Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1862 / En vinter-Leica, och glöggtips när glöggen e slut!

 


Kom att tänka på det här när jag va ute med Roffe nyss, att snön e så vit och fin här på landet! ;)
Mina ständiga minnesbilder av Stockholm, de e att man saltsandar, och då blir det varken hackat eller malet! Jag menar, jag tycker det blir varken snöröjt eller sandat! De e ofta bara en brun massa, och man går två steg framåt så blir det även ett steg bakåt! Å så sabbar saltet skorna!

Ok, nu va det den vita fina snön här på landet!
De e praktiskt med den vita fina snön också, för när jag varit ute med Roffe så är han ren och fin om tassarna, tack vare snön! Vi är även på tomten en stund innan han får kuta in! Nåja, han har en stoppunkt på en handduk på hallmattan. Där blir det avklädning av reflexväst och sele, sedan kommer kommandot: "Varsågod!"

De e skönt och avspänt att ta en kvällspromenad med en hund så här, för det e nästan folktomt ute när det yr litet snö, det gäller bara att ha bra kläder! Jag har bra kläder!

 

 

Och det gäller att ha en bra kamera! Jag har en bra kamera!:) En vinter-Leica! Inga batterier, och så är den mycket tålig! Tål fukt och snö!

Och efter en timme utomhus så smakar det fint med litet glögg! Nu va glöggen slut tyvärr, så jag fick göra en så'n där kontinental grej, vin chaud, tror jag det heter...?

 

 

Hittade en skvätt rödvin i en flaska som funkade bra att värma! Med litet socker i såklart!

 

 

 

 

 


Annars inte så mycket idag, har handlat, skottat litet, burit in pellets, skottat igen, diskat, läst litet, och så hittade jag en spännande Julöl! Kolla! Nå'n annan som vågar pröva något nytt till julen? :) Eller e det bara Sofiero som alltid gäller! ;) :)

Tog såklart några bilder i dag med motsnöskyddet på. Men då jag har några rutor kvar på rullen så vill jag ta upp dom innan jag framkallar! Analogt foto, de e litet Slow Photography! Bra för den konstnärliga själen! ;)


Klart, slut från Gnesta!

/Bengan


 

 Ps. Det blev litet synpunkter i kommetarerna nedan på hur jag gjorde glögg, när glöggen va slut, så jag kommer med ett förtydligande. Ja hade faktiskt några fler flaskor att välja på när jag skulle göra litet varmt vin med socker.

 

Men det andra vinet va litet äldre, man vet inte vad gäller bästföredatum på sådana här, och så tyckte jag etiketten va snyggare på amaronen, så det fick bli den till glögg!  :) 
Å amaronen va även färskare, från 2009!

 

 

 

Inlagt 2012-12-11 18:35 | Läst 3193 ggr. | Permalink
Jag hoppas att du inte gjorde vin chaud på Amarone, den är ju italiensk:)
När jag var junior, på den analoga tiden, förra årtusendet, då fotograferade jag en hel del skidåkning och de helt manuella kamerorna drar som bekant ingen ström så batterierna räckte länge trots sträng kyla. Där har vi en stor skillnad mot digitala autofokus- autoallt-kameror där batterierna tar slut på nolltid i kyla.
Om man hänger kameran innanför jackan så blir den fuktig efter ett tag så det går inte heller, då har jag faktiskt kvar en analog kamera.
Bengan 2012-12-11 20:17
Ok, vino caldo skall det vara! :)
Höll på att säga caffè corretto, men det e nåt helt annat! ;)
hade en m4 för många år sen,badade finsk bastu som var från 1800talet,varmt som fan.plåta där inne sedan ut i 10-grader (torka av gluggen med tummen)funkade hur bra som hälst,tror fasiken det gick att spika med den med...mvh ronny
Bengan 2012-12-11 20:18
En M Leica e allround på flera sätt! :)
Jag trodde du skulle komma dragandes med en Kiev igen. SIbirienkameran.
Bengan 2012-12-11 20:21
En analog M Leica går till - 60, om det blir lägre temperaturer tar jag fram en Kiev! :)
N Thomas Meldert 2012-12-11 21:05
Vid -60 värmer jag nog mer glögg...
Herregud, gör Du glögg på en Amarone??? Helgerån.......;-)

Min vovve ber om sin hälsning till Roffe; proceduren är densamma för honom.
Svar från Benganbus 2012-12-11 22:33
Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg! ;)

Har framfört hälsningen till Roffe,
Roffe tackar och hälsar tillbaka!
/B
Oj så galet, du hittade inget annat mindre värdefullt vin att värma upp och hälla socker i ?!
//Ewa
Svar från Benganbus 2012-12-11 22:25
Jag hade faktiskt några andra flaskor vin......
Jag har uppdaterat bloggen, så läs förklaringen här ovan!
/Bengan

Ps. Men det blev helt Ok med amaronen till glögg! Jag använde rörsocker, och så i med litet russin! :)
Fin vinterkamera du har :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg