1867 / Ganska billig analog gatufotokamera, och nördig, men fullt funktionell för just gatufoto!

 

 

 

 

 

Från 1948

För er som vill ha litet modernare grejer än den Kiev och optik från 1948 som jag visade i förra bloggen, så kommer här förslag på modernare grejer! Och grejer som funkar för gatufoto! :)

 

Mitt förslag är att börja gå framåt i tiden, tex till 1960-talet vad gäller Kiev. Jag tycker själv att 1963 va en bra årgång. Tycker kvaliten va bra på kamerahusen. Och med en Jupiter-12 från 1960-talet och en litet modernare Voigtländer 35 mm sökare så är kameran klar!

 

 

Det fina med de här Jupiter-objektiven som sitter på den utvändiga bajonettfattningen på Kiev är att det går utmärkt "att köra" hyperfokal! Man ser avstånd och skärpedjup tydligt uppifrån på optiken! Men den som vill kan såklart ställa skärpan via mätsökaren!

 

 

 

Och kameran har tider upp till 1/1250-del. Och inga roterande slutartidsrattar, och som sagt, det går utmärkt att köra hyperfokal! Och det är viktigt i riktigt gatufoto! :)

 

 

 

Men det går även att gå bakåt från 1948, till 1930-talet, och köra Contax II "på gatan!"  Och det är i stort sett samma utmärkta gatufotokamera!

 

 

 

 

Eller kanske använda en Contax från 1950-talet om man så vill, möjligheterna är oändliga! ;)  :)

 

Som sagt, tips på några bra analog gatufotokameror!

/Bengan

Ps. Vi hann ut en långrunda med Roffe innan snön och blåsten kom. Så nu blir det hemmamys resten av dagen med städande och diska och laga mat! :) Nåja, litet glögg hinner vi nog med litet senare! :)

 

  

Inlagt 2012-12-15 12:05 | Läst 2136 ggr. | Permalink
Kul och intressant som vanligt att kolla dessa finmekaniska skönheter, Man riktigt känner den kompakta tyngden i handen,
Det blir nog en glögg här också, vad det lider,
/ Bengt
Hur mycket plåtar du med dem Bengan, och hur mycket sitter du bara och dreglar - och tar med Fujin när du skall ut och plåta?
Visst är möjligheterna oändliga, om man har grejerna, vill säga... ;-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg