Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1831 / Att starta dagen i månaden Mörv!

 

 

 


Man startar dagen på olika sätt, ofta måste man ju starta dagen på ett visst sätt, tex att gå till jobbet. Men det finns andra starter också, där man även kan välja, jag tänker på det här när jag läser tidningen. Man kan lätt bli onödigt upphetsad då man läser tidningen eller tittar på nyheterna. Nu kanske nå'n tycker det här e bra, för då vaknar man ordentligt. Jag tycker nog litet annorlunda, ibland i all fall....

Idag va en så'n dag, då jag tyckte annorlunda alltså! Mycket av läsningen i tidningarna och det som visas på nyheterna är olyckor och problem och att SJ slutar sälja biljetter på tågen, utan tågpersonalen skall informera och servera kaffe i stället, och ibland känner jag att jag vill vänta med den här läsningen några timmar och försöka vakna till litet annorlunda musik i stället!  ;)

Då läser jag inte de mest braskande nyheterna på morgonen, för jag behöver inte uppdatera mig i realtid, då jag inte jobbar i räddningstjänsten eller på akuten, utan jag har friheten att vänta med att uppdatera mig med den här typen av information!  :)

Så idag skummade jag bara igenom tidningarna, läste kulturen och en del annat smått och gott, kollade att vädret blir fint då Roffe och jag skall ut på Sörmlandsleden. Vad gäller bra start på dagen, ta Roffe tex, när han vaknar, han kommer alltid och buffar med nosen och viftar på svansen. Beror nog på att han inte läst några morgontidningar!

 

 

Vad annat nytt från Rohan då? Jo, jag har hittat ett motljusskydd till min Sonnar 1,5:a. Det sitter fast via sitt snäppfäste, då filtret som sitter på objektivet har en liten snedfasning baktill och är aningen större än optikens framkant!

Men se upp med för mycket negativt på morgonen, det kan bli för mycket av det goda, det är tillräckligt med Mörv ändå just nu!

/Bengan


Ps. Mörv är enligt serietecknaren Berglin månaden mellan november och december eller om man så vill, en mycket utdragen november där allt mörv bara drabbar en blir som en sorts förbannelse från tristessens träsmakigaste träskmarker. I månaden mörv är det dags för fyllnadsinbetalning och rotfyllning och att kolla födelsemärken på vårdcentralen, ta förkylningssprutor, och där samsas korvförsäljning på knattematcher med stambyten á la rörmokare och kvartssamtal, där finns också alla de namnsdagar som inte borde finnas.
En tung tid alltså, även blykepstid kallad...

 

Inlagt 2012-11-12 07:30 | Läst 3246 ggr. | Permalink
Om du vill undvika det negativa så finns det ju diafilm också. Mer positivt, menar jag =)
Bengan 2012-11-12 10:39
På nå't sätt så va det nog mer positivt förr.. ;)
Mörv lät ju inte så bra ! Känns som det är den tiden man egentligen skulle häcka i en solstol på sydlig breddgrad.
/G
Bengan 2012-11-12 10:38
Känns som en rätt slutsats! :)
Har du provfotat med motjusskyddsarrangemanget? med tanke på månaden mörv, kan du ge dig fan på att det vinjetterar lätt i kanterna, ramlar av vid minsta rörelse, hindrar bländarringen, och så vidare....
Bengan 2012-11-12 10:36
Har provat att lyfta kameran i motljusskyddet c:a 1,5 meter över ett stengolv, kameran sitter fast! :)
Skyddet hindar bländarinställningen minimalt, och har även provfotat!
Men ej framkallat filmen!
Så Mörv har fortfarande en chans! :)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg