Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1834 / Helt rätt Claes, "nytt" fotofikaställe! :) Och så ett nytt motljusskydd!

 

 

 

 


Ibland så återkommer man till platser man redan besökt tidigare, det kan såklart vara medvetet eller omedvetet. Det verkar även som historiens hjul går runt och historien upprepar sig fast i en liten annorlunda form. Kommer även att tänka på han försäljaren Draper då han säljer in diaprojektorn Carousel. Ni som sett det här förr fattat att det är en av mina favoriter! :)
http://vimeo.com/7152322

De e väl samma med Maya-året, den vanligaste tolkningen är att den tar slut år 2012, men det e fel, de e bara ett nytt år som börjar, Baktun 14, även om de här åren är ganska långa, så går det runt även här.

Ok, ok, ta det lugnt, jag skall komma till sak!

Vi byter fikaställe alltså, som Claes redan misstänkt, och är tillbaka på det ställe där vi började att fika för en fem-sex år sedan, på Tårtan.  Vi har fotofikat några månader nu på Twang, Katarina Bangata, men nu längtar vi tillbaka.  Tårtan hette tidigare Franzéns, och några år tidigare så hette det Ellens bageri i filmen Tårtan!

 

 

Affe, Claes, Krister, Mats och jag provfikade där i går! Och vi har ju fikat där många gånger tidigare!

Micke och jag hade också varit där, en vecka innan, och "smygfikat", så ni som tänker komma och fika nästa onsdag, tänk på att nu är det Gata Horns som gäller! Från c:a 15.00! Och den som vill, kan komma senare såklart! De e ett ständig kommande och gående under de här träffarna, en del kommer direkt från jobbet, och då kan det bli litet senare.

Här e en närmare vägbeskrivning!
http://www.youtube.com/watch?v=5QGl60UduI4

Så även ni som inte går på våra fotofikaträffar, men har sett programmet Tårtan, så kan ett besök på Tårtan vara intressant! :) 

 

På hemväg från Tårtan så upptäckte jag att det duggregnade! Och att fota i duggregn med ett UV-filter längs fram på optiken blir aldrig bra! Så snabbt in till Gert på Svensk Kort för att hitta ett regnskydd.

 

 

För ett humant pris fixade Gert en överföringsring från 52 till 43 och ett passande regnskydd,
se'n va det bara att ut och fota i duggregnet igen!

/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2012-11-15 09:05 | Läst 3136 ggr. | Permalink
Regnskydd på objektiven är bra, även om det inte regnar.
Jag trivdes inget vidare på Twang, fast gitarrerna i källaren var häftiga :). Så det var goda nyheter att fotofikat flyttar tillbaka till f d Ellens, numera tydligen Tårtan. Bra är också att det blir lite närmare för oss som pendlar in från de norra provinserna.

/Torbjörn
Bra att du puffar lite för motljusskyddet / regnskyddet. jag mins en tid då innefotograferna tyckte att det var att fega ut att använda motljusskydd. man fick inte heller skydda sin kamera med en beredskapsväska - det var höjden av tönteri. Det var knappt att man fick använda en kamerarem - det kunde ju se alltför turistigt ut.
Ett effektivt motljusskydd är alltid en bra investering. Även för moderna objektiv med Multi Coating.
Har alltid funderat på vad ni pratar om på dessa fotofika träffarna? Alltid gott med kaffe och bulle!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg