Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1795 / Måndagsmorgon och åter i lyxvardagen! Och Olympus OM-1.

 

 

 

 

 

Snart e det dags för vinterkläder Roffe! :)

 

Jag måste nog erkänna att det känns litet lyxigt att inte behöva gå till jobbet på morgonen, och speciellt att slippa det på måndagsmorgonen! Fast jag fyller ändå upp tillvaron med "jobb" så det räcker, men nu med egen planering, eller egna jobb så att säga och det är skillnad, även om det blir mycket ibland! Jag började för övrigt "jobbkarriären" vid 16 års ålder, så nu känns det som sagt skönt att vara ledig! :)

Och ett av det bästa med ledigheten, även om jag går upp ganska tidigt, det är att få läsa morgontidningarna i lugn och ro till morgonkaffet! Jag tillhör nog en generation som gillar tystnaden på morgonen, ingen radio eller tv, utan bara tidningar och frukost under nå'n eller några timmar! Och har det hänt nå't viktigt, som jag absolut måste få reda på just då på morgonen, så kör man nog igång en siren i samhället! ;)

Idag en del uppack efter fjällresan och koll i agendan vad som är Pg i veckan! Ett besök i sta'n blir det i veckan, och se'n skall jag beställa bilder, framkalla några filmer, annars blir det litet plock på tomten och i huset inför vintern.

Vädret verkar bli bättre än vad SMHI sagt, så nu skall jag ut med Roffe på gärdena nu på förmiddagen!

Ha en fin måndag!

/Bengan

 

Ps. Just det, Olympus OM-1 va det också. Jag gillar den lilla SLR-kameran, bla för enkelheten, kompaktheten och inte minst för att konstruktören själv hade själv fotat med Leica och bla ville gör en SLR i Leica-storlek.  Här är en del att läsa om Olympus.

http://www.olympus-global.com/en/corc/history/lecture/lecture2/part2.html

http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/olympusom1n2/om1/index.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-10-15 09:25 | Läst 2484 ggr. | Permalink
Vad söt han var i sin lilla tröja! =) Dags att ta fram kläderna till vår vovve också!
Ha en fin dag!
OM-1:an sitter som nitad när man väl har fått händerna på den!
du värkar at ha de riktigt mysigt där ute i gnesta filmframkalning lite plock på tomten o de själv ska jag nog i dag eller i morgon cyckla ner till fotoklubben i nyköping å framkalla en tmax 100 film men jag använder för de mästa delta 400 kanske inte för at de är den bästa filmen,men för at priset är så bra just nu 10 rullar 135-24 350kr på nyfoma här i stan fast nu är den inte helt fel heller för den delen iso 400 d-76 1+1 14min jo stan för dig va blir de södertälje eller nyköping ps har även en fuji gw 690 som jag har fått lånat av marie på bildprofsen har haft kameran i snart et halvår nu,men marie säger at jag får låna den så länge at hon inte får för sig at fotta me den igjen harald



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg