Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1856 / Att sia om framtiden, e nog inte så svårt! Man använder sin efarenhet liksom! :)

 

 

 

 


Två uppdateringar gjorda!

De flesta av oss har väl försökt sig på det här någon gång, att fösöka gissa vad som kommer att hända i en nära framtid.  Och ibland är det inte speciellt svårt faktiskt!  ;) För just nu blåser det friskt och snöar, och med en tidigare erfarenhet, så vet jag att trafiksituationen, i alla fall i Östra Svealand, kommar att vara besvärlig i dag. Nu är jag ganska priviligierad ändå, jag behöver inte ta mig till jobbet! Min fru däremot, utrustade sig med fjällklädsel i dag, med tanke på vad som sannolikt händer med SJ under dagen!  ;)

* Bloggen uppdaterad 07.33.
Min fru ringde nyss från SJ-tåget!  :) Tåget står vid Malmsjö i närheten av Tumba! Först va det ställverksfel, nu är det något annat. En arbetskamrat till henne hade hört av sig och berättar att det är stora problem även med Pendeltågen.....
Va va det jag sa om att spå om framtiden!?  ;)  :)

* Ny uppdatering! 09.24
Och det är inte bättre för SMHI på www.
Tillfälligt avbrott i vädertjänsterna
Vi har förnärvarande driftstörningar på vissa av våra tjänster, inklusive väderapparna för iPhone/Android

 



Nu skall jag inte hålla på med att tjata om hur det va förr, men det va en viss skillnad va det i alla fall, jag tror de flesta samhällsfunktioner i dag utgår ifrån ett annat tänkesätt i alla fall, man räknar på att det bara e snö några dagar per år, de problem som kan uppstå då, det får man ta när dom kommer! Man kan väl inte köpa in tåg för vintertrafik heller!  :) 

 

 

 

Så jag är mycket tveksam till att åka in till Ellens Bageri i dag, tyvärr måste jag säga, för de här träffarna är mycket trevliga, trots all oreda och oordning i bageriet de här timmarna, då alla skall prata i mun på varandra, prata om allt annat än riktig analog fotografi, utan skall visa en massa egengjorda fotoböcker, och nytagna bilder, och berätta om alla utställningar som man vatt på se'n senast....suck!  ;)

Men vill tipsa er närboende, som ändå tar er till Ellens fotografiska, att det i dag är vernissage på Galleri Kontrast! Galleri Kontrast ligger ju ganska nära Ellens, 150 meter c:a! En massa fotografer e på Galleri Kontrast, och då såklart även några Gnesta-Plank fotografer! Micke Berg och John Arthur Ekebert! http://www.gallerikontrast.se/

 

 

Han fotografen Berg, han åker visst litet skidor också, men sannolikt inte riktiga skidor! Riktig skidåkning i Åre det är när man går upp på skidorna till Skuttoppen, åker se'n ned i lösnön genom björkskogen och avslutar det hela med en stoppsladd på torget! Kallas även Telemark! Sån't ser man inte bland skidåkande ungdomar nuförtiden! :)

Hur som helst, som det ser ut just nu i centralorten Gnesta, ni får klara er utan någon ordningsman på Tårtan i dag! Skärpning alltså!

Men jag va i sta'n i går kväll faktiskt, såg och hörde Carmina Burana på Folkoperan! Spännande, vackert och intressant!  http://folkoperan.se/?gclid=CNLQ3JbRgrQCFUh2cAodswUAAA

/Bengan

 

Ps. Här e i alla fall en som gillar vintern! Å så påstår han att han hör saker under snön också!?!

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-12-05 07:28 | Läst 3285 ggr. | Permalink
Finns det några sskidåkande ungdomar överhuvudtaget nu för tiden? Det är väl brädor för hela slanten!
ztenlund 2012-12-05 12:21
Sån där bräda prövade jag en vecka vid ett tillfälle. Jag har aldrig varit så öm över hela kroppen som då. Därefter har jag hållt mig till skidorna... Fast jag tyckte nästan när jag var och åkte en långhelg förra året att det inte var fullt så tokmycket brädor i backarna som det var ett tag, men det kanske var inbillning.
Carmina Burana är mäktigt! :-)
Jag satt med och spelade när vi uppförde den i Västerås för några år sedan.
Fick nyss följande SMS från SJ:
"Hej. På grund av rådande väderlek så föreligger stora störningar i tågtrafiken. Med hänvisning till detta så vill vi råda till att inte resa med tåg idag i den mån man kan. På grund av den ovissa väderleken och det osäkra trafikläget ber vi de som måste åka med tåg att så snart som möjligt resa hem. MVH SJ AB"

:-)
Bengan 2012-12-05 12:21
Ibland undrar man om dom skämtar på SJ?
Men tyvärr e det nog inte så!
Och visst kan jag förstå att det kan bli problem i trafiken när det snöar kraftigt,
men numera får man räkna med problem bara det e vinter! ;)
Och inte så kul för dom som måste till och från jobbet även på vintern!
ztenlund 2012-12-05 12:41
Det är förstås inget skämt. När problemen redan är ett faktum är det bättre om så många som möjligt håller sig hemma, oavsett trafikslag. SJ ansvarar inte heller för att hålla infrastrukturen i funktionellt skick. Det är Trafikverket, så i det här fallet kan man knappast klaga på SJ oavsett hur man tycker att järnvägen ska fungera vintertid. Det är mer än 20 år sedan SJ delades och Banverket bildades.

Fungerar inte SJ:s fordon så är det däremot helt rätt att klaga på SJ, och det är ju också något som förekommer från och till...
Det är nog tunnelbana helt under jord man behöver köpa in en dag som denna. ;) Fordonen är knappast det stora problemet i nuläget. För övrigt siade Trafikverket sent igår eftermiddag om nattens och dagens prövning... För övrigt gick det inte särskilt bra förr när det blev tillräckligt mycket snö heller, fast minnet är förmodligen kort hos många. Börjar man leta så finns det olika rapporter om "snöhaverier". Årtalet ändras, men problemen som uppstår är desamma.
Hej Bengt - häckar på Söder den här veckan och tänkte att jag lika gärna kunde masa mig till Ellens för en gångs skull. Hur dags är det och träffar man nån där månne? - Nilserik
Bengan 2012-12-05 13:50
Kul! Trevligt och välkommen!
Från c:a 15.00 uppe på Hornsgatan 32, du ser bild på Tårtan ovan!
Kolla om det sitter några kufar med kameror på bordet och hälsa från mig bara!
Nisse Larsson 2012-12-05 19:10
Pulsade till Ellen i eftermiddags. Inte en kotte där! Klokt av dom. Trottoaren framför var avspärrad av gubbar som skottade ned snön på huset tak. Skrek och viftade varningar åt mig när jag närmade mig Ellens ingång. Så kan det gå. - Nilserik
Bengan 2012-12-05 23:02
Det va tråkigt att det va så tom på Ellenst! Trodde i alla fall att nå'n av juniorerna som bor på söder skulle vågat sig ut! Hoppas du har tillfälle att komma någon annan gång när vädret e litet nådigare!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg