Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1810 / Zeiss Ikon digital RF med 24 x 36 sensor!?

 

 

 

 

 


 

Jag har undrat litet över en digitalkamera som nyss kommit, och tänker på några rader som Zeiss skrivit i en broschyr om den analoga Zeiss Ikon-kameran, och tror att det snart är dags!

"When digital sensor technology takes another leap or two, accepting the hight incident angle of a wide angle M-mount lens to the corners of a full format sensor, you can count on us to come with hight performance digital system that vill satisfy even the truly passionate. 
And your Carl Zeiss T* ZM-mounth lenses will be ready
."


Och med Sony RX1, som nyss kommit med en "fullformats-sensor", 24 x 36, så verkar problemet med sensorn vara löst.  Sony som ju har ett nära samarbete med Zeiss.  Så nu väntar vi bara på en Zeiss Ikon digital RF!

Och om prisbilden liknar den analoga Zeiss Ikon-kameran, så tycker jag det här blir mycket intressant!

/Bengan

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-10-28 18:39 | Läst 3157 ggr. | Permalink
Nja, på sonykameran har man snarare specialkonstruerat optiken så att man inte får så flacka ljusvinklar, det är nog delvis förklaringen till att den ser ut som ett avloppsrör på kameran. Dessutom kan man skräddarsy sensor och mjukvara om man bygger med en fast glugg. Att Leica inte köpte an sensor från sony från hyllan har sina orsaker. :)
Sony har såvitt jag vet receptet på Konica Hexar RF: http://www.cameraquest.com/konicam.htm undrar just vad det är som hindrar dem från att tillverkar en digital Sony Hexar RF?
/Mikael Good
Tack för förvarningen, Bengt! Har suktat länge efter den där upplysningen =)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg