Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1764 / Idag e det en så'n där dag ni vet, så kort tid som möjligt utomhus! Å så litet om batterier på OM-1.

 

 

 

Men då finns det möjligheter inomhus i stället när det regnar! Men Roffe måste i alla fall ut i morse, hur dåligt väder det än är! Roffe e en hårding, vädret är inga större problem, han vet att det regnar, men han vill ut ett tag i alla fall. Men efter ett tag ute på den leriga vägen i den något blöta motvinden mellan åkrarna, så tittar han på mig, och jag säger Ok då, och säger, "Vi går till bilen". 
Roffe e vid bilen femtio meter före mig!

 

 

 

Kollat litet i "Reparaturanleitung"!

 

 


Och inomhus, då, jodå, det finns kul grejer hela tiden, för många och för kul! Så man måste prioritera!
Satte på värmen på elementen ett tag, för det va bara 19 grader inomhus när vi kom hem, fyllde på pellets, och tog upp eftermiddags-ölen från källaren, laddade bryggaren för påtåren och tog fram några kanelbullar ur frysen.

 

 

 

 

 

Har duschat av Roffes tassar och frotterat honom torr, och lagt honom i soffan med en liten filt över sig!  Nu säger ni inget om det här till min fru, hon påstår bara att jag skämmer bort Roffe! Vadå skämma bort, han kan ju bli förkyld!?

 

 

 

 

Man kan kolla på neg sådan här dagar tex!

 

 

 

Och de här batterieren verkar funka på en OM-1:a. Dom kanske inte håller så länge, men 55 spänn för sex batterier kan man väl stå ut med. Jag har jämfört två kameror, en med ett fungerande gammalt 1,35 volt och en kamera med 1,4 volt, det är mycket, mycket marginella skillnader!

 

Ok, nu hinner jag inte skriva nå't mer!
Har mycket att göra! :)

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-09-14 12:15 | Läst 2814 ggr. | Permalink
ha ett sjönt pensionärs liv(aktivt)mvh ronny
Svar från Benganbus 2012-09-14 17:18
Tack för det Ronny!
/Bengan
Konrads Stout ska jag beställa på bolaget idag! Tack för tipset. Ha det gött!
Svar från Benganbus 2012-09-14 17:17
Den mörka tiden kommer nu äntligen! Både för riktig öl och för Night Hawks! :)
/B
Ta inte slut på alla batterierna. Vi vill att du ska höra oss. Skanna av lite ur arkiven och ha en skön dag
avslutad130917 2012-09-14 12:58
Går inte han har blockerat bannanlådorna med andra lådor :-)
Hund i soffan, det skulle aldrig gå hemma. Vi är stenhårda där, inga hundar i möblerna. Var ute med "Krut", vår 5-månaders Jack Russel, en timme under förmiddagen. Han kom hem genomblöt och bra så skitig. Nu sover han på en matta i hallen.
/Bengan 2012-09-14 14:29
Vi skulle också vara stenhårda!! Men efter ett tag med en så'n här liten varelse så förändras man i själen liksom... ;) Man blir liksom mera mänsklig.. ;) Om du ser överdraget i soffan Hans, som Roffe visserligen flyttat på litet i den här bilden, normalt så ligger han på det överdraget! Och ligger även på filten som jag lagt över honom just nu bara för att han blev kall nyss. Så den färgglada filten ligger han normalt också på, och tassarna sköljer vi alltid av på honom efter utebruk!
Vi e som en familj liksom, å vi sitter ofta tillsammans i soffan på kvällen! :)
Men inte jämt såklart, Roffe ser också när vi tar bort överdraget, då vet han att det är främmande Pg och att det är hundkorgen som gäller! :)
Han e en klok och mycket kär familjemedlem! :)
Trevligt med lite hundprat , blandat med kameranostalgi.. Visste inte att det fanns en kamera med märket Praktina. Köpte under min Fagersta tid på 50-talet en Praktika. Skulle prova den på älg. Varje gång när jag tog en bild av älgen, slutade den att äta och riktade sitt huvud mot mig. Efter en stund böjde han sig åter ner och fortsatte med ätandet, tills jag åter lät tröskverket arbeta. Han undrade nog vad detta var !! Då jag sedan hamnade på 1/ 30 dels ex. tid, så blev slutarljudet ännu värre. Till denna kamera fanns det ett tele- objektiv. Tror att det var ett 400 mm med ljusstyrka 5,6. Fick alltid utan stativ med detta objektiv skarpa bilder, då det var så tungt. Materialet i objektivet var mässing. Synd att jag sålde det. Kunde vara trevligt att ha det kvar som ett minne, från den gamla goda tiden..Mvh. / Hans
/Bengan 2012-09-14 14:37
Praktina e en litet annorlunda DDR-kamera. Kom c:a 1952. Byggd i en mycket bra kvalitet. Det va den kameran som Nikon bla tittade på för att göra sin Nikon F några år senare. Zeiss-optik, och ett stort antal tillbehör.
Jag har haft den andra också DDR-kameran också, Praktika, men den va litet annorlunda som du säger, och fullt funktionell visserligen, med inte alls i Praktinaklass!
Praktinan står i en egen klass!
Se upp med luft/zinkbatterierna Bengan. Håller ca. tre månader oavsett om dom används eller inte. Sedan börjar dom ofta läcka, och batteriluckan sitter som berg! Glöm alltså inte dessa batterier i kameran.
Gillar din syn på hundhållning. Har man haft lyckan och fått en klok hund så kan man ge den en hel del privilegier.
Och lycka är det för det går inte att uppfostra en `vanlig´ hund till att vara klok;)

/Stephan



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg