Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1772 / Ok, då va OS x 2 slut, och Photokina e väl slut, så vad har man nu att se fram emot?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att fördriva tiden med alltså! Men Ok, det kommer säker nå'n ny serie på TV, eller så kommer det säkert någon skandal som pressen letar upp åt oss, eller så förlorar Sverige nå'n väldigt viktig match, i idrott eller musik, så jag tror nog det hela ordnar upp sig! ;)

Annars rätt lugnt i Gnesta, va nyss inne på lasarettet i Nyköping och läste av min hjärtmonitor och hade väl några onödiga funderingar med överläkaren som vanligt. Jag hade ju läst på tillverkarens hemsida att den här grejen kunde jag själv läsa av hemma och sända avläsningen via internet in till Nyköping, så jag pratade litet om det här under undersökningen! 
Ursäkta, det va en dum fundering förstod jag snart!

Likande tendenser upplevde jag när jag jobbade, jag sysslade en tid med effektiviseringar på företaget. En gång så ifrågasatte jag en lista som prickades av varje morgon.  Jag hade tidigare åkt på att pricka listan!   :) Och jag upptäckte efter ett tag, efter att ha kollat med IT-avdelningen några ggr, kundserviceavdelningar osv, att det här tvåtimmars jobbet varje dag för en person, det va helt onödigt!

Men det här blev väl så där lagom populärt... vi kunde ju bli arbetslösa tex!  Nu va nog min tanke  att vi skulle använda vår kompetens på litet mer kvalificerade arbetsuppgifter, än att sitta och pricka av en onödig lista varje dag...

Tror det här tänket finns överallt! Man rör om i nå't som människor e vana med, och skapar oreda! Och trots att vissa jobb kanske e onödiga, så är det ofta en trygghet att att fortsätta med dom, även om det är onödigt! ;)

Och det här kan gälla allt!  Vanans makt styr liksom! Religion, matvanor osv!  "Så här har vi alltid gjort! Så här har vi alltid ätit!"  ;)

Nu skall jag inte säga att jag har nå'n större intelligens, utan jag e nog mest lat, det är därfär jag söker genvägar!  Jag vill inte jobba i onödan, så skulle man kanske kunna säga!

De e väl som när jag framkallar, jag har fått mängder av goda råd hur jag skall göra, men nu e jag litet lat som sagt, och då mitt "lata" sätt att framkalla film har funkat sedan 1962 så chansar jag att det funkar några år till!   Även om jag med det inte hänger med i de senaste framkallningsnyheterna som kommit! ;)

Och så planerar jag för en Gotlandsresa och en fjällresa! Ganska sen't för båda resorna kanske nå'n tycker! Man tycker olika liksom! ;)

/Bengan

 

Ps. Och på min fråga i förra bloggen om nå'n har tips på lovande unga OCH okända Svenska fotografer, så kom det bara några svar! Så jag fortsätter att fråga, e det ingen som har sett nå'n "uppkomling" som fotar spännande nutida fotografi!? Även om det är en kompis! Litet gatufotodokumentärt! Eller åt det hållet i alla fall!  Även om det bara är fotat med en digital tvålkoppskameran eller en Iphone! Bara det är nära fotat på flera sätt!  :)

 

 

 

 

Inlagt 2012-09-20 14:16 | Läst 2775 ggr. | Permalink
Photokina pågår helgen ut.
Svar från Benganbus 2012-09-20 16:42
Det kom inga fler nyheter, tyckte jag, å då trodde jag Photokina va slut! ;)
/B
froderberg 2012-09-20 17:10
Det går inte att visa nyheter på sista mässdagen. Alla nyheter är offentliggjorda, men vi på Fotosidan har bara skrivit om en bråkdel. Martin Agfors kom senast idag med en rapport. Frågan om han hinner med allt? Det finns nog ingen som klarar det.
Nils Bergqvist 2012-09-20 17:43
Fanns det några analoga nyheter på photokina? Har ju sett en del om den "nya" svartvita filmen Silvermax från Adox, men kansek det fanns mera? Skulle varit intressant att vara på plats och fråga ut Adox representant hur den filmen kommit till.

http://gelatin-silver.blogspot.se/?view=timeslide
froderberg 2012-09-20 17:50
Rolleiflex 2.8FX-N

Det finns en forumtråd med Photokina-frågor till vår reporter på plats.
Jag säger ofta emot av gammal vana - för så har jag alltid gjort.
/Bengan 2012-09-20 21:15
För säger man inte emot, då blir folk misstänksamma för det! :)
Vilken lättnad det måste vara att hjärtmonitorn är elektronisk, tänk om den var analog och man behövde rörtång för att få ut några värden ...

Må gott
/nic
B) 2012-09-20 21:07
Började faktisk att fundera på hur en analog hjärtmonitor skulle kunna vara konstruerad! :))
Det fanns ju väldigt små bandspelare förr faktiskt!
Men Ok då, jag föredrar nog en digital hjärtmonitor, istället för en rullbandspelare! :)
Må gott du med!
/Bengan
Det är nyttigt att vara lite lat. De olata blir gärna utbrända.
Gotland är fint på hösten. Rosorna blommar länge där!
/Bengan 2012-09-20 21:14
Tack för latförståelse! :)
Jo Gotland e fint på hösten, vi har varit där under flera höstar tidigare.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg