Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1762 / Påminnelse: Twang i dag 15.00!

 

 

 

 

Höstterminen på Twang startar i dag c:a 15.00. Och nya fotofikavänner är såklart hjärtligt välkomna! Första träffen på terminen brukar bli litet rörig då alla skall prata med alla och visa alla vad dom gjort och var dom varit i sommar och vad dom fotat och varför dom fotat och vad dom köpt senast! Men det här brukar lugna ned sig efter några gånger, så ni som kommer nya till fotofikat, bli inte förskräckta, det här går snart över!

 

 

 

 

 

Alltså, fotofika på Twang i dag, Katarina Bangata 25, vi startar c:a 15.00, men det går att komma både tidigare och senare, vad gäller senare så sitter vi ofta fram till 18.00, sedan stänger Twang tyvärr!

Väl mött!

/Bengan

 

Ps. Å nu när Sony RX1 har kommit så borde det väl vara dags för en digtal Zeiss Ikon?
De flesta grejerna verkar ju finnas, sensorn tex!

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-09-12 07:02 | Läst 2094 ggr. | Permalink
Sony RX1 har nog många förtjänster, men prislappen avskräcker. Vill minnas att Sony prissatte en systemkamera helt fel ganska nyligen och fick göra en pudel med rejäl prissänkning och återbetalning till kunder, eller hur det nu var. Sannolikt måste RX1 prissättning revideras när de få som måste vara först köpt sina exemplar.

Apropå pudel. Vi har köpt en Jack Russel -valp och går på valpkurs på onsdagar. Fyra gånger kvar, så jag kommer nog inte till Twang förrän valpkursen är avslutad.
matlep 2012-09-12 09:55
Det var väl Sigma som gjorde misstaget?
Svar från Benganbus 2012-09-12 11:14
Kul med vovve Hans! Nu har du en del att göra! ;) En Jack Russel är utmärkt att ha till Agility, spårning, låååånga promenader på några timmar varje dag! Vad härligt! :)
/Bengan

Ps. Det här med nya kameror hela tiden, vad är problemet för användarna? Varför blir dom aldrig nöjda? ;)
Tillverkarna e nog nöjda! :)
Hans Wahlgren 2012-09-12 13:19
En JR är krävande, men samtidigt är det intressanta utmaningar. Det är en herre full av experimentlust och alla lydnadskommandon vi säger till honom ser han som förslag. Men det är bra, det ska inte vara för lätt.

Ang kameror så är det väl så att vi fotografer inte behöver nya kameror, men tillverkarna envisas hela tiden med att erbjuda oss nyheter som vi svårligen står emot. Varför RX1 inte utrustades med bajonett och utbytbar optik kan man fundera på. Om dom lyckats miniatyrisera den så långt, hur mycket större hade den blivit med utbytbar optik? Fujis modeller tycker jag är klumpiga, RX1 verkar ju bli en riktigt kompakt kompakt. Men dyr. "Less is more", som Jean Paul Gaultier sa när han återuppfann den lilla minikjolen.
Det har varit dags för en digital Zeiss länge nu. Om den överhuvudtaget kommer vill jag se en med småbildsformat.
Svar från Benganbus 2012-09-12 11:16
Dom talade i all fall om det i en Zeiss-skrift jag har...?
Vi får hoppas!
/B
Hans Wahlgren 2012-09-12 13:45
Det är märkligt att det ska vara så svårt för kameratillverkarna att göra "rätt" kamera. Fuji har kommit närmast "rätt" men dom kamerorna känns väl stora. Utom X10 som dras med de tillkortakommanden som alla kompakter med små sensorer dras med. Kollade de senaste uppgifterna om RX1. Förutom redan kända avigsidor så saknar kameran sökare. Man får köpa till en sökare att sätta i blixtskon. Genast blir kameran allt annat är smidig. Jag tycker kameratillverkarna borde fråga mig innan dom börjar skissa, så att det slutligen blir "rätt". Men det är ju bara min allra ödmjukaste åsikt.
Fast 2800USD är väl inte dyrt?? - samma pris per sensor-ytenhet som X100!!! :-)
Här är f.ö. länken http://m.dpreview.com/previews/sony-cybershot-dsc-rx1/
Ha det fint!
Johan
Svar från Benganbus 2012-09-12 11:24
Sony RX1 känns litet underlig för mig, jag som behöver en litet mer allroundkamera.
Men den tar säkert skarpa kort, om det är det som är huvudsaken! ;)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg