Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1832 / De e mycke nu på internet! Och motljusskydd på Leica-Sonnaren!

 

 


Har sett det här och även funderat på det här under ett antal år, och läser i dag i DN om en annan som också funderat på det här och även skrivit en bok om det! Stephen Law heter han, och boken som recenseras heter BLUFF.

Kortfattat kan man väl säga så här om den moderna folkbildningen i I-länderna, att visst har det funnits olika ideer om materiens ursprung tidigare, paralella universa, eller kanske kalla det himmelriket, och hur gammal jorden är, och hur jorden har skapats! Även ideer om hur andarna kan hjälpa oss att hitta mördare och att de kondenstrimmor vi ser efter flygplanen, det är CIA som sprider ut giftiga metaller! (Om jag har fattat det hela rätt)

Men spridningen av de här intressanta ideerna har inte varit så stor tidigare, ofta bara inom den egna byn!  Innan internet kom alltså! :)
Det är om det här som bokrecensionen handlar om i dagens DN! :)

Så om internet e bra för folkbildningen, de beror litet på hur man ser det, och vad man tycker att folkbildning är!  ;) 


Vad gäller mer jordnära saker, så har jag prövat några fler motljusskydd till Leica-Sonnaren.
Har inte bestämt mig vilket jag skall använda än! :)

 

Det här funkade bra. Skyddet skymmer nästan inte alls i sökaren!

 

 

 

 

Här är Zeiss-original! Men man måste köra utan filter annars blir det litet mörkt i hörnen!

 

 

 

Även på en digitalkamera e  det bra med ett bra motljusskydd. Det här är bra på X100!  Skymmer litet då man tittar i den optiska sökaren, men då kan man gå in i den elektroniska sökaren om man vill se bildbegränsningen exakt.

 

 

 

Och motljusskyddet går att sätta på omvänt när man stoppar ned kameran i nå'n väska tex! Och kameran funkar som vanligt även med skyddet fastsatt så här!  :)

 

 

Hur som helst, ha det bra under resten av den här fina dagen, och håll en kritiskt koll på internet, speciellt vad gäller bloggar! De e där som sagorna växer mest och bäst! ;)

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2012-11-13 12:22 | Läst 3972 ggr. | Permalink
Antirationalitetens träd växer med rationalitetens gödning skulle man kunna uttrycka saken om man var på metaforhumör.

Snygga och funktionella motljusskydd. Gillar att du hittat Olympusskyddet till din Fuji.

/H
Ingenting blir mer sant för att det står på internet. Det är med internet som med papperstidningar. Tro inte allt som står där. Det är nyttigt för självkänslan att vara källkritisk. Den här bloggen är särskilt suspekt ibland =) Tål att granskas, menar jag...
Motljusskydd t ex, är ett mycket vilseledande begrepp. Bättre vore sidoljusskydd, ströljusskydd eller regnskydd. Anglosaxerna har fattat det där och kallar dem för objektivskuggare...
De tre nornorna sitter vid Ygdrasils fot och väver våra ödestrådar. Ödet bär oss alla!
Ja - det är väl en trevlig tro. Lika bra som mycket annat man läser - speciellt på nätet. Inte skall man ta papperstidningen så allvarligt heller - precis som Thomas säger. Ibland stöter man på en artikel där man själv är specialist, och blir förskräckt över alla halvsanningar och vinklingar. Men vänta nu - hur var det med alla dom där andra artiklarna som jag svalde utan vidare, artiklar där jag inte är specialist? Dom verkade ju så vederhäftiga.
Detta med parallella universum var väl egentligen en tanke att alla möjliga händelser faktiskt händer och skapade olika parallella universum i all oändlighet? En annan närbesläktat fråga är ju om det kan finnas oändligt antal univerum i olika rumtider, spännande tanke men svårt att kolla om man inte finner något sätt att detektera händelser utanför den egna rumtiden. I dagsläge förefaller det som minst sagt knepigt, men vem vet vad man kan tänkas komma på i framtiden.

De senaste fysikpristagarnas forskningsområde kan nog ge oss möjlighet att ställa ännu svårare frågor av den typen. Detta med tvillingpartiklars omedelbara påverkan på varandra över stora avstånd ställer en rad nya intressanta frågor. Lite trist bara att new age rörelsen och andra McDonald´s varianter av andlighet tenderar att dra en massa helt befängda växlar på alla sådana upptäckter.

Sedan detta vad vi kan uppfatta och förstå med våra sinnen? Dalai Lama har ju tillsammans med framstående forskare varit med att ta initiativ till samtal mellan vetenskapen och och människor med stor erfarenhet av djupmeditation för att se om man kan komma vidare i denna fråga om sinnet och hur det fungerar och vad det är. Märk väl att detta handlar inte om något "titta detta har vi sagt i 2500 år" utan det handlar om att försöka föra en dialog mellan två olika discipliner där man närmat sig samma typ av frågor från helt olika håll.

Spännande tycker åtminstone jag.
Ps. Du måste nog ha en av världens mest väldokumenterade kamerasamlingar vid det här laget. ;)
Tycker mig läsa ganska ofta att du framkallat en hel del filmer, varför inte lite mer bilder från dem i bloggen?
I all välmening /Affe



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg