Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1785 / Vad har en golfboll i en vandrarsko med foto att göra?

 


Jo, därför att det mesta hänger ihop liksom! För tex utan den lilla avikelsen i mängden materia och antimateria som fanns för några år sedan, så skulle vi inte heller ha kunnat fota!

Så nu håller jag på att justera mina vandrarskor som jag skall ha i fjällen för att kunna vandra OCH att för att kunna fota! :)  Och justeringen bygger på att golfbollen som nu ligger i den aningen fuktiga läderskon, kommer att göra en ytterst liten vidgning på skons ena sida, som gör skon aningen, aningen bredare och då funktionellare!

Ni som haft riktiga läderskor, ni vet vad jag talar om! Man kan finjustera läderskor!

 

 

 

Vad gäller skon, så är det en sko som Lundhags hade för några år sedan, men den va tillverkad i Italien. Och ni som kan vandrarskor, eller skor överhuvud taget, ni vet att Italien e bra på läderskor.

Man kanske kan tycka att skon är aningen tung i jämförelse med moderna skor. Ni vet dom där moderna skorna som släpper ut fukt men inte släpper in väta! Men allt är en vanesak, och för mig är det här en riktig vandrarsko, med dess fördelar och nackdelar. Nackdelen kan vara att går man en hel dag i regn så blir man fuktig om fötterna! Fördelen med skon är en känslan, och att den är i läder, och att jag gillar skon! Och att den e snygg! :)

Så den här skon, och golfbollen, hänger alltså ihop med mitt kommande fotograferande i fjällen!  :)

/Bengan

 

Ps. Och att åka till fjällen så här års, allt är en chansning, hela livet är en chansning! Men det kan vara så här också, och hittar man en liten plats i lä, och sätter sig vänd mot solen, så kan man bli sittande!  ;)

 

 

 

Inlagt 2012-09-30 11:58 | Läst 6590 ggr. | Permalink
Golfbollar är bra att ha! :-)
En mycket vacker fjällvy du fångat Bengan!
//Ewa
Svar från Benganbus 2012-09-30 12:10
Den här golfbollen va extra praktisk, för Roffe hade tuggat på den så den va inte lika glatt som en golfboll e normalt, så bollen ligger stilla och stadigt inne i skon! :)
Tack för bildbetyg!
Fjällvyn e från Norge, nära Grövelsjön, berget heter Båthusberget,
och ligger ganska nära vägen ned mot Älgå.
/Bengan
Vandringsskor, det var något som man lärde sig på Arméns Fallskärmsjägarskola! Oj, oj, vad en felaktig sko kan ställa till. Läder är ett oöverträffat material - just för att man kan påverka det.
Ha´re bra i fjällen. Själv åker jag till Åland i morgon, och hoppas som du på rimligt väder.
Svar från Benganbus 2012-09-30 21:28
Skall provgå skon under nå'n timme i morgon med ett par Ullstrumpor fabrikat Seger.
Som sagt, hoppas du också får hyffsat väder både under båtresan och se'n på land!
Det underlättar liksom!
/Bengan
syntax 2012-09-30 21:35
Skall beskära vinbärsbuskar, när du struttar omkring som de stora viddernas man:-)
Kommer ihåg att jag en gång för långe sedan satt i tågkupen, med en massa fjällfolk omkring mig på tåget "Nordpilen". Vi färdades norrut. Tyskarna sprang runt där med sina läderskog. Dessa skodon är inget att ha på sig då man skall in i Sarek, säger plötsligt en medresenär åt mig. Där är det bara gummistövlar som duger. ... I min garderob finns det också ett par dylika skor som dina, som jag äskar, men även ett par gummistövar, om man nu någon gång skulle ta sig in i Sarek !! Har inte glömt var gubben i kupen sa . Mvh / Hans
Bengan 2012-09-30 16:15
Inget Sarek för mig! Jag väljer fjällvandringar efter mina Lundhags lederdojjer! ;)
Norge e brantare och då torrare! :)
Ja, 2009 var ett dåligt år för antimateria vill jag minnas, och året efter gick det jättebra att fota. Det verkar som att effekten fortfarande håller i sig :-)

Se till att ha fulladdade batterier i GPS:en! /Thomas
Svar från Benganbus 2012-11-09 15:52
Batterier e för osäkra i fjällen, kör med sladdvinda och förlängningssladd! :)
B)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg