Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1845 / Porträtt av en konstnär på Gnesta Julmarknad!

 

  
Att ta, eller "göra ett" porträtt av en konstnär borde väl vara enkelt? Man tar en bild på konstnären bara! Fast som i allt annat, så kan ett ord, som i det här fallat ordet porträtt, betyda olika saker för olika människor!  :)

Så jag försöker göra mitt porträtt av en konstnär! Jag har lärt känna konstnären och hans familj i samband med mitt Fotograferande hos ART LAB i Gnesta. Och även i andra sammanhang, vi bor nära varandra i Gnesta.  

 

 

Ni som inte vet vad  ART LAB är, så är det ett konstnärskollektiv i Gnesta, som finns i det restaurerade fd. Bryggeriet i Gnesta.

Alltså, här kommer mitt försök till ett porträtt på en Gnestakonstnär, Patrick Dallard!

 

 

Här är en bild på Patrick  (Bilden tagen inne i stora salen hos ART LAB)

 

 

 

 

Pattrick Dallard, konstnär

Också fotograferad inne i fd. bryggeriet

 

 

Patrick har även en ambulerande "konstnärsbutik", där han säljer crepes! Och nu i helgen så var det Gnesta Julmarknad med mängder av olika aktiviteter i centrala Gnesta! Tex närproducerade matvaror, som hembakta kanelbullar bla! :) Men även hemslöjd, mat, musikuppträdanden, tomtar och troll, lotterier, mao allt som skall vara på en riktig Julmarknad och där fanns såklart även möjlighet att köpa crepes!

 

 

Och från "crepesbutiken" hörs musik, chansonliknande musik. Jag vet inte riktigt vad som föranledde händelsen, men kan tänka mig att en kund tyckte det var en fin musik, som man kunde dansa till, om man bara hade haft en danspartner!

 

 

 

 

Det va inga problem, Patrick kom ut ut "butiken" och bjöd upp damen till dans!

 

 

 

 

Det här va mitt försök att porträttera Patrick! Och jag tycker det är mycket spännande att få träffa och avbilda konstnärer!

/Bengan

 

 

Inlagt 2012-11-26 07:55 | Läst 2981 ggr. | Permalink
Trevliga porträtt! Speciellt de två svartvita. Människor, är kul och spännande... Så porträttera på du och ha en fin vecka! //Peter
Fina porträtt! =)
Ha en trevlig dag!
Intressant och konstnärlig nytolkning av begreppet dansrestaurang, tycker jag. Som vanligt är en påpasslig fotograf viktig för att bevisa det som skett.
Tack Bengt.
/H(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg