Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1814 / Vad skall man hitta på att göra i dag då? (Och ett alternativ för Nikon 1,8/85)

 

 

Samma rutin som alla andra dagar, i alla fall på vardagar!  ;) Upp vid 06.00, c:a alltså, för att fika i trevligt sällskap! Med min fru! Sedan fortsätter jag att fika och läsa morgontidningarna! Ingen radio, för jag vill läsa nyheter i lugn och ro. När jag är klar med tidningarna, nästan i varje fall, så kommer funderingen, vad skall jag göra i dag då...?

Ok, javisst ja, nu kommer jag ihåg!  ;)
Igår kom det två pallar värmepellets, och 104 säckar á 16 kg skall travas i garaget, och så va det visst dags för vinterdäcken igen, tänk vad tiden går, och så en del löv som måste krattas ihop, utemöbler som skall in i garaget, och innan dess så måste Roffe ut, och se'n blir det även en vända till livsmedelsbutiken, och se'n bädda och diska...
Ok, det här va en början i alla fall!  :)

 

 

 

För övrigt, efter att ha hittat den intressanta Nikonoptiken i går, Nikkor 1,8/85 mm, så hittade jag nå't liknande, men ett något billigare alternativ, en Jupiter-9  (2/85) som man kan ha på litet olika SLR-kameror, tex på en Contax! Den här Jupiter-9 är Multi Coated. Jag försökte räkna lamellerna på bländaren, 12 eller 14 va det nog! Och det är väl ingen nackdel va? Jag menar, att det är så många lameller?

 

 

 

Nåja, den här gluggen skall det nog gå att fota med, förslagsvis porträtt och liknande, då optiken har bländarförval. Det betyder att man måste ställa in bländaren innan man trycker av! :) Slow Photography liksom! Och som sagt, det här är ofta mycket billiga objektiv! Och sannolikt en Sonnar-kopia! Och det borde väl inte vara någon nackdel det heller!?

Ok, de va de om det, nu måste jag sluta för att börja "jobba!"  ;)

/Bengan

 

 

Inlagt 2012-10-31 07:55 | Läst 8013 ggr. | Permalink
Godmorgon Bengt!
Tack för din inspiration.
Jag har inga problem med Sonnar-optik. On the contrary!
De har sin charm. Särkilt från 50mm och uppåt 105mm i småbildsformat,. Jag är också mycket förtjust i 150mm-Sonnaren för 6x6.
Och jag har ännu inte sett någon PS-guru emulera olika objektivtypers sätt att prägla bilderna. Det unika märks inte jämt men "ett tränat öga" kan ibland se eller lätt ana det finstilta i signaturen.
Kalla det snobbism, teknofili eller kärlek till den gigant som gett oss förmånen att få njuta frukterna av ansträngningarna så här 88 år senare.
/H
Bengan 2012-10-31 10:49
Godmorgon, eller god förmiddag tillbaka Hans!
Tack detsamma vad gäller inspiration!
För kommentarer ger mig funderingar, även återkoppling och såklart inspiration för fortsatt bloggandet!
Tack för det! :)
Gör nåt vettigt. Ställ undan dina kameror och objektiv och gå ut och fotografera! ;)
Svar från Benganbus 2012-10-31 15:57
Är man satt i villa, så är man! Sköter man sig inte, så klagar grannarna!
Pelletsen måste in i garaget; den stör utsikten för grannen! ;)
Efter det jobbet, kommer nöjen! Tex att fota! :)
/B
Jupiter-optik och Contax-kameror, det måste ju passa bra ihop. :-)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg