Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1836 / Jag har en bra filmkamera!! Fuji X100 alltså! :)

 

 

Ibland så tar det tid att upptäcka saker på den "Schweiziska fotoarmekniven"! (Ni vet de där arméknivarna med en massa prylar på! Sax, knivblad, förstoringsglas, tandpetere, skruvmejsel nagelfil, osv, osv)  Och nå't likande är det i min Fuji X100, fast jag inte upptäckt så mycket av det tidigare. Nåja, hade väl en liten aning om att det låg saker i kameran som jag inte kännt behov av tidigare, utan jag har bara stillbildsfotat med kameran! Straight Photography liksom! :)

Men i lördags så va vi på 50 års kalas! Min fru hade fått en förfrågan av födelsedagsbarnet om att sjunga, och hade tränat några gånger med brorsbarnet innan. Brorsbarnet va bra på piano, konstigt nog, för det enda vi sett och hört att han varit med om, de e sång i ODE-kören, Gustav Sjökvist kammarkör, sång i Storkyrkan, solosång i nå'n annan kyrka och så nå't gästspel på Folkoperan! (Och några resor, en till Japan) Men inget vad gäller piano faktiskt....
Men det gick bra!
Och alldeles innan dom skulle uppträda på festen så vaknade några rudimentära minnesbilder hos mig, fanns det inte filmmöjlighet i Fuji X100!?

Jo'rå, efter en stund pillande hade jag fått fart på både bild och ljud och hittat ett ställe c:a två meter från musikanterna där jag kunde stå med armbågen mot en vägg som stöd och filma! :)

 

Och det blev bra! Bra skärpa, bra ljud och en helt stadig bild under filmningen! Så nu vet jag att det finns en bra filmkamera i Fuji X100 också!
Jag kanske lägger ut nå'n sångklipp senare. De va texter av bla. Vreeswijk, låten Fredrik åkare bla.

 

De va lördagen det, och nu på söndagen va det en liten tur i hemmaterrängen. Vi skall ha en liten födelsedagsfest i släkten framåt våren och tänkte titta på en lokal. Vi hittade ett ställe strax norr om Gnesta, Södertuna Slott, där man kan hyra in sig.

 

 

Här i slottet kan sitta bekvämt i några stolar och kanske ta sig en fyra "konjak"!

 

 

Här e bla vad som finns i konjaksliknande grejer.

 

 

 

 


Verkar vara ett schysst ställe, så här hyr vi nog in oss framåt våren!

Annars rätt lugnt i Gnesta!

/Bengan

 

 

Inlagt 2012-11-18 18:29 | Läst 3783 ggr. | Permalink
Den optimala kameran tar bilder både på sensor och film =)
Jag var i Gnesta i helgen o jag kan instämma att det var jäkligt lugnt där. Förutom detta då:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtsormland/flygplan-forsvunnet-vid-skavsta

Konstigt att den gamla konjaken är så dyr. Den är ju begagnad ;-)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg