Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1837 / Närvarande!

 

 

 Absolut närvarande!

 

 Vi satt i går kväll med några vänner och talade om närvaro. Att vara närvarande i stunden. Här och nu alltså! Och även hur vi kanske håller på att tappa förmågor som vi har eller har haft tidigare då vi hela tiden blir avbrutna  numera? Vi hinner inte komma in i djupet i nå't ämne liksom!

Eller så tror man att vi kan göra fler saker samtidigt, och mitt i allt detta vara närvarande, även i en relation, under tiden vi är omgivna av ett ständigt mediabrus....
Ok, allt handlar om tro! ;)

Kommer osökt att tänka på ett Tv-program för många år sedan. Jag tror det va författaren Laurens van der Post som höll i berättelsen. Han berättade att han och två infödda i ett området va på väg genom savannen. Plötsligt så stannar en av männen och säger, "Det känns inte bra att gå här..."
Laurens van der Post frågar vad det är som inte känns bra, men får inget riktigt svar, utan att det är något som inte stämmer bara säger de två männen, och föreslår att dom vänder och går en annan väg, och då de två är vägvisarna, så finns det inte så mycket att göra.
De tar en annan väg, som går över några kullar på sidan om. Efter ett tag stannar en av männen och pekar ned mot den stig dom skulle ha gått tidigare, med hjälp av en kikare ser Laurens van der Post att det ligger några lejon och trycker i buskaget, lejon som dom sannolikt skulle ha stött på där dom gick tidigare...

Nu blir det diskussioner i Tv-studion om människans förmåga att känna av faror, och reportern frågar om vi kan träna upp det här eller om vi alla har den här förmågan?
Laurens van der Post säger att den kunskapen har vi nog tappat, och kan sannolikt inte återuppväcka, i alla fall inte vi som växer upp i ett "modernt" samhälle med alla de störningar som finns runt om oss ända från födelsen. De e kört liksom!


Se'n finns det säkert kurser som påstår att vi kan hitta tillbaka till vårt ursprung! ;) 
Det finns kurser i nästan allt!  :)

Men som i allt annat man skall göra med kvalitet, eller gå på djupet i något ämne, eller i en relation, så gäller det nog att inte bli avbruten hela tiden, och att kunna vara någorlunda fokuserad på ämnet!
Så tror jag i alla fall!  ;)

Men som sagt, man kan säkert åka upp på nå'n herrgård för å gå i kurs för att lära sig att inte bli avbruten hela tiden heller!  ;)  :)

/Bengan

 

 

Inlagt 2012-11-19 09:11 | Läst 2971 ggr. | Permalink
Intressant ämne och visst finns det kurser för allt! Sitter hundvakt åt en dansksvensk gårdshund just nu, en valp som biter och biter och biter i allt och alla. :-) Men söt är hon det är och Roffe med!
//ewa
Intressant läsning. De flesta av oss nordbor har i vart fall inte tappat förmågan att känna när vintern kommer. Jag pratade med en jude från Israel och en palestinier från Västbanken tidigare i år och de sa nästan samstämmigt att på samma sätt som nordbor kan känna när vintern kommer kan de känna när kriget kommer och båda två kände att kriget låg i luften mellan Israel och Palestina. Nu ett par månader efter vårt samtal har kriget drabbat området... Juden och palestiniern är förövrigt goda vänner och deras djupa vänskap och nära familjeband ger mig hopp för framtiden.
/Mikael Good
Tror också att vi har förmågan att känna av faror nånstans djupt där inne, och det är kanske det vi kallar för intuition idag??
Ha en fin dag!(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg