Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1794 / Vad gör man i fjällen så här års? Och funkar Fuji X100 i fjällen?

 

 

 

 

 

Roffe håller såklart vakt under tiden vi läser kartan!

 

Bra fråga kan man nog säga, vad man gör i fjällen så här års alltså! Men det finns saker att både se och upptäcka i fjällen även så här nära vintern! Och så är det ganska lugnt så här års! Inga turister och inga mygg! ;)  Och att sedan avsluta dagen i en liten varm fjällstuga när mörkret faller, med hemlagad mat, det är inte så dumt det heller!
Jag kan väl berätta om middagen första kvällen, när vi kom fram till huset efter bilresan.
Lättlagat skulle det såklart vara! :)
Vegetarisk ärtsoppa. Tillbehör skånsk senap, varm punch, hårt bröd, bregott, en god ost och en liten grönsallad. Sen kaffe och en liten kaka!

 

 

 

Spanaren! Och den här unge mannen ser och hör mycket bra! Nu va det nå't prassel i nå'n buske på en 2-300 meters håll som väckte hans intresse! Vi tror det va en liten fågel...!?

 

 

 

T som i Trapper!

 

Och vintern är nära nu i Grövelsjön! Anders i Småbruket Västerbäcken som vi hyrde av,
han sa i torsdags, att på söndag sätter jag på vinterdäcken, för på måndag kommer snön och halkan!

Vi chansade på sommardäck i år, även om det låg litet snö på grusvägen i Norge ned mot Sorken så gick det bra att köra med sommardäck. Och vi hade i tur med vädret! Det var en 3 till 4 minus på morgonen och det kom väl upp till nollan på dagen, och i söderläge då solen se'n tittar fram, då blev det skönt! Då är det fint att lägga sig på rygg i ljungen på en torrbacke och slumra till en liten stund i solvärmen!
 

 

 

 

Och mina Lundhags läderskor (Italienska) fungerade bra, kanske att dom va en aning svala, för det va nästan vinter. Men vätan tålde dom bra (insmorda med silikonfri minkolja) för när man trampat ned en bit i en myr, så blir det ganska vått även ovanpå skon! :)

 

 

 

 

Fjällkameran var Fuji X100! Kameran hängde hela tiden under eller utanpå jackan. Fuji X 100 funkar utmärkt att ha så här! Jag låter Fujin hänga som M Leican gjorde förr! Man kan även gå med den i handen! Och det är praktiskt att ha nära till kameran när man skall ta bilder! 
Och blir det halt, eller att man känner sig orolig för att ha kameran hängande utvändigt vid något tillfälle, eller om det skulle komma en regnskur, så hänger man bara in kameran under jackan, och den kan lätt tas fram vid behov, för har man kameran nedpackad i ryggan eller i en så'n där "Never Ready Case" då blir det alltid krångligare!

/Bengan

Ps. Å sista middagen i stugan blev råris och att hälla på råriset blev en chilisås special innehållande kräftsjärtar och krispig lättstekt purjolök! En grönsallad va det också så klart. Och ett rött vin! Efterrätt kaffe, mörkrost, med hemlagad äppelkaka och vaniljsås!
Så det går faktiskt att överleva i fjällen så här års! :)

 

 

 

 

 

 


 

Inlagt 2012-10-14 16:13 | Läst 3053 ggr. | Permalink
Han verkar stark Roffe, välter träd utan större ansträngning :o)
Svar från Benganbus 2012-10-14 20:10
Roffe e lydig, han gör som jag säger! ;) :)
/B
Hoppas att Roffe inte släpade med sig trädet ända hem!
En annan typ av apportering kanske. :-)
//Ewa
Svar från Benganbus 2012-10-14 20:14
Nix, inget träd med i i bilen hem, det sa vi direkt! ;)
/B
Jättefina bilder på Roffe. Han har det bra han.

//Tommy
Svar från Benganbus 2012-10-14 20:15
Tack!
Och vi hoppas att vi ger honom ett bra hundliv...
/B
Ja vad gör man;) Är vädret som framgår av de fina bilderna så förstår jag att ni hade det toppen.
Så du gillar minkolja. Kommer ihåg när minkoljan marknadsfördes hårt mot mc-folket... många sabbade skinnställ blev det. Mitt fina Halvarsson-ställ kunde man riva sönder med handkraft. Gissar att det fungerar bättre på riktigt kraftigt läder som på vandrarkängor.

/Stephan
Bengan 2012-10-14 19:11
"Vi hade i alla fall vackert väder!" ;)
Vad gäller Minkolja, jag har ett vitt fett i burk, utan Silikon.
Silikon har jag hört varningar för, det finns även i minkolja.
Kan det ha varit det som sabbade ställen?
Det är mycket möjligt att den olja jag använde innehöll silikon. Kommer ihåg att den var tunn och färglös och skinnet blev till slut mjukt och svampigt.

/Stephan



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg