Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1850 / Känsliga personer bör läsa en annan blogg! Å kom inte å säg sedan att jag inte varnat!

 

 

Vardagsdokumentär?


Vi som bloggat några år här på Fotosidan vet att det inte bara är fotografi som avhandlas i de olika bloggarna, utan spännvidden är mycket stor.  Den som vill kan såklart kontrollera att det jag säger är sant genom att backa några år i olika bloggar här på Fotosidan!
Och det är väl bra i en fotodemokrati, eller? Att spännvidden är stor alltså! 

Men Ok, idag blir det inte så mycket om Fotografi!  Men fotografer lever icke endast av fotografi allena, så kan man väl också säga! Och så är det fritt, och inte tvingande, att läsa bloggarna!
Men som sagt, känsliga personer bör ändå se upp!  ;)


Först om SD. Sverigedemokraterna alltså. Under några dagar har man i press och media visat hur hemska SD är, men i dag visar DN att intresset ändå går upp för SD som parti, enligt ett mätinstitut...
Någon som börjar fundera?
Jag menar, funderar på nå't annat än att bara säga "att dom e dumma i huvet som röstar på SD" och sedan bli upprörd. Man tänker för övrigt inte så bra då man e i affekt, tycker jag i alla fall...

Nu e det här blogginlägget riktat till politikerna, som ni säkert förstår! För jag tycker att det är få av dom som funderar! Om man nu vill "göra något åt" SD, och inte bara säga "Usch och fy" alltså!?
Och inte på den sk "demokratiska sidan" börja agera som Socker Conny också! ;)

Ok, de va det om det!

Annars så saknar jag fortfarande vardagsdokumentation i dagens svenska fotografi!  Se första bilden. Nu e det här alltid en smaksak vad som e dokumentärfoto! Men ändå, det kanske e det här man kallar att vara hemmablind, att man inte ser vad som finns hemmavid!


Och så lackar det mot Jul igen, och då jag hittade en trevlig Julbild i dagens DN av tecknaren Martin Kellerman (Rocky)

 Så vill jag förmedla den som en tidig Julhälsning! Även Kellerman önskar er en God Jul!

 

 

 

Ha det bra, och sätt på motvindsskyddet om det behövs, för det är snö Pg!

/Bengan


Ps. Jag har varit litet höstdeppig ett tag, men läste i dagens SN att det är fler som e det!
Så när jag såg rubriken, känns det lättare!  :)

 

 

 

Inlagt 2012-11-30 08:53 | Läst 9588 ggr. | Permalink
Har du provat D-vitamin? Solsken i pillerform :-)

Det hjälper kanske inte mot politisk dårskap, men piggar i alla fall upp ;-)
Sista bilden är komisk, med tanke på bilden på den glada tjejen i slutet på föregående artikel kontra följande huvudrubrik. ;)
Joakim har rätt.
I motvinden är det viktigt att utrusta sig med skydd.
//H
Turbulensen runt SD är riktigt roande. Jag skrattar stort när jag ser hur etablissemanget vrider sig som masken på kroken. Ju mer nomenklaturan skriker och hojtar och kräver allt tolkningsföreträde för egen del, dess högre opinionsiffror får SD. Som sagt - mycket underhållande!
Nu är det så att man har sig själva att skylla, saken är i hög grad självförvållad. Besluten runt invandringspolitiken har man velat hålla i slutna rum. Den vanlige medborgaren skall inte diskutera sådant (för då är han en djävla rasist). Man har alltså velat undanhålla en viktig samhällsfråga från det fria demokratiska samtalet ute bland människorna. Det kan man inte göra i en demokrati - för då blir det efterräkningar.
Östen 2012-11-30 22:22
En fylltratt i rullstol super bort sin väska på krogen, ramlar ur rullstolen på väg tillbaka till sitt rum på Riksdagen, får hjälp av två invandrarkillar att ta sig upp igen, beskyller dessa för stöld eller rån, hotar en säkerhetsvakt (inför två poliser), nöffar som en gris och uppträder så jävla illa så man bara baxnar.

Han borde tacka invandrarkillarna för att de hjälpte honom. Istället ljuger han, och du klagar på demokratin. Otroligt!
syntax 2012-12-01 08:27
Av den inskjutna textplaceringen att döma skall detta vara någon slags svar eller kommentar till min text? Jag kan inte se vad Östens skrivning har med mitt inlägg att göra. Jag diskuterar inte massmediala drev eller fylltrattar, utan en tänkbar förklaring till det ständigt ökande stödet för SD.
Huruvida jag klagar på demokratin på ett "otroligt" sätt, får vara osagt. Jag rekommenderar Östen att läsa innantill.
Hur många som är höstdeppiga är det ingen som vet - mörkertalet är stort ;)

I dag kom DN med att det var varslens fel att SD är så stora...
Jag som gått arbetslös i 5 år vet att regeringen sätter grupper mot grupper, ett stort exempel är att Af fått uppdraget att se till så våra nyanlända ska få jobb inom 6-månader... ja det är ju bra att människor får hjälp men vi som är inne i förnedringens värld får inte den hjälpen.... suckar!

Mer Bilder från vardagen :)
Är det någon som sett eller ska gå och se fotografierna ur Stockholms stadsmuseums samlingar?
Bilder tagna 1840 - 2010
Utställningen är t o m 6/1.... ska bli spännande
Tänkvärda rader tycker jag!! Både vad gäller SD och det där med "tack till tredje världen". Vet inte om du kollat men om inte så gör det! Kan verkligen rekommendera "Why poverty", som i ett antal internationella reportage speglar just detta och tredje världen.
Du skulle kanske bli coach till SD, för de verkar ju uttala sig i affekt mer eller mindre ständigt. Med järnrör, ickestulna ryggsäckar och gatuknuffar...

Och du Bengt, se det positivt att du är deppig. För du är du ju enligt "SN" ung.... :) Och det är inte det sämsta!!

Med besväran om en trevlig helg! //Peter
Kellerman och du har ingenting gemensamt.
Håller med andra:här, D-vitamin kanske kan hjälpa.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg