Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1736 / Jag såg en film i går, om bananer...

 

 


Det är en svensk filmare som gjort en film om bananarbetares vilkor. Ni vet säkert vilken film jag menar.  Och att den här filmen blivit så intressant, det är tack vare det jättestora bananbolagets agerande!

Man kan väl säga, att det är en gigantisk PR-blunder för ett företag att agera så här, och därigenom sänka sitt eget företagsnamn! Om jag va ägare till det här företaget, då skulle jag ha kallat samman till nå't internmöte för räfst och rättarting, så här osmart och klumpigt får man inte agera! 

Det va det här programmet som gjorde att jag letade i bokhyllan i morse efter två böcker om retorik!  Nu har jag inga osunda bananodlingar att försvara, men allmänbildning är bra ändå! ;)

Vi har faktiskt en svensk politiker som är bra på det här med retorik, Alf Svensson. (Även Olof Palme va mycket bra på det här) Nu va det inte så'na här grodor som dom skulle försvara som bananbolaget försökte göra, utan retorik är bra att kunna för att sälja in ett politiskt budskap! Ett budskap kan lättare förklaras, eller "säljas" in hos väljarna!

Och man använder dagligen retorik i reklam, i massmedia, i bloggar  ;) eller på arbetsplatsen, då man tex vill förklara vilket bra förslag till förbättringar man kommit på! Det är ofta ett trevligt och effektivt sätt att kommunisera på!

Men som sagt, jag blev förvånad över att ett jättemultinationellt företag inte har bättre rådgivare eller kunnande i sin organisation! Vill man skjuta sig själv i foten, så är det här ett mycket bra sätt! Kanske inte så smart för det egna varumärket liksom!  "Tänkte inte på det!"  ;)

Om jag förklarat händelseförloppet aningen osammanhängande, så finns filmen om bananer att titta på här. http://www.svtplay.se/video/245806/big-boys-gone-bananas

 

 

Slussen 2


Men varning, filmen är litet skrämmande i vissa avsnitt, jag kom att tänka på människor som försöker protestera i andra länder, och även i forna Öststaterna.....

 


För övrigt fortsätter jag att göra mina utställningsbilder till Gnesta Konstrunda! 
Tänk va enkelt allt blivit numera, man bara duttar bort dammkorn via datorn! :)

/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2012-08-24 08:22 | Läst 2515 ggr. | Permalink
"Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap." http://www.un.org/en/rights/

Rimligt kan man tycka men i själva verket går det att tolka, diskutera och bråka om dem på så många olika sätt. Ett sofistiskt orerande som är så vanligt även i vår tid.

Bättre är det om man redan från början kan komma överens om premisserna för samtalet för att på så sätt skapa en möjlighet till ett rimligt åsiktsutbyte.

Men är det frågan om fattiga iliterata bönder i ett avlägset land som talar andra språk och tillhör en annan kultur är det lätt att strunta i dem. Oerhört lätt.

Sorgligt.

/H
Där girigheten går in går vettet ut :)
/Tom(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg