Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1841 / Idag e det "Bladerunner!"

 

 

 

Kl 12 på dagen....


Vissa dagar får en alldeles egen profil, som gör att man osökt tänker på liknande upplevelser man tror man haft! Kalla det kanske för "Märk världen"...?
Ni vet den där boken som beskriver upplevelser som hjärnan registrerar för oss omedvetet, minnesbilder som sedan kommer fram vid olika syn, doft eller hörselretningar och då vi säger, "det här har jag upplevt förut...!"

Ni som inte läst "Märk världen", här är en recention av boken: http://www.bokus.com/bok/9789100570705/mark-varlden/

Det här omedvetna stämmer bra med senare forskning, det kan man läsa bla om i boken "Hjärnan", http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=918556513X

Och i boken "Hjärnan" berättar man även om Thomas nagel, och "What is it like to be a bat?"
http://en.wikipedia.org/wiki/What_Is_it_Like_to_Be_a_Bat%3F


Ok ett försök att komma till saken då! När jag va ute med Roffe i morse så tänkte jag osökt på Bladerunner och så kom det ena efter det andra! De e det som gör att vi äldre tänker långsammare!  :)  Vi har mycket mera "kort" i "kortlådan" i huvudet! Det som gör att det tar längre tid att svara på en så enkel fråga som  tex "känner du Anna?"  :)  Jag har träffat och läst om många Anna under livet liksom, Anna Karenina tex! ;) Och då slutar det hela med att Garbo bodde i Gnesta under några nätter med den där dirigenten, och den som frågat om Anna säger, "Kom igen nu, känner du inte Anna, hon i Pressbyrån?"

Bladerunner va det visst också ja, ursäkta! Vädret e blygrått, tungt, disigt, med duggregn och en dag som aldrig riktigt kom liksom. Kommer även att tänka Peter Nilsons bok, "Rymdväktaren", "Detta var exakt vad som hände, dagen efter, ungefär vid tolvtiden i Kopejsk, fick de  höra at Brookhaven National Laboratory, Sudbury Neutrino Observatory och neutrindetektorn i Kamiokande hade registrerat en signal från Uralbergen i samma ögonblick som mörkret föll över jorden..."

Ok, Bladerunner va det ju...   Filmen Bladerunner visar det hela ganska bra tycker jag,  det regnar ganska mycket genom hela filmen! http://www.youtube.com/watch?v=KPcZHjKJBnE

Kommer att tänka på en annan sak också!  :) Månen vänder ju samma sida mot jorden, tänk om jorden hade vänt samma sida mot solen hela tiden! Va mycket dag det skulle ha varit! På ena sidan av jorden i alla fall!  :)

Ok, men nu e det som det e, eller Mörv som tecknaren Berglin säger.  (Mörv är månaden mellan november och december månad!)  Och räddningen då? Livsuppehållande liksom?
Glögg med pepparkakor och tända ljus kanske! :)

 

 

Idag blir det i alla fall plättar till lunch! Specialrecept! :) Blandar även i litet öl i plättsmeten, resten av receptet e hemligt!

Slut för idag, och ha en bra dag trots!

/Bengan

 

Ps.  Kom också att tänka på Boken, "Natt kl 12 på dagen" av Koestler...   De e mörkt nu! ;)

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-11-22 13:10 | Läst 2848 ggr. | Permalink
Kul det här med associationer! Din text får mig att tänka på mitt jobb på neutinodetektorn på Sydpolen, där var det dag kl 12 på natten :-)

Sedan var jag en vända till en kolgruva på Svalbard förra vintern, då var det verkligen natt kl 12 på dagen. En upplevelse, men inget jag rekommenderar i för stora doser ;-)
Bengan 2012-11-22 19:43
Häftigt och spännande jobb! Där skulle jag ha varit med!
För jag har teorier! ;) ;) :)
Har ni hittat den fjärde typen av Neutriner än?
Helmetrock 2012-11-22 21:39
Haha jag var borroperatör under konstruktionsfasen av detektorn som ligger infrusen i kilometerdjupa hål i istäcket på Sydpolen. Forskningen eller experimenterandet är jag inte inblandad i så jag måste erkänna att jag har dålig koll, men jag har inte hört talas om att de skulle ha hittat någon fjärde typ av neutrino.

Vad har du för teorier då? Jag känner en tjej som har doktorerat på neutriner, jag kan fråga henne vad hon tror om dem ;-)

Du kan läsa mer om mitt jobb på Sydpolen på min blogg, den börjar med Sydpolen 2009 och fortsätter med Svalbard: helmetrock.wordpress.com
Hej!
Vad är det för fel på november?
Inte för hett än; 25-30 grader, soligt och fint!
Ha det bra!
Johan
Bengan 2012-11-22 19:45
Låter för varmt, sa räven! ;)
Ha det bra du med Johan!
Trots värmen! ;)
Turligt att planeten har den goda kristliga smaken att även vända andra sidan till.
Bengan 2012-11-22 19:48
Men visst e det en intressant tanke, och inte en omöjlighet!
Då kanske vi hade måst leva i gränszonen hela tiden!
Utan fasta arbetstider! :)(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg