Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1811 / Under tiden vi väntar på nästa OS, eller nästa VM, eller på nästa kameramodell.

 

 

 

 


Hela livet är nog en väntan, på nästa sommar kanske eller på nästa semester eller på nästa Gnesta-Plank, och då är det bra att ha nå't att pyssla med under tiden man väntar! Tiden går fortare då! Så känns det i alla fall! Så fram till nästa semester kan man ju jobba tex, och fram till nästa OS så kan man ju titta på annan sport, och då man väntar på nästa kameramodell, så kan man ju fota med en tidigare modell och då kan det bli bilder för nästa Gnesta-plank kanske! Tiden verkar i alla fall gå fortare då man gör något! Och inte bara sitter och väntar på Godot! ;)

 

 

 


Här är en kamera man kan ha då man väntar på en ny modell! Kanske inte så mycket elektroniska grejer att pilla på, men kameran funkar i alla fall, och går bra att fota med! Nu kanske man kan ha synpunkter på tex optiken, 40 mm, som speglar in 35 mm ramen i kameran, och att optiken har en konstig märkning, SC, och att optiken inte är original för just den här kameran, och förresten, frammatningsarmen är inte heller original för den här M-modellen! :)
Men det gäller att se möjligheter, inte svårigheter!

Jag skall snart ut med Roffe. Fast det kanske dröjer ett tag, pga av att han va på hundpensionat i helgen! För på det här pensionatet fanns det även en schäfertjej, så det blev nog litet sena kvällar för de två.  Jag misstänker det i alla fall, för Roffe sover tungt fortfarande.

Ok, de va de om det, och ha en bra måndag!

/Bengan

 

 

Inlagt 2012-10-29 07:24 | Läst 5128 ggr. | Permalink
Det går mycket bra att fotografera med gamla modeller. Det har folk gjort i över hundra år. Och det gick bra! Det går t o m bättre nuförtiden då kamerorna blir gamla fortare =)
Jag kan inte hjälpa att tycka om själva verktyget för bildskapandet. I ditt fall är det ett mycket vackert verktyg. Komplext uppbyggd med ett skenbart enkelt yttre. Ett yttre som behåller sin skönhet och funktionalitet genom decennierna. Bara det känns härligt. En påtaglig produkt.

Nästa Gnestaplank handlar givetvis om bilderna men också om människorna som ser på bilderna och pratar om dem i verkliga livet.

Men utan nätet och det moderna projektet hade inte det varit möjligt. Vi lever i en märkvärdig tid.

/H(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg