Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1802 / Många bilder blir det! Varför? För det går såklart! :)

 

 

En gång i världen, för länge sedan, så va det svårare att ta många bilder på en gång! Man kan väl kalla det för glasplåtstiden! :)  Sedan kom Kodak med sitt, "Tryck på knappen så gör vi resten" och då gickt det litet fortare.  Och så gick det några år, men amatörkamerorna va ändå aningen begränsade bla genom filmrullen på c:a 36 exponeringar!

Så för den stora fotograferande allmänheten förr, så gällde ofta 36 bilder på varje rulle. Och va man inte betald yrkesman med fri film, så va nog filmen en begränsande faktor då varje ruta kostade några kronor. Och det kostade också ju att göra kopior sedan. Och man fotade så här ett antal år! Och visst blev det ibland många bilder, det tyckte man nog även då! Men allt beror på vad man jämför med! ;)


Nu kan man nog påstå att det tas många, många fler bilder, kanske inte utskrivna på papper, men många fler bilder finns det i alla fall att titta på! Och nu kan många fler fotografera! Och så går det att ta massor med bilder! Och det kostar inte så mycket heller, nå't minneskort bara...

Fotograferandet numera är även ett sätt att visa upp sig, och även visa vad man gör! Eller om man köpt nå't nytt! Eller har nå'n gammal kamera! ;)  Eller i realtid berätta från sin semesterresa! Och i kombination med tex Facebook, bloggar osv, så visar man att man finns hela tiden! Varje dag! :)
För visar man inte bilder på några dagar, så kanske man snart inte finns!  ;)  
Så tänk på det!

/Bengan

 


Ps. Idag har jag inte tagit en enda "riktig" bild heller!  Jag skiljer faktiskt litet på mina bilder. De eftertänksamma bilderna kallar jag för riktiga, och då det inte blivit några riktiga bilder på ett tag, så har jag nog börjat "blekna bort" litet, å kanske börjar att försvinna...? ;)

 


Men M Leican är beredd!
Så en "riktig" bild kommer säkert om nå'n dag framöver! Fast med reservation såklart, ibland blir min exponerade rullar liggande i kylskåpet några dagar, eller veckor, eller kanske ännu längre. Litet omodernt kanske, men intressant, för ibland blir framkallningen en överraskning!  :)

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-10-20 18:53 | Läst 3416 ggr. | Permalink
Det är lite stressigt att mata på med nya bilder eller bloggar hela tiden. Jag har märkt det du säger. Syns man inte, finns man inte. Och dessvärre märker ingen att man försvinner heller. På ett tag i alla fall. Först när man syns igen med en bild eller inlägg kan det blir rusning till det nya. Då förstår man att man är saknad. Kanske =) Det här är farliga marker ty "vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sig själv?"
Svar från Benganbus 2012-10-21 09:39
När man känner sig jagad, så blir det inga bra bilder, bara många! ;)
B)
N Thomas Meldert 2012-10-21 13:04
Instämmer. Det är mycket bättre att ta dom i sin egen takt
Förstår inte det där snacket om "riktiga bilder". Men om gamla bilder är av intresse så kan jag starkt rekommendera en utställning av två gamla (på många vis!) kompisar. Stockholm i Svartvitt. Bilder från 1940 -talet och några årtionden framöver. http://www.wbi.se/?p=1913 http://www.dn.se/blogg/epstein/2012/10/20/stockholm-da-pa-tu/
Svar från Benganbus 2012-10-20 20:54
Ta det inte för bokstavligt, jag talar bara för mig och mitt fotograferande! ;)
"Riktiga bilder" har inget att göra med dåtid eller nutid för mig,
utan handlar om min känsla vid fotograferingen!
Vissa bilder är "eftertänksamma" även i mitt nutida fotograferande!
Det är så jag menar! Även om jag fotar med en gammal kamera! ;)
B)
62174 2012-10-21 23:13
Hans, idag var jag också på TU-galleriet och såg deras fantastiska tidsdokument. Kul att vi har i klubben dessa förträffliga fotografer - och i gatufoto - innan begreppet ens var uppfunnet! Nu har ju du/vi sagt att vi ska ta nya bilder men jag hoppas jag inte behöver slänga min 30-50 tusen halvgamla bilder för den sakens skull?
Jag som alltid har tillämpat den självvalda ensamheten finner nutidens inställning befängd - men läste jag inte något sådant mellan raderna?
Svar från Benganbus 2012-10-21 09:40
Stämmer nog!
B)
Men M Leican den bleknar inte bort.
Med vänlig hälsning
/Hans-Åke
Svar från Benganbus 2012-10-21 09:38
M Leican den bara fungerar,
och fortsätter att ta tidlösa bilder! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg